reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2019

reklama
dziewczyny nie stresujcie się ze objawy ustępują albo cukier w normie trzeba się właśnie cieszyć. Ja to bym skakała z radości żeby mi przeszło. I coś czuje ze jest naprawdę lepiej wypiłam trzy szklanki soku i nic nie mam mydła na ustach i gowna w gardłe. To byłby najszczęśliwszy dzień i mogłabym się cieszyć ciąża a nie wyć z bezsilności

A jakie kupujesz kokosowe. Ja dwa razy kupiłam i albo coś nie tak albo mi po prostu nie szło. Ja bym chciała takie białe gęste mam ochotę na takie cudo hehehe
Moje na pewno nie było białe i gęste;) ale jest śmietanka kokosowa to bylaby dobra do kawy, poszukaj na stronach dla wegan

@czarnulka28 a pisałaś że na laktoze masz alergie to nie mozesz po prostu kupic mleka bez laktozy? W kokosowym czesto oddziela sie woda od smietanki dlatego trzeba pomieszczać/wstrząsnąć przed użyciem chyba że kupiłaś wode kokosową ;) mi z takich roslinnych to kawa tylko z migdałowym smakowała

Ja pije w 90% wodę, z raz dziennie herbatę, na kawę ostatnio nie mam w ogóle ochoty za to mam ogromną ochotę na cole która normalnie pije sporadycznie bardzo. Nie kupuje żeby nie pić ale ochotę mam

A ja jak już sobie pomyśle, o jest lepiej czuje się nieźle, to wieczorem nadrabiam zaległości. Więc u mnie niestety samopoczucie bez zmian, wymioty gonią wymioty :( niech to się już kończy bo nie mam siły na nic.

Jutro wizyta na NFZ zobaczymy co tam słychać.

U mnie objawów brak, no chyba ze patrzeć na zmiany nastrojów to mega daje się we znaki mężowi.
Tym bardziej zbliża nam się nieszczęsny 12 tydzień, to już w ogóle świruje.. sama ze sobą nie umiem wytrzymać [emoji849]
Ja nie toleruje laktozy i mleko bez laktozy się sprawdza. Ma słodszy smak od normalnego, ale nie boli mnie już brzuch i nie mam takich wzdęć jak po zwykłym mleku.

I coca cola tez teraz wymiata! Mmmm nigdy mi tak nie smakowała jak w ciąży [emoji16]

Ach ciężarne coś maja do tej coli.
Mi mleko bez laktozy nie smakuje. A normalnie pije kawe z mleczkiem do kawy przez kilka dni jak już mnie konkretnie zatka od kataru to robię przerwę i znowu wracam do niego. Ale w ciąży się boje bo mam okropne biegunki z silnymi bólami brzucha i boje się ze nasila mi się wymioty.
W sumie i bez ciąży po kawie z mlekiem czułam się czasem zle na żołądku. Chyba sobie odpuszczę ta kawe.

A ja jak już sobie pomyśle, o jest lepiej czuje się nieźle, to wieczorem nadrabiam zaległości. Więc u mnie niestety samopoczucie bez zmian, wymioty gonią wymioty :( niech to się już kończy bo nie mam siły na nic.

Jutro wizyta na NFZ zobaczymy co tam słychać.
Ja tez myślałam ze jest lepiej a od godziny okupuje łazienkę. W domu wszyscy śpią a ja się mecze. Żałuje ze skusilam się na sok

Ja pije wodę z cytryną w 90% plus rumianek lub mięte i jedna kawka rano. Soków nie pije bo za wysoki cukier, moja bratowa w ciąży też na coli cały czas jechałam bo miała mdłości i zgagę, ja odpukać ani razu nie wymiotowałam i tylko niechęć do mięsa miałam 3 tyg nie jadłam,ale już chyba przechodzi bo wczoraj miałam ogromną ochote na schabowego z ziemniaczkami za którym normalnie nie przepadam. Mąż się ucieszył bo mówił, że chyba już nie długo wege zostaniemy :D

reklama
Cześć dziewczyny,

@Paula2019 powodzenia na wizycie. Kciuki zacisniete

Kto jeszcze dziś wizytuje? [emoji4]

Ja jadę tylko krew, oddać tą anemie moja sprawdzić, a wizyta w czwartek. Juz nie mogę się doczekać.

Nie wiem co ta cola ma w sobie. Przed ciąża nie piłam, a teraz też nie mogę się powstrzymać. Ale staram się walczyć... [emoji6]

Do góry