reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrześniowe mamy 2019

reklama
Koko88 Boże 8 osób z dziećmi? Masakra, ja byłam na dwojce i to jeszcze jedna noc sama. Ale to 2 stopień tylko to mniejsze oblozenie wiadomo.

Nie demonizujmy tak, ja rodzilam w nfzetowym szpitalu i złego słowa nie mogę powiedzieć chociaż miałam baby bluesa więc pielęgniarki z noworodkow nie pomagaly, ale szpital super! Trzeba po prostu znaleźć dobry.
Tylko skąd mieć pewnosc, skoro to jednak nfz i tam w roznych godzinach zmieniaja sie dyzury. Ja wiem, ze w tym szpitalu obok mnie, w ktorym zreszta lezalam, zapewne dobrze by sie mna zajeli (najlepszy w wojewodztwie), ale jednak chce byc w takich chwilach traktowana wyjatkowo, nie jak jedna z setek na oddziale, a w klinice dostaje osobny pokoj.

U mnie nie było opcji prywatnej kliniki gdyż trafiłam na patologie ciąży (tez sala 8-osobowa), kobiety się bardzo wspierały, z częścią z nich spotkałyśmy się na poporodowej. Łazienka była na korytarzu wiec jak chciałaś iść z rana pooperacyjna na głupie siku, inne musiały Ci doglądać dziecko. To był dla mnie traumatyczny pobyt, zwłaszcza ze miałam ustawiona cc na niedziele i rano zostałam przygotowana i po wszystkich procedurach mi powiedziano ze neonatologia nie przyjmie wcześniaka, który może wymagać inkubatora. I tak rodziłam dnia następnego, ciał mnie mój lekarz prowadzący a syn dostał 9 Apgar, mąż kangurowal a ja byłam z doulą ze szkoły rodzenia. Potem robiłam wszystko żeby wyjść ze szpitala i po 3 dniach byliśmy już w domu. Teraz się już tam wiele zmieniło, otworzyło najnowocześniejsze centrum - porodówka z fotelami masujacymi, sale 2 osobowe z łazienkami, szafkami i pufami. Rooming-in ale męża by mi już nie wygonili ;) mam nadzieje ze tam trafie i odbije sobie to wariactwo jakie przeżyłam :)

Kochane co sądzicie o farbowaniu włosów w ciąży?
Przyjaciółka ma 9 marca ślub, jestem świadkiem, a u fryzjera byłam we wrześniu. Wyglądam tragicznie:/

Przyjaciółka ma 9 marca ślub, jestem świadkiem, a u fryzjera byłam we wrześniu. Wyglądam tragicznie:/
Ja cały czas farbuje włosy od początku ciąży raz w miesiącu, robię paznokcie u kosmetyczki jedynie baze zmieniłam na żelowa bo wcześniej dawała akryl a ponoć nie bardzo w ciąży można, używam wszystkie kosmetyki co przed ciąża a jeszcze nie wiedząc o ciąży miałam tyle zabiegów których w ciąży się nie robi ze nie chce pamiętać bo głowa mnie boli. Nie wiem tylko jak z samoopalaczem bo lekarz powiedział żeby nie używać ale mecze go co wizyta i mówił ze po 20 tyg można. Nie mogę znieść widoku swojej bladej już skory

Ja trzecia ciąże farbuje myśle ze nie masz co się bać zreszta teraz są farby bezwonne jeśli robisz to sama albo szampony jak boisz się farby. Dobre samopoczucie mamy wpływa na dziecko a jak dbamy o siebie lepiej się czujemy

Ja normalnie w ciąży farbowałam, teraz już nie muszę bo wróciłam do naturalnego koloru :)
Ja mam tak paskudny kolor, że szkoda gadać a w dodatku jak mam swoje włosy od nasady to okropnie się przetłuszczają i nie chcą się układać.
Całe życie miałam dlugie ciemne włosy. Rok temu mi odwaliło i przeszłam proces przejścia na blond. Już mi się znudziło i marzę o tym aby ściąć te włosy i zrobić jakiś fajny brąz , a ciążę "wykorzystać " do odrostu włosów bo podobno rosną jak szalone i są ładne

reklama
@czarnulka28 dlaczego niby samoopalacza nie wolno? Az w szoku jestem... Teraz stosuje w sprayu i w poprzedniej ciąży też używałam ale w chuateczkach..[emoji50]
Włosy też farbuje.. Ale oczywiście wiem, ze są kobiety ktore trochę za bardzo fiksuja pod wieloma względami... Pamiętajmy.. Nie dajmy się zwariować [emoji23][emoji23][emoji23]

Do góry