reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2019

reklama
Mama1990 no ale może jak pokażesz wyniki że już to miałaś w poprzedniej ciazy to ma jakieś znaczenie, to że przechodziłas? Weź że sobą. I jak powiesz że miałaś skutki uboczne nieprzyjemne po tym leku to też dadzą Ci inny. Dobrze będzie:* kiedy masz wizytę?

Tak sobie gadamy o badaniach, mam takie grafiki na których jest kiedy jakie powinny być robione. Nie wiem na ile aktualne bo w poprzedniej ciazy 2 lata temu wszystko mi się mniej więcej zgadzało to może byście były zainteresowane.
I jeszcze jakieś pierdy znalazłam :)
received_900471283496327.jpeg
received_261310361144617.jpeg
received_894287624076978.jpeg
received_1884291008284805.jpeg

Wczoraj odebrałam wyniki krwi, wynika z nich, że wszystko jest ok :) wizyta 13-dzień przed walentynkami, a prenatalne 7.03- dzień przed dniem kobiet :D będzie wtedy 12+3, chyba odpowiedni moment :) nie mogę się już doczekać wizyty :D

Wizyte mam w poniedziałek, tak biorę wszystkie ze sobą, ta historia choroby też pewnie jest ważna, nie wiem mam nadzieję że za 3 tygodnie jak powtórzę wynik to okaże się to jakąś pomyłką.

Glukoza wyszła mi 93 na czczo, jestem ciekawa co na to powie. Wg tej rozpiski to musze robić obciażenie glukozą :p matko jeszcze mi cukrzycy trzeba znowu :p

Wczoraj odebrałam wyniki krwi, wynika z nich, że wszystko jest ok :) wizyta 13-dzień przed walentynkami, a prenatalne 7.03- dzień przed dniem kobiet :D będzie wtedy 12+3, chyba odpowiedni moment :) nie mogę się już doczekać wizyty :D

To wizytujemy w ten sam dzień [emoji3] u mnie będzie już 10+5 wiec liczę już na fajnego bobaska na USG [emoji3]

mialam jeden taki dzien, ze czulam sie jakby to byl poczatek zapalenia pecherza, ale minelo gdy caly dzien sie wlasnie wygrzalam i pilam non stop wode z cytryna.
bakterie dosc liczne? a to nie jest niebezpieczne?
Jest niebezpieczne więc miał szybką konsultacje i antybiotyk.

Mama1990 no ale może jak pokażesz wyniki że już to miałaś w poprzedniej ciazy to ma jakieś znaczenie, to że przechodziłas? Weź że sobą. I jak powiesz że miałaś skutki uboczne nieprzyjemne po tym leku to też dadzą Ci inny. Dobrze będzie:* kiedy masz wizytę?

Tak sobie gadamy o badaniach, mam takie grafiki na których jest kiedy jakie powinny być robione. Nie wiem na ile aktualne bo w poprzedniej ciazy 2 lata temu wszystko mi się mniej więcej zgadzało to może byście były zainteresowane.
I jeszcze jakieś pierdy znalazłam :)Zobacz załącznik 940946Zobacz załącznik 940948Zobacz załącznik 940950Zobacz załącznik 940951
Ja od swojego ginekologa dostałam teraz taką rozpiskę:
20190129_065625.jpeg

reklama
@Mama1990 mi w pierwszych badaniach glukoza tez wyszła 93 i mówił że jest na granicy wiec zlecił mi jeszcze raz zrobienie na czczo i na szczęście wyszło 78 [emoji3] ulga jak nie wiem co [emoji23]
@marlusia to już się boje co będzie dalej [emoji85] wczoraj przez ten ból zasnąć nie mogłam :p

Do góry