reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2019

@Kara88 a czytalam, ze wieksze prawdopodobieństwo jest zarażenia sie toxo przez nieumyte owoce, warzywa niż przez sam kontakt z kotem[emoji854](nie licząc kuwety) ... Ile w tym prawdy? Nie wiem. [emoji848]

reklama
Sama prawda, toxo potocznie nazywana jest chorobą brudnych rąk.
Generalnie niedogotowane mięso, kontakt z surowym mięsem (krojenie na tej samej desce mięsa i warzyw na przykład), źle umyte owoce itd..
Nie wiem co dalej, w poniedziałek mam wizytę i jestem ciekawa czego się dowiem :/
Ja nie wiem czy ja mogę mieć takiego pecha, czy taki mój urok? Przecież 3 lata temu była ta sama historia. Wiecie jak może skończyć się toxoplazmoza dla dziecka? Szeregiem wad wrodzonych, wodogłowie itp. oczywiście jeśli się donosi ciąże, bo zdarzają się przedwczesne porody i poronienia.

Sama prawda, toxo potocznie nazywana jest chorobą brudnych rąk.
Generalnie niedogotowane mięso, kontakt z surowym mięsem (krojenie na tej samej desce mięsa i warzyw na przykład), źle umyte owoce itd..
Nie wiem co dalej, w poniedziałek mam wizytę i jestem ciekawa czego się dowiem :/
Ja nie wiem czy ja mogę mieć takiego pecha, czy taki mój urok? Przecież 3 lata temu była ta sama historia. Wiecie jak może skończyć się toxoplazmoza dla dziecka? Szeregiem wad wrodzonych, wodogłowie itp. oczywiście jeśli się donosi ciąże, bo zdarzają się przedwczesne porody i poronienia.
Poczekaj na to co powie lekarz, nie zakladaj najgorszego ... może to jakaś pomyłka z wynikami ? :/ Trzeba to wyjaśnić [emoji849]

Marii19 super że z rana wizyta, ja mam o 19 cały dzień w stresie [emoji14]

Ja też mam drzemkę, ale dopiero teraz jak jestem na L4, bo do 14 moje dziecko jest w żłobku i mam ciszę i spokój jakich nie zaznalam przez 19 miesięcy haha bo jak nie była w żłobku to była chora w domu:p
Wysypiam się na zapas!!!

Mama1990 też się nie znam na Toxo, ja ufam lekarzowi w 100% więc poszlabym do lekarza

No ide nawet do dwóch tylko powiem wam ze jestem zdziwiona, bo myślałam ze jak mam tyle przeciwciał to juz mi sie to nie zdarzy a z wyników wychodzi ze mam świeże zakazenie z awidnosci a z igm nic nie wiadomo bo jest w szarej strefie nie do oznaczenia :/
Pewnie czeka mnie powtórka badań za 2-3 tygodnie. A w międzyczasie antybiotyk. Tylko pamiętam ze w pierwszej ciąży mialam po rovamecynie okropne skutki uboczne :(
No nie najlepiej, znowu stres. Teraz sie boje wizyty czy wszystko ok.

Dziewczyny glukozę się robi na czczo, prawda?

I ile się czeka na te wyniki toxo, wr tsh, HIV? Nie wiem czy jak jutro zrobię to będą wyniki do wtorku?

Dziewczyny glukozę się robi na czczo, prawda?

I ile się czeka na te wyniki toxo, wr tsh, HIV? Nie wiem czy jak jutro zrobię to będą wyniki do wtorku?

Tak, na czczo.
Ja wyniki miałam od razu na 2 dzień. Teraz tylko czekam na grupę krwi i TSH, chociaż nie wiem dlaczego od razu TsH nie dostałam bo w innym laboratorium miałam zawsze w ten sam dzień.

reklama
Do góry