reklama
Sama prawda, toxo potocznie nazywana jest chorobą brudnych rąk.
Generalnie niedogotowane mięso, kontakt z surowym mięsem (krojenie na tej samej desce mięsa i warzyw na przykład), źle umyte owoce itd..
Nie wiem co dalej, w poniedziałek mam wizytę i jestem ciekawa czego się dowiem :/
Ja nie wiem czy ja mogę mieć takiego pecha, czy taki mój urok? Przecież 3 lata temu była ta sama historia. Wiecie jak może skończyć się toxoplazmoza dla dziecka? Szeregiem wad wrodzonych, wodogłowie itp. oczywiście jeśli się donosi ciąże, bo zdarzają się przedwczesne porody i poronienia.
Generalnie niedogotowane mięso, kontakt z surowym mięsem (krojenie na tej samej desce mięsa i warzyw na przykład), źle umyte owoce itd..
Nie wiem co dalej, w poniedziałek mam wizytę i jestem ciekawa czego się dowiem :/
Ja nie wiem czy ja mogę mieć takiego pecha, czy taki mój urok? Przecież 3 lata temu była ta sama historia. Wiecie jak może skończyć się toxoplazmoza dla dziecka? Szeregiem wad wrodzonych, wodogłowie itp. oczywiście jeśli się donosi ciąże, bo zdarzają się przedwczesne porody i poronienia.
Lovi23
Fanka BB :)
Poczekaj na to co powie lekarz, nie zakladaj najgorszego ... może to jakaś pomyłka z wynikami ? :/ Trzeba to wyjaśnić [emoji849]Sama prawda, toxo potocznie nazywana jest chorobą brudnych rąk.
Poczekaj na to co powie lekarz, nie zakladaj najgorszego ... może to jakaś pomyłka z wynikami ? :/ Trzeba to wyjaśnić [emoji849]
Nie no nie zakładam tylko mam to głupie wrażenie że już tu byłam i to samo przechodziłam :/
pumelova
Marii19 super że z rana wizyta, ja mam o 19 cały dzień w stresie [emoji14]
Ja też mam drzemkę, ale dopiero teraz jak jestem na L4, bo do 14 moje dziecko jest w żłobku i mam ciszę i spokój jakich nie zaznalam przez 19 miesięcy haha bo jak nie była w żłobku to była chora w domu
Wysypiam się na zapas!!!
Mama1990 też się nie znam na Toxo, ja ufam lekarzowi w 100% więc poszlabym do lekarza
Ja też mam drzemkę, ale dopiero teraz jak jestem na L4, bo do 14 moje dziecko jest w żłobku i mam ciszę i spokój jakich nie zaznalam przez 19 miesięcy haha bo jak nie była w żłobku to była chora w domu
Wysypiam się na zapas!!!
Mama1990 też się nie znam na Toxo, ja ufam lekarzowi w 100% więc poszlabym do lekarza
No ide nawet do dwóch tylko powiem wam ze jestem zdziwiona, bo myślałam ze jak mam tyle przeciwciał to juz mi sie to nie zdarzy a z wyników wychodzi ze mam świeże zakazenie z awidnosci a z igm nic nie wiadomo bo jest w szarej strefie nie do oznaczenia :/
Pewnie czeka mnie powtórka badań za 2-3 tygodnie. A w międzyczasie antybiotyk. Tylko pamiętam ze w pierwszej ciąży mialam po rovamecynie okropne skutki uboczne
No nie najlepiej, znowu stres. Teraz sie boje wizyty czy wszystko ok.
Pewnie czeka mnie powtórka badań za 2-3 tygodnie. A w międzyczasie antybiotyk. Tylko pamiętam ze w pierwszej ciąży mialam po rovamecynie okropne skutki uboczne
No nie najlepiej, znowu stres. Teraz sie boje wizyty czy wszystko ok.
Klauduśka23
Dziewczyny glukozę się robi na czczo, prawda?
I ile się czeka na te wyniki toxo, wr tsh, HIV? Nie wiem czy jak jutro zrobię to będą wyniki do wtorku?
Tak, na czczo.
Ja wyniki miałam od razu na 2 dzień. Teraz tylko czekam na grupę krwi i TSH, chociaż nie wiem dlaczego od razu TsH nie dostałam bo w innym laboratorium miałam zawsze w ten sam dzień.
reklama
Klauduśka23
Od wczorajszego wieczora strasznie bolą mnie pachwiny :/ wiem, że to normalne ale jest to już trochę uciążliwe :/