reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrześniowe mamy 2019

reklama
@Kara88 a czytalam, ze wieksze prawdopodobieństwo jest zarażenia sie toxo przez nieumyte owoce, warzywa niż przez sam kontakt z kotem[emoji854](nie licząc kuwety) ... Ile w tym prawdy? Nie wiem. [emoji848]
Ja mam toksoplazmozę aktualnie, na szczęście badania wykazaly, ze te wspolczynniki robia sie coraz lepsze i z awidności wynika, ze to coś starego, w sensie ma ponad 3 miesiące. A zaraziłam się, podejrzewam, tatarem, który zjadlam na przyjeciu u rodzicow.
Ach, jeszcze lekarz od chorób zakaźnych powiedzial, ze duzo osob zaraza sie przez jedzenie wedlin suszonych, bo niektore sa zle ususzone niestety, wiec na takie bardzo uwazajcie

Dziewczyny glukozę się robi na czczo, prawda?

I ile się czeka na te wyniki toxo, wr tsh, HIV? Nie wiem czy jak jutro zrobię to będą wyniki do wtorku?
Chyba zalezy gdzie robisz. Ja mialam tego samego dnia wieczorem juz na portalu pacjenta, a HIV odebralam nastepnego dnia rano, bo te akurat trzeba osobiscie.

Od wczorajszego wieczora strasznie bolą mnie pachwiny :/ wiem, że to normalne ale jest to już trochę uciążliwe :/
Klauduśka :) Ja mam codziennie jakieś dziwactwa z bolącymi kwestiami w tamtych okolicach. Do tego non stop mnie mdli. Czekam aż to się skończy, bo podobno do końca 1 trymestru tylko mam to mieć. Oby! Módlmy się o to, żebyśmy choc troche spokoju zaznaly niedlugo :)

Klauduśka :) Ja mam codziennie jakieś dziwactwa z bolącymi kwestiami w tamtych okolicach. Do tego non stop mnie mdli. Czekam aż to się skończy, bo podobno do końca 1 trymestru tylko mam to mieć. Oby! Módlmy się o to, żebyśmy choc troche spokoju zaznaly niedlugo :)

To chyba nie ma reguły ile trzyma :p Także nie ma co się nastawiać, że na pewno przejdzie :p

Mama1990 na pewno każdy gin inaczej do tego podchodzi, ja miałam 90 w poprzedniej ciazy to kazał mi trzymać dietę i powtórzyć, jak powtórzyłam to miałam 80. Wtedy się dowiedziałam że np przed badaniem glukozy na czczo dzień wcześniej wieczorem nie powinno się jeść słodyczy, owoców. Już od popołudnia nie powinno się, bo to może wpłynąć na wynik.

Paula0606 oo dzięki poczytam:)

Marlusia będą boleć różne rzeczy, trzeba się nastawić:D najważniejsze że to minie po porodzie ;D

Chyba zalezy gdzie robisz. Ja mialam tego samego dnia wieczorem juz na portalu pacjenta, a HIV odebralam nastepnego dnia rano, bo te akurat trzeba osobiscie.

Nie trzeba osobiście. Ja mama wyniki HIV na panelu pacjenta w Diagnostyce normalnie. Jedynie przeciwciała do krwi musisz odebrać osobiście.

@dory u mnie w moczu wyszły leukocyty i nieliczne bakterie (ale jednak infekcja). Lekarz przepisał mi furagine i kazał zrobić posiew na następny raz. Na razie bez antybiotyku.
@pumelova masz rację z tym cukrem. A ja sobie śwaidomie ufundowałam połówkę banana przed snem (nie dałabym rady bez) a potem się modliłam by mi ten cukier nie wyszedł :D na szczęście jest ok.
@Mama1990 nie miałam problemów z toxo do tej pory, teraz jeszcze nie robiłam wyników. O higienę żywności dbam bardzo ale nigdy nie wiadomo. Poza tym mam wiosną i latem inwazję obcych kotów na podórku, zostawiają nieraz swoje (wiadomo) a potem sobię dziubię w kwiatkach i znajduje "niespodzianki" - strach się bać :/
trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty! miłego dnia :)

reklama
Do góry