jurkovska
Fanka BB :)
21 również pierwszy dzidziuś w drodze
To super wiek, ja uważam że im wcześniej tym lepiej Dziecie 20 lat będzie miało a my druga młodość
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
21 również pierwszy dzidziuś w drodze
Takie kołatania mam od kilku dni. Nie przyjemne uczucieOjej, bardzo mi przykro Ale trzymaj się do samego końca dobrej myśli może USG jeszcze pozytywnie zaskoczy, promyk nadzieji.
Ja byłam właśnie w CH na shoppingu chciałam coś kupić dla bobasa, ale tak paskudnie się poczułam że musiałam wyjść na cito... Strasznie serce mi zaczęło kołatać, niedobrze mi się zrobiło i okropny ból głowy... Bałam się że zemdleje... Pierwszy raz miałam mocnego stracha podczas prowadzenia auta ale otwarte okno mnie uratowało i dojechałam do domu. Miałyście też może takie kołatania serca mocne? Ja pierwszy raz w życiu
@jurkovska ja mam kolotanie serca ale mam problemy kardiologiczne.. Arytmia i tachykardia... Kardiolog powiedzial mi ze ciąża ogólnie wycisza arytmie.. Musialam odstawić leki, w wyjatkowych sytuacjach moge Isoptin40... Ciąża ma to do siebie ze kolotanie moze występować gdyż wzrasta nam tętno w ciąży i różnie to jest przez nas odczuwane... Warto jednak na wizycie o tym wspomnieć.. A jeśli będziesz miala kolejny taki "atak" zmierz sobie ciśnienie, bądź puls... (ja mierze na szyji przez 15sek..wynik x4 i wiem) Zazwyczaj nie jest taki wysoki jak w moim odczuciu [emoji6]
W sumie zawsze chciałam być młoda mamą, na szczęście narzeczony również powielal moje zdanie ze im szybciej tym lepiej niestety jedną strate juz mamy za sobą ale tym razem musi być dobrze.To super wiek, ja uważam że im wcześniej tym lepiej Dziecie 20 lat będzie miało a my druga młodość
Cześć Dziewczyny,
Tak tu miło z Wami, ale niestety Was opuszczam. Byłam dzisiaj u ginekologa z tymi moimi wynikami. Powiedział, że oczywiście wszystko wyjaśni USG ale prawdopodobnie ciąża się nie rozwinęła, a najbardziej to mu wygląda na puste jajo [emoji30][emoji30][emoji30] oczywiście czynników może być wiele, a jednym z nich może być to że na początku ciąży (kiedy o niej jeszcze nie wiedziałam) to karmiłam synka. Już od dłuższego czasu tylko w nocy, ale całkowicie odstawiłam go trzy tygodnie temu. Są kobiety które i całą ciążę karmią ale...no ale widać nam tym razem nie było pisane maleństwo. Na razie muszę czekać, głównie na USG, krwawienie. Jeśli nic się nie wydarzy to czeka mnie wizyta w szpitalu. Już się z tym pogodziłam. Kolejny ciężki czas będzie gdy będzie ostateczny koniec. Ale jestem dobrej myśli. Będę też ze swoim ginekologiem rozmawiać o szukaniu przyczyny i przyjmowaniu progesteronu już przed ciążą bo ewidentnie mój organizm ma z tym problem. Kiedyś miałam problemy zdrowotne i przyjmowałam bardzo silne sterydy...może to to? Eh niewiadomo. Ale jestesmy z Mężem dobrej myśli i nie możemy się doczekać, aby ponownie zacząć się starać o rodzeństwo dla naszego synka.
A za wszystkie trzymam mocno kciuki [emoji847] niech Wasze maleństwa rosną zdrowo a Wy rośnijcie bez żadnych komplikacji [emoji6]
Ściskam Was
@Klaudia278 a w jakim wieku jesteś? Ja 24 lata i pierwszy bobas w drodze