reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2019

Witam wszystkie wrześniowe mamy ja zostałam na samym końcu bo według om termin mam na 30.09.2019r. W październiku ubiegłego roku poroniłam w 10tyg (na usg dowiedziałam się, że serduszko przestało bić w 6tyg 2d) każdy dzień niesie za sobą trochę strachu ale jestem dobrej myśli i wierzę, że się uda. W sobotę mam pierwszą wizytę i nie mogę się doczekać
Doti, skad mieli pewnosc, ze serduszko przestalo bic juz w 6 tygodniu, skoro usg mialas dopiero w 10 tygodniu?

reklama
Doti, skad mieli pewnosc, ze serduszko przestalo bic juz w 6 tygodniu, skoro usg mialas dopiero w 10 tygodniu?
Zarodek był wielkości 6mm co według usg odpowiadało 6tyg i 2d. Tak miałam w wypisie ze szpitala. Nie miałam żadnych plamień, nic a nic. Dopiero w 10tyg zaczął boleć mnie brzuch i pojawiła się żywa krew.

Zarodek był wielkości 6mm co według usg odpowiadało 6tyg i 2d. Tak miałam w wypisie ze szpitala. Nie miałam żadnych plamień, nic a nic. Dopiero w 10tyg zaczął boleć mnie brzuch i pojawiła się żywa krew.
Oczywiście wcześniej byłam na wizycie i w 6tyg ❤ już było i czekałam spokojnie na kolejną wizytę ale niestety nie było mi dane.

Cześć dziewczyny!
Na wstępie gratuluje wszystkim przyszłym mamom i bardzo współczuję mamom, które swoje kruszynki straciły
Byłam dzisiaj 2 razy na wizycie u ginekologa i również mogę się pochwalić, że po raz 2 zostanę mamą( mam już synka 3,5 l.).
Z kruszynką wszystko w porządku, ma już 2,5 cm Termin mam na 3.09.
O drugie dziecko staraliśmy się z mężem dosyć długo, bo prawie 9 miesięcy, dlatego jest to dla nas mały cud;)
Pozdrawiam wszystkie mamusie.

Dziewczyny, jako że wczoraj robiłam te wszystkie badania, powoli docierają do mnie wyniki. Dziś np. dotarła wiadomość, że mam toksoplazmozę. Spotkała się któras z was z tym paskudztwem?

Masz przeciwciala moze a nie toxo. Jakie masz wyniki?ja mialam w piereszej ciazy i zdoagnozowanie tego wymaga szeregu badań.
Juz widze wyniki. Do zdiagnozowania toxo trzeba zrobic awidnosc i wtedy będziesz wiedzieć kiedy mialas toxo lub czy masz teraz.

reklama
@dory ja bralam antybiotyki, robiłam duzo badań. W tym właśnie awidnosc bo samo igg i igm nie wystarczy zeby to zdiagnozować. Leczylam sie w przychodni zakaznej. Corka jestto zzdrowa, jedynie co to badanie sluchu robili potem dwa razy ze wzgledu na ryzyko powiklan po toxo i badania krwi po urodzeniu dodatkowe jakies.

Do góry