Doti, skad mieli pewnosc, ze serduszko przestalo bic juz w 6 tygodniu, skoro usg mialas dopiero w 10 tygodniu?Witam wszystkie wrześniowe mamy ja zostałam na samym końcu bo według om termin mam na 30.09.2019r. W październiku ubiegłego roku poroniłam w 10tyg (na usg dowiedziałam się, że serduszko przestało bić w 6tyg 2d) każdy dzień niesie za sobą trochę strachu ale jestem dobrej myśli i wierzę, że się uda. W sobotę mam pierwszą wizytę i nie mogę się doczekać
reklama
Zarodek był wielkości 6mm co według usg odpowiadało 6tyg i 2d. Tak miałam w wypisie ze szpitala. Nie miałam żadnych plamień, nic a nic. Dopiero w 10tyg zaczął boleć mnie brzuch i pojawiła się żywa krew.Doti, skad mieli pewnosc, ze serduszko przestalo bic juz w 6 tygodniu, skoro usg mialas dopiero w 10 tygodniu?
Aleeksandraa
Zaangażowana w BB
@HappyBabyMama bardzo mi przykro wiem co czujesz... Z tego co kojarzę to martwiłaś się czy aby napewno wszystko w porządku Przytulam!
Zarodek był wielkości 6mm co według usg odpowiadało 6tyg i 2d. Tak miałam w wypisie ze szpitala. Nie miałam żadnych plamień, nic a nic. Dopiero w 10tyg zaczął boleć mnie brzuch i pojawiła się żywa krew.
Oczywiście wcześniej byłam na wizycie i w 6tyg ❤ już było i czekałam spokojnie na kolejną wizytę ale niestety nie było mi dane.Doti, skad mieli pewnosc, ze serduszko przestalo bic juz w 6 tygodniu, skoro usg mialas dopiero w 10 tygodniu?
Chyba jednak ta norma nie do końca oznacza norme. jesli oba sa dodatnie wyniki to powinnam miec jednak leczenie, ehhtak, mam, zadzwonili z laboratorium, zeby mnie poinformowac
IgG 39,7 w normie, a z kolei IgM 0,810
olagie
Fanka BB :)
Cześć dziewczyny!
Na wstępie gratuluje wszystkim przyszłym mamom i bardzo współczuję mamom, które swoje kruszynki straciły
Byłam dzisiaj 2 razy na wizycie u ginekologa i również mogę się pochwalić, że po raz 2 zostanę mamą( mam już synka 3,5 l.).
Z kruszynką wszystko w porządku, ma już 2,5 cm Termin mam na 3.09.
O drugie dziecko staraliśmy się z mężem dosyć długo, bo prawie 9 miesięcy, dlatego jest to dla nas mały cud
Pozdrawiam wszystkie mamusie.
Na wstępie gratuluje wszystkim przyszłym mamom i bardzo współczuję mamom, które swoje kruszynki straciły
Byłam dzisiaj 2 razy na wizycie u ginekologa i również mogę się pochwalić, że po raz 2 zostanę mamą( mam już synka 3,5 l.).
Z kruszynką wszystko w porządku, ma już 2,5 cm Termin mam na 3.09.
O drugie dziecko staraliśmy się z mężem dosyć długo, bo prawie 9 miesięcy, dlatego jest to dla nas mały cud
Pozdrawiam wszystkie mamusie.
HappyBabyMama
Dziekuje dziewczyny. Pozwolicie ze zajrzę tu za jakiś czas zobaczyc jak się macie.
Dziewczyny, jako że wczoraj robiłam te wszystkie badania, powoli docierają do mnie wyniki. Dziś np. dotarła wiadomość, że mam toksoplazmozę. Spotkała się któras z was z tym paskudztwem?
Masz przeciwciala moze a nie toxo. Jakie masz wyniki?ja mialam w piereszej ciazy i zdoagnozowanie tego wymaga szeregu badań.
Juz widze wyniki. Do zdiagnozowania toxo trzeba zrobic awidnosc i wtedy będziesz wiedzieć kiedy mialas toxo lub czy masz teraz.
Koko88
@HappyBabyMama strasznie, strasznie mi przykro...
reklama
@dory ja bralam antybiotyki, robiłam duzo badań. W tym właśnie awidnosc bo samo igg i igm nie wystarczy zeby to zdiagnozować. Leczylam sie w przychodni zakaznej. Corka jestto zzdrowa, jedynie co to badanie sluchu robili potem dwa razy ze wzgledu na ryzyko powiklan po toxo i badania krwi po urodzeniu dodatkowe jakies.