reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2019

Witam wszystkie wrześniowe mamy ja zostałam na samym końcu bo według om termin mam na 30.09.2019r. W październiku ubiegłego roku poroniłam w 10tyg (na usg dowiedziałam się, że serduszko przestało bić w 6tyg 2d) każdy dzień niesie za sobą trochę strachu ale jestem dobrej myśli i wierzę, że się uda. W sobotę mam pierwszą wizytę i nie mogę się doczekać
Doti, skad mieli pewnosc, ze serduszko przestalo bic juz w 6 tygodniu, skoro usg mialas dopiero w 10 tygodniu?

reklama
Doti, skad mieli pewnosc, ze serduszko przestalo bic juz w 6 tygodniu, skoro usg mialas dopiero w 10 tygodniu?
Zarodek był wielkości 6mm co według usg odpowiadało 6tyg i 2d. Tak miałam w wypisie ze szpitala. Nie miałam żadnych plamień, nic a nic. Dopiero w 10tyg zaczął boleć mnie brzuch i pojawiła się żywa krew.

Zarodek był wielkości 6mm co według usg odpowiadało 6tyg i 2d. Tak miałam w wypisie ze szpitala. Nie miałam żadnych plamień, nic a nic. Dopiero w 10tyg zaczął boleć mnie brzuch i pojawiła się żywa krew.
Oczywiście wcześniej byłam na wizycie i w 6tyg ❤ już było i czekałam spokojnie na kolejną wizytę ale niestety nie było mi dane.

Cześć dziewczyny!
Na wstępie gratuluje wszystkim przyszłym mamom i bardzo współczuję mamom, które swoje kruszynki straciły
Byłam dzisiaj 2 razy na wizycie u ginekologa i również mogę się pochwalić, że po raz 2 zostanę mamą( mam już synka 3,5 l.).
Z kruszynką wszystko w porządku, ma już 2,5 cm Termin mam na 3.09.
O drugie dziecko staraliśmy się z mężem dosyć długo, bo prawie 9 miesięcy, dlatego jest to dla nas mały cud;)
Pozdrawiam wszystkie mamusie.

Dziewczyny, jako że wczoraj robiłam te wszystkie badania, powoli docierają do mnie wyniki. Dziś np. dotarła wiadomość, że mam toksoplazmozę. Spotkała się któras z was z tym paskudztwem?

Masz przeciwciala moze a nie toxo. Jakie masz wyniki?ja mialam w piereszej ciazy i zdoagnozowanie tego wymaga szeregu badań.
Juz widze wyniki. Do zdiagnozowania toxo trzeba zrobic awidnosc i wtedy będziesz wiedzieć kiedy mialas toxo lub czy masz teraz.

reklama
@dory ja bralam antybiotyki, robiłam duzo badań. W tym właśnie awidnosc bo samo igg i igm nie wystarczy zeby to zdiagnozować. Leczylam sie w przychodni zakaznej. Corka jestto zzdrowa, jedynie co to badanie sluchu robili potem dwa razy ze wzgledu na ryzyko powiklan po toxo i badania krwi po urodzeniu dodatkowe jakies.

Do góry