reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrześniowe mamy 2019

Ja właśnie uświadomiłam sobie, że lekarz nie podał mi terminu porodu, więc na razie nie wpiszę się do tabelki.
Za to wczoraj wieczorem zauważyłam u siebie już brzuszek ciążowy (nie wzdęcia, bo wczoraj wyjątkowo ich nie miałam). Jeszcze nic nie przytyłam, a właściwie nawet schudłam, a on tam był! Myślałam, że to trochę później nastąpi. A rano ani śladu po nim, pewnie znów się uwidocznić wieczorem.

Kara czekałaś dwie godziny w kolejce na pobranie krwi (nie napisałaś, jakie badania, ale tak wnioskuję, skoro były na czczo) jak masz zalecenie leżenia?! Bardzo długo to u Was trwa, ja chyba nigdy dłużej niż pół godziny nie spędziłam w kolejce na pobranie krwi.

reklama
@justyndziuk ja za to myśle ze miałam za niska:( dwa dni przed @ miałam 73 a po 5 dniach 311. Przyrost Ok ale ta beta niziutka. Wczoraj poczytałam i jestem przerażona. Myśle ze tam jest coś nie tak bo nic mie czuje, nie czuje jakbym była w ciąży w ogóle. Tyle ze wczoraj w galerii trochę jakbym zapachy mocniej czuła. Noc miałam fatalna bo śniły mi się koszmary :( ja chce już jutro. Dzieczyny tzrymajcie kciuki bo mam jakieś dziwne przeczucia :(
Ja mialam dwa dni przed @ 35 :), w dniu @ 108 i babelek mial ostatnio 7 mm ponad i piękne serduszko :) głowa do góry.

Dzień dobry [emoji4]
kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty [emoji847]
Ja dzisiaj idę na betę, zgodnie z zaleceniem lekarza po USG (45dc) na którym byl tylko pęcherzyk, a dzisiaj już 47dc... Bo do USG za dwa tygodnie chyba osiwieje...
Czasem mnie boli, ciągnie podbrzusze jak na okres. Mdli mnie. Mam nadzieję że będzie ładna beta i trochę się uspokoję.
Tak czekam na to USG, i chciałabym już powiedzieć Rodzinie [emoji4] na razie wie tylko Mąż.
Musimy być wszystkie dobrej myśli!

@Agnieszka kw byłam nie w swoim laboratorium (u mnie max pół godziny czekania), wchodzę a tam pełno starych bab;) - byś widziała ten wzrok, na brzuch od razu, a że brzucha nie mam, to się nie pchałam, bo by mnie zagryzły! Uwierz mi...ale nie tylko ja tam czekałam...laska w 4msc też, trochę z nią gadałam to czas zleciał...

W jakim momencie miałyście zlecone badania krwi?
Mi lekarz chyba na naastepnej wizycie 8 lutego da. Pierwsza wizyta była bardzo wcześnie i powiedział, że poczekamy na serce.
Czy są tu dziewczyny, które tak jak ja nie mają w ogóle nudności? Czy to jeszcze może się zacząć?
Ja się póki co czuje masakrycznie zmęczona, śpię po 10-11 godzin dziennie, boli mnie głowa, dużo jem i pobolewa mnie podbrzusze cały czas.

Bo przecież starsze Panie mają tyle do załatwienia w ciągu dnia [emoji1787]
To jest naprawdę straszne. Od nas młodych wymagają kultury a jak przychodzi na badania kobieta w ciąży z widocznym już brzuchem to jak otworzyć się gabinet to buch do środka aby być pierwsza i jej nie przepuścić... Choć raz zdarzyło mi się że pielęgniarka mnie zauważyła (w poprzedniej ciąży) i wyprosiła osobę i mnie poprosiła poza kolejnością...ten wzrok...wrrr... Jak się dobrze czuje to zwykle nie korzystałam z przywilejów, chyba że ktoś mnie sam przepuscil... Zwykłe druga kobieta.(mloda)
A w sklepie jaki szok, komentarze i wzrok inny osób jak zdarzyło mi się że w sklepie otworzyli kasę i poprosili mnie pierwsza...

Czesc dziewczyny!
Witam nowe mamusie i za wszystkie trzymam kciuki!
Dołączam do stresujących się, które jeszcze nie widziały serduszka. U mnie w zeszła środę był pęcherzyk 7mm. Wizytę mam w następna środę wiec siwieje już od tygodnia, a przede mną następny (na szczęście już niecały tydzień).

@Mitsukurina mnie lekarz zalecił badania właśnie na poprzedniej wizycie i kazał przyjść z wynikami po 2 tyg. Bol okresowy brzucha przerabiałam, momentami dość silny :/ ale ostatnio odpukać się uspokoiło. Mnie meczy niestrawność. Jestem głodna, jem a potem problemy z trawieniem..

reklama
@Mitsukurina ja właśnie dostałam jak już serduszko było widać, że bije:) wtedy się oficjalnie ciąża zaczyna hehe
@Myszka90 no dokładnie! Czasami wolę poczekać...jedynie to w IKEA w kasie pierwszeństwa funkcjonuje to bez żadnych dziwnych spojrzeń ;)

Do góry