reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Ja idę pod koniec stycznia początek lutego akurat 7tydz będzie między czasie jeszcze badanie bety jak przyrasta

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witajcie dziewczyny. Czy mogę się do Was dołączyć ? :) :) Również mam nadzieje że będe wrześniówką. Zrobiłam dziś pierwszy test - po 2 dniach od @ wyszły dwie mocne kreski - i był to dla mnie szok gdyż to były pierwsze starania, a mój wiek to 30 lat - więc tym bardziej jestem szczęśliwa :biggrin2:. W pierwszej minucie od zrobienia testu płakałam ze szczęscia ale póżniej do tego czasu mam obawy, strach itp. Też tak miałyście ? Jeszcze nie powiedziałam swojemu partnerowi o tym i również się strasznie tym denerwuje gdyż on wolałby jeszcze troszkę lat poczekać na dziecko. Czy Wy już przekazałyscie tą informacje partnerom (i jaka była ich reakcja ?). Kiedy idziecie czy może już byłyście u lekarza ? Może znacie jakiegoś dobrego lekarza z Warszawy ? Pozdrawiam Was i Gratuluje Wszystkim Przyszłym Mamą :) <3

Witaj, gratulacje ;) wiadomo, że ciąży oprócz szczęścia towarzyszą jakieś obawy czy strach, to w końcu ogromna zmiana, jest to całkowicie normalnie i myślę, że większość tak ma. Partner na pewno zacznie się cieszyć, mój od samego początku chodzi dumny jak paw ;) jak jest taka możliwość to lepiej zdecydować się na dziecko do 30r.ż., po 30 wraz z wiekiem wzrasta ryzyko powikłań w ciąży, wad wrodzonych u dziecka oraz zmniejsza sie płodność tak więc teraz masz większe szanse na bezproblemową ciążę ;)

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

Witajcie zacne Wrześnióweczki ;) Podglądam Was czasami z Sierpniówek ;) Widze że pojawił się temat paznokci więc nie mogę zostać obojętna :p Ja hybrydy robię od 4 lat bez przerwy, niestety odkąd jestem w ciąży odchodzą mi płatami praktycznie od razu po zrobieniu :( Do tej pory miałam bardzo długie paznokcie a hybrydy trzymały się spokojnie ok 4 tygodni. Hormony jak widać zrobiły swoje i jestem załamana bo moje paznokcie są paskudne, chyba muszę kupić zwykły lakier bo nic na to nie poradzę. Toż to szok dla mego organizmu :( Jeśli chodzi o hybrydy w ciąży to chyba tylko aceton do zdejmowania jest szkodliwy i warto z niego zrezygnować na rzecz własnie frezarki albo zwykłego pilnika. Sama lampa UV wydziela tak małą ilośc promieni że równiez można śmiało jej używać.

Aleksandra a propo dentysty, może lepiej zmienić stomatologa? Ja w pierwszej ciązy miałam zęba do kanałowego, nie chciałam leczyć i skończyło się na usuwaniu w 9 miesiacu ciąży bo miałam już tak wielkie zapalenie, cała spuchłam. To dopiero była masakra. O wiele gorsze dla dziecka sa nieleczone zęby i zapalenia niż leczenie. Także w ciązy miałam usunięcie zęba, kilka leczonych, i nawet usuwane dziąsło przy ósemce bo tam też zrobiło się zapalenie. Od 2 trymestru warto leczyć zęby jesli jest taka potrzeba, konsekwencje nieleczonych są o wiele gorsze, wiem coś o tym ;)

Pozdrawiam mamuśki, zdrowej i przyjemnej ciąży :)

Witajcie dzisiaj trochę zeszło rano praca a już w pracy chodził za mną sos z papryką i kurczakiem że dopiero się odzywam jak już sos jest w trakcie roboty [emoji16]

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom

Kroje i podsmażane cebulkę, następnie kroje kurczaka w kosteczkę i obsmazam, dodaje sparzone pomidory i pokrojoną paprykę i na koniec jak się poddusi dodaje śmietanę pycha [emoji39]

reklama
Ja się boję że w ciąży będę szersza niż dłuższa mam taki apetyt [emoji16] mdli mnie tylko przy brzydkich zapachach i w komunikacji miejskiej

A ja niestety mam ochotę na słodycze itd mogę tylko popatrzeć :) obejść się smakiem jeszcze jak nie wyszedł mi pozytyw to sobie pozwoliłam od czasu zjeść słodycze i smażone bo mam stan przedcukrzycowy i muszę się pilnować już od samego początku w ciąży dieta cukrzycowa chociaż przed też miałam :( z pierwsza też miałam cukrzycę ale po 20tyg na diecie przytyłam 10kg tylko.W tym tygodniu czuje że czeka mnie wypicie glukozy blee na krzywa diabetolog mi przełożyła 5lutego wizytę na 15 stycznia jak jej powiedzialam ze test pozytywny a boi się po dwie poroniłam

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry