reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Witajcie dziewczyny. Czy mogę się do Was dołączyć ? :) :) Również mam nadzieje że będe wrześniówką. Zrobiłam dziś pierwszy test - po 2 dniach od @ wyszły dwie mocne kreski - i był to dla mnie szok gdyż to były pierwsze starania, a mój wiek to 30 lat - więc tym bardziej jestem szczęśliwa :biggrin2:. W pierwszej minucie od zrobienia testu płakałam ze szczęscia ale póżniej do tego czasu mam obawy, strach itp. Też tak miałyście ? Jeszcze nie powiedziałam swojemu partnerowi o tym i również się strasznie tym denerwuje gdyż on wolałby jeszcze troszkę lat poczekać na dziecko. Czy Wy już przekazałyscie tą informacje partnerom (i jaka była ich reakcja ?). Kiedy idziecie czy może już byłyście u lekarza ? Może znacie jakiegoś dobrego lekarza z Warszawy ? Pozdrawiam Was i Gratuluje Wszystkim Przyszłym Mamą :) <3
Gratuluję [emoji16]
Mąż wiedział za raz i nie był w szoku bo starania są planowane we dwoje i za dwojga zgodą [emoji2]

reklama
Witajcie dziewczyny. Czy mogę się do Was dołączyć ? :) :) Również mam nadzieje że będe wrześniówką. Zrobiłam dziś pierwszy test - po 2 dniach od @ wyszły dwie mocne kreski - i był to dla mnie szok gdyż to były pierwsze starania, a mój wiek to 30 lat - więc tym bardziej jestem szczęśliwa :biggrin2:. W pierwszej minucie od zrobienia testu płakałam ze szczęscia ale póżniej do tego czasu mam obawy, strach itp. Też tak miałyście ? Jeszcze nie powiedziałam swojemu partnerowi o tym i również się strasznie tym denerwuje gdyż on wolałby jeszcze troszkę lat poczekać na dziecko. Czy Wy już przekazałyscie tą informacje partnerom (i jaka była ich reakcja ?). Kiedy idziecie czy może już byłyście u lekarza ? Może znacie jakiegoś dobrego lekarza z Warszawy ? Pozdrawiam Was i Gratuluje Wszystkim Przyszłym Mamą :) <3
Witamy na pokładzie :)
Mamy już synka, a o tą dzidzię staraliśmy się już troszkę. Od razu mu pokazałam test. Jest szczęśliwy, choć sceptyczny, ale w piątek mam lekarza. Cieszymy się i pp cichu liczymy na córeczkę :)

Jezus, nie mogę się podnieść z łóżka. Spać spać spać [emoji23]. Ale lece na śniadanko.

Napisane na Redmi 4X w aplikacji Forum BabyBoom

@Ewarut dziękuje :) otóż mój partner oczywiście też chcę mieć dziecko, ale troszkę później, no ale myśle że nie będzie tak źle jeśli będzie miał troszkę wcześniej, tym bardziej że ma pracę w domu, więc cały czas będzie mógł być przy mnie :)

@Ewarut dziękuje :) otóż mój partner oczywiście też chcę mieć dziecko, ale troszkę później, no ale myśle że nie będzie tak źle jeśli będzie miał troszkę wcześniej, tym bardziej że ma pracę w domu, więc cały czas będzie mógł być przy mnie :)
No i super [emoji4]
Nudnych 8 mc [emoji2]
Ja mam lekarza w czwartek. A Ty kiedy idziesz?

Witam mój wie od razu ale podchodzimy na luzie dopiero będziemy się cieszyć jak się dowiemy że wszytko wporzadku.Staramy się od 2015 w styczniu 2016 udało się ale w kwietniu 10tyg poroniłam miałam zabieg niestety pusty pęcherzyk.Od października znowione starania udało się dopiero 2017 styczniu miałam być październikowa ale pod koniec lutego 7-8tydz znowu pusty :( ale samoistne.Wznowiłam starania w czerwcu w tym cyklu udało się zajść ale póki nie zobaczymy zarodka podchodzimy co ma być to będzie.za 2 tyg idę na betę ilościowa a za 3 tyg do lekarza kazał mi zrobić przed wizytą jak przyrasta.Czekamy cierpliwie bez stresu.Nie szukam żadnych objaw u siebie bo wiem jak przestanę je czuć to wiem czym to wróży.Z pierwsza ciąża nie miałam żadnych oprócz braku miesiączki synek zdrowy się urodził i nie stresowałam się tak jak o drugą .

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Gratulacje!! :) ja miałam dokładnie tak samo jak ty najpierw radość a później panika :) mój rozpaczliwy post jest na staraczkach :) wszyscy mnie pocieszaja że to normalne :) a dziewczyn entuzjazm jest zarazliwy więc trzymaj się :**,

Moj luby cieszy się ale bez takiego szalu jak niektórzy tatusiowie tutaj. Do lekarza najlepiej 6-7 tydzień tak mi dziewczyny doradzaly. A teraz na betę sobie skocz. Żebyś miała pewność.

Też się martwię i zastanawiam czy może lepiej było poczekać ale jak by się nie udawalo i kilka lat byśmy się starali to lepiej teraz :)

f2w3csqvilsnamac.png

Witam się i ja ;) dzieci w szkole ja szykuje się do pracy ....
@StarAnia i co ?? Jak z tymi wynikami??@Izabelin witaj wśród nas ;)@Edzia24 przykro mi ......
Mnie dziś boli coś brzuch ale nie podbrzusze tylko blizej pępka :( jeszcze nie musze łykać nic mam nadzieje ze przejdzie.
Poza tym głupie sny miałam a przez to mam głupie myśli teraz. Mysle czy mogę pracować i pytałam lekarza,czytałam i wiem ze mogę No ale dziś dopadają mnie głupie myśli. Pracuje w solarium i wiem ze kabiny są zamkniete ja nie jestem w obrębie lamp nie korzystam sama a w sumie myje tylko dwa łóżeczka i teraz bardzo rzadko bo solarium w Irlandii jest mało popularne zima, tutaj opalają się latem
Co do kawy to ja igraniczylam do 2 dziennie czarne bez cukru i bez mleka ;) do później koleżanki ;)

@Alkihisa - ojej bardzo mi przykro, trzymam kciuki aby teraz było wszystko jak najlepiej :) Ogólnie też podchodzę bądź staram sie podchodzić na luzie do tego ale jednak podświadomość jest inna.
@Ewarut - własnie przeszukałam internet w dobrych lekarzach, i umówię się na wizytę ale własnie myśle tak za półtora tygonia gdyż teraz wg kalkulatora wychodzi mi 4 tydzień i 5 dzień. - więc jeszcze za wcześnie.
@Arvena31 - mam nadzieje że też w moim przypadku tak bedzię jak i w Twoim :)
@matylkafm - pewnie u mnie będzie tak samo - bo znam go bardzo dobrze i szału z pewnością nie będzie. Może później jak do niego to dojdzie.

reklama
@Alkihisa - ojej bardzo mi przykro, trzymam kciuki aby teraz było wszystko jak najlepiej :) Ogólnie też podchodzę bądź staram sie podchodzić na luzie do tego ale jednak podświadomość jest inna.
@Ewarut - własnie przeszukałam internet w dobrych lekarzach, i umówię się na wizytę ale własnie myśle tak za półtora tygonia gdyż teraz wg kalkulatora wychodzi mi 4 tydzień i 5 dzień. - więc jeszcze za wcześnie.
@Arvena31 - mam nadzieje że też w moim przypadku tak bedzię jak i w Twoim :)
@matylkafm - pewnie u mnie będzie tak samo - bo znam go bardzo dobrze i szału z pewnością nie będzie. Może później jak do niego to dojdzie.
Czyli 5 tydzień teraz ci idzie także za półtora tygodnia będzie super :0

Do góry