reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
170. Nie twierdzę że to dużo ale ie twierdzę też do to malo:biggrin2: miseczki też już z 70 D na e trzeba zmieniać powoli
Napewno nie chce powtórzyć wyczynu mojej koleżanki +42kg
W, kurcze, kategoryczny zakaz tycia, jakbyś nadwagę miala! Ja w pierwszej ciąży przytyłam prawie 30 kg, przy czym 20kg w trzecim trymestrze (God bless thyroid). Myślę że ciężko tyle przytyć będąc zdrowym, chyba, że zatrzymuje się woda w organizmie, a na to często nie mamy wpływu. Takie kategoryczne wagowe zakazy wywołują u mnie dreszcze. Potem kobita przekroczy o pół kilo i zjadają ja wyrzuty sumienia, a często jest Bogu ducha winna w tej sprawie.
Ot, takie luźne przemyslenia ;)
Idę żezrec banana i zagryźć kapusta kiszona :D

Idź do jakiegoś polskiego lekarza żeby określił wiek ciąży:) pierwszy scan musi być zrobiony do 13w6d ciąży :) tak tak.. uk dziwny kraj ale da się żyć, ja póki co nie narzekam :)
No to sie załapię w 13w3d [emoji6] A wcześniej jeszcze położna. Dam radę. Do polskiego lekarza to chyba musiałabym albo do Londynu jechać albo do Peterborough, bo w Cambridge krucho z ginekologami (chyba, że coś przeoczylam szukając). W ciągu dnia nie zdążę między odporowadzaniem i przyprowadzaniem córki ze szkoły, tym bardziej, że jeszcze przez kilka tygodni pracuję.
Dzięki za rady, jakoś wytrzymam :-)

Ja waze 63kg i już sie z tym zle czuje. Zaczelam od wiekszej wagi, ale poprzednia ciaze tyle wazylam w 4 miesiacu. Mam wrazenie ze mam zagazowane jelita i woda sie zatrzymuje. Dopiero co pisalam ze moge pic bardzo duzo, a teraz mi brzuch pecznieje nawet jak zjem dwie kanapki... :( wieczorem czuje sie jak słoń i na nic juz nie mam ochoty... :( leze w wannie i slysze jelita caly czas. Ehh.

Jeszcze dodam ze poprzednio przytylam 11kg i po powrocie ze szpitala mialam swoja wage wyjsciowa czyli 59/60kg. Mam nadzieje ze teraz tez tak bedzie. Nigdy nie musialam sie pilniwac z jedzeniem

Oj tak ja w liceum ważyłam 49 kg a w gimnazjum 68(leki na sterydach) wtedy to wyglądałam jak piłka tak mi się woda zbierała

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja 61 przy 167, poki co pół kg na plus, ale wyszły mi właśnie ketony w moczu i pytanie z jakiego powodu? Jeden może byc taki ze glodna chodze bo na nic nie mam ochoty;/
Miske mialam 70E ale teraz i obwod większy i piersi rozmiar plus, 3/4 staników odłożyłam na czasy późniejsze..:-)

oar8vfxmot2h0mys.png

Ostatnia edycja:
Mrr - mam podobnie, też jestem przewrażliwiona na punkcie daty ważności.
No i mam dwójkę maluchów do noszenia - 11 kg i 16 kg. Ciężko - dosłownie i w przenośni.

Jedno dobre. ;) ja na szczęście mdłości brak! Zobaczymy na jak długo.. może jestem tym drugim przypadkiem ktort przechodzi ciążę bez mdłości i z wypadajacymi włosami :p
To są dwa typy? Chyba jestem miksem - brak mdłości i włosy przestały wypadać zupełnie [emoji6] Za to brzuch ciągnie niemiłosiernie, do tego stopnia, że jak wstaje to najpierw chodzę zgięta w pół i powoli się prostuje.

reklama
Do góry