reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Pozwole sobie zacytować ten post ale mam pytanie inne :)
Czy jak Michałowi wyszło to uczulenie na coś do jedzenia to miał krostki na buzi tylko czy jeszcze gdzieś ?
Bo moja Ula ma krostki na buzi .
Niby trądzik niemowlęcy.
Ma na samej buzi, główce i szyjce. Taka kaszka. W jednym miejscu czerwone w innym bezvarwbe. Na dworze ogólnie blednie.
Na ciele nie ma.
Ale tak od wczoraj dość suche się zrobiły jej te policzki.
Ja jej wcześniej nie smarowałam buzi niczym. Swoim mlekiem tylko i przemywałam wodą.
Wczoraj jej posmarowałam i dziś tym masełkiem nawilżającym z tego baby dermedic.

Dziewczyny
@kasiaczek89pl @StarAnia i inne ;)
Czy uczulenie na "cos" (gluten, laktozę albo cokolwiek innego) może "wyjść" po ponad miesiącu ?
Karmię cycem. Jem tak jak jadłam całą ciążę i przez ten ostatni miesiąc .
Położna mi zaczęła coś nynać że powinnam odstawić nabiał.
Do lekarza mam na szczepienie 6.11 więc dopytam . Teraz nie chce iść z nią do przychodni bo jeszcze mi ją zarażą

Dodaję fotkę. Tak wygląda teraz.
Po spaniu lub płaczu jest bardziej czerwona ta wysypka.
Dosłownie moja ma tak samo mówią że to trądzik, ale czy napewno? Jak poglaszczesz to jest takie chropowate , kiedy to zejdzie o zgrozo [emoji33]

W wymazie z oka Borysa wyszlo, ze ma bakterie streptkcoccus pleumoniae. Jestesmy po 13 dniach antybiotyku wrazliwego na ta bakterie i jade zaraz jak wstanie i go nakarmie znowu na wymaz i zobaczymy czy juz nie ma, bo oczy dalej troche ropieja, wiec mamy masc jeszcze od dzis do oczu dawac i od wczoraj wieczorem zakraplam mu mlekiem i masuje kanaliki przy kazdej zmianie pieluszki. Mam nadzieje, ze w koncu przejdzie. Pozniej na 10;30 musze juz byc na przedstawieniu u starszego i po, jade do mamy. Napiety grafik. Pozniej was doczytam
A co sie dzialo ze mialas skierowanie na takir badania?
U nas oczko ropieje od porodu... chyba musimy sie wybrac do okulisty

Cześć dziewczyny.
Miałam 2 dni męża w domu to nie mialam jak pisać.

Gosia gratuluję przeprowadzki.. najważniejsze że na swoim.. reszta to kwestia czasu:)

Kinder u nas tez bywają dziki..

Adell dopiero dzisiaj nadrobilam..
Klaudia oki. Dużo płacze, ale zaczyna się też świadomie uśmiechać..
Mi też bardzo przeszkadzają 4 ściany.. codziennie staram się wychodzić- chociaż tyle.

Przeziębienie już mi przechodzi..

Cześć dziewczyny.
Miałam 2 dni męża w domu to nie mialam jak pisać.

Gosia gratuluję przeprowadzki.. najważniejsze że na swoim.. reszta to kwestia czasu:)

Kinder u nas tez bywają dziki..

Adell dopiero dzisiaj nadrobilam..
Klaudia oki. Dużo płacze, ale zaczyna się też świadomie uśmiechać..
Mi też bardzo przeszkadzają 4 ściany.. codziennie staram się wychodzić- chociaż tyle.

Przeziębienie już mi przechodzi..
Dobrze że już zdrowiejesz :)
Ja to bym chciała mieć swojego S . przez dwa dni w domu . Wczoraj wyjątkowo wrócił do domu zaraz po 16 ale już dzisiaj i jutro ma robotę i będzie dopiero koło 20 .
Wczoraj miał mi odebrać paczkę z laktatorem z paczkomatu i zapomniał więc korzystając z okazji zostawiłam go pierwszy raz samego z synem :)

A mój taki :)

Załączniki

• 20181022_195626.jpg
    20181022_195626.jpg
    982,5 KB · Wyświetleń: 139
  • 20181022_200438.jpg
    20181022_200438.jpg
    912 KB · Wyświetleń: 140
O super :D to będzie miał Tytus kuzynkę, niewiele młodszą :D
A Ty polecalas mi serial The Killing - wersje skandynawską, czy amerykańską? Ja się napalilam na skandynawską, a mój Przemek kiedyś oglądał amerykańską i mi ciśnie, że tą właśnie mam oglądać ;pJa wyznaje jedną zasadę. Dopóki wszystko jest ok, to dziecku po prostu NIE PRZESZKADZAM i pozwalam rozwijać się swoim tempem. Jakiekolwiek przyśpieszanie rozwoju motorycznego u niemowląt może mieć na nie zły wpływ, a pseudonaukowe tezy dr Czerskiej mnie nie przekonują (tym bardziej, że sama kiedyś pisałam magisterkę nt. dysleksji oraz sama mam dysleksję, więc wiem z czym to się je). Także moje wspieranie polega na tym, że daje młodemu swobodę i często klade na podłodze. Tak - przesuwa się leżąc na brzuchu ;) z tym, że jedno zastrzeżenie - nie używam lezaczka, bujaczka, a w późniejszym etapie skoczka, czy chodzika, nie prowadzę za rączki itp :)

Ja oglądałam tylko amerykańska i była rewelacyjna. Ale ponoć te skandynawskie tez są dobre.. na zalukaj jest na pewno ts amerykańska

reklama
Do góry