reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

U nas tak było.. 4 lata temu. Polozne nie umiały podpiąć inaczej Ale po co ciągle ktg od początku porodu? 30 min zapisu i wsio, przecież jak można rozbujać poród leżąc jak kłoda?

Im było wygodnie jak baba leżała miały ja na oku poza tym do podwozia wygodnie zajrzeć. Może teraz się coś zmieniło. Oby. Ja rodziłam 9 lat w tyl wiec mogło się sporo zmienić. Niby na stronie szpitala pisze ze jak najbardziej cuda wianki drabinki wanna piłka ze nie udupiaja na łóżku. Zobaczymy.

reklama
Madzia jest cudowna, od 4 lat ja "śledzę" (wtedy jeszcze była jedyną polską liderka LLL) i nie zmieniła się ani o jote, dalej pomaga z taką samą pasją <3 także polecam wszystko, co spod jej rąk wychodzi. Nigdy nie miałam idola, ale Magdę mogę tak nazwać ;)

Fajnie jasno napisane. Co potrzebne , jak to zrobić , jakie problemy można spotkać. Jak sobie z nimi radzic. Podejrzewam kobiety w moim otoczeniu co karmiły nawet czworo czy sześcioro dzieci nie wie nawet 1/3 z tego co w książce. Teraz muszę poszukać w szpitalu kto jest doradca i tu w okolicy w razie jakiegoś problemu. Koleżanka miała problemy z karmieniem to poszła do lekarza (internisty) a ona do niej żeby trzy dni nie dawała piersi wcale to mu się zachce jeść . Takich rad to nie trzeba. Pediatra tez mi się nie wydaje odpowiedni do tego ani nawet nasza położna tez nie ma na tyle wiedzy

Paula kompletnie nie znam sytuacji, ani potrzeb tej mamy. Nie wiem, czy nadal przystawia dziecko do piersi, skąd wzięły się problemy, czy potrzebuje pocieszenia, czy pomocy w powrocie do karmienia. Nie wiem, czy dziecko faktycznie słabo przybierało, czy pediatra, jak większość w Polsce, miał za duże aspiracje hodowlane. Czy zostały zlecone jakieś badania dziecka (krew, mocz, kał), czy ktoś kontrolował technikę ssania dziecka, no nic nie wiem... Niestety nie ma magicznego, jednego jedynego sposobu na pomoc wszystkim mamom karmiącym. Do każdej trzeba podejść indywidualnie, bo każda kobieta jest inna, każde dziecko jest inne, każda historia odmienna...
Lekarz nic nie zlecał. Mama próbuje przystawiać ale nic nie idzie. Przy laktatorze to samo. Chodzi mi to jak mogę ją przekonać by zaczęła wierzyć że może karmić ...nie wiem jak po prostu do tego podejść tym bardziej widząc jak się sama ze sobą źle czuje. Na Polskie realia nikt niestety jej nie kontrolował jak i techniki ssania.

Lekarz nic nie zlecał. Mama próbuje przystawiać ale nic nie idzie. Przy laktatorze to samo. Chodzi mi to jak mogę ją przekonać by zaczęła wierzyć że może karmić ...nie wiem jak po prostu do tego podejść tym bardziej widząc jak się sama ze sobą źle czuje. Na Polskie realia nikt niestety jej nie kontrolował jak i techniki ssania.
Link do: DORADCY wg miast niech dzwoni i się umawia. Przez osoby trzecie NIE DA SIE pomóc. Ty też nie dasz rady, nie mając odpowiednich narzędzi. Tu potrzebny jest specjalista.

Fajnie jasno napisane. Co potrzebne , jak to zrobić , jakie problemy można spotkać. Jak sobie z nimi radzic. Podejrzewam kobiety w moim otoczeniu co karmiły nawet czworo czy sześcioro dzieci nie wie nawet 1/3 z tego co w książce. Teraz muszę poszukać w szpitalu kto jest doradca i tu w okolicy w razie jakiegoś problemu. Koleżanka miała problemy z karmieniem to poszła do lekarza (internisty) a ona do niej żeby trzy dni nie dawała piersi wcale to mu się zachce jeść . Takich rad to nie trzeba. Pediatra tez mi się nie wydaje odpowiedni do tego ani nawet nasza położna tez nie ma na tyle wiedzy

Kasia jakby co Magda próbuje też zdalnie pomagać.. 7 lat temu jak była w LLL po prostu do niej dzwoniłam i zadała tyle pytań że niemal zbadała mnie, i to za darmo bo to organizacja non profit. Teraz chyba ma swoją stronę i fb i chyba taki porad udziela odpłatnie.. musisz popatrzeć w necie.. jakbyś nikogo w okolicy nie znalazła..

Hej co do toreb to zobaczie strone makaszka jest.super pojemna i tansze.od lamillou. Ja mialam skip hopp ale.byla mniejsza.

Ja bylam u gin...mala ma.3kg :-) :-) :-) :-) rozwarcie na opuszek i szyjka.lekko skrocona za 2 tyg moge juz smigac i niech sobie.wychodzi :-) :-) :-) :-) na ktg.skurcze po 70% :)))))
A który to tydzień już masz ?

reklama
Do góry