reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Mnie w ogole przeraża ta cała papierologia po porodzie, tj.macierzynski, te becikowe itd. Co, gdzie kiedy :D
Dokładnie wszystko mam zapisane w kalendarzu kiedy z czym mam iść aby przypadkiem 1zl mi koło nosa nie przeleciała wkoncu jak niektóre rzeczy nam się należą to trzeba z nich korzystać zwłaszcza że ja głównie wydaje te pieniądze na dzieci, nie pijemy alkoholu, nie palimy papierosów no i patologia nie jesteśmy....

reklama
Mnie w ogole przeraża ta cała papierologia po porodzie, tj.macierzynski, te becikowe itd. Co, gdzie kiedy :D
W. Mopsie udziela info odnośnie becikowego i rodzinnego a jak urodzisz idziesz do urzędu miasta którym urodzilas i dostajesz pesel i akt urodzenia najpierw trzeba mieć pesel dziecka bez niego nic się nie załatwi

U mnie młoda ma jakiś adenowirus czy takie coś Tez wizyty w kibelku. A ja gardło i kaszel i ucho. Pediatra powiedział ze może to być ten sam bo powoduje pare różnych chorób. A internista mi wrabal antybiotyk. Mniejsza z tym ... weź jaki probiotyk , może coś zjadłaś takiego albo namieszalas. Herbatę nie słodzona ciepła , jakieś lekkie jedzonko i może się uspokoi.
Ja od 16rż nie słodzę więc luz... Osłabiona chyba jestem bo zasnęłam i dopiero wstałam a spało mi się mega... dawno tak dobrze nie spałam...

Podobno w tym roku można będzie ( o ile już nie można) internetowo narodziny dziecka...
muszę to doczytać.

Ja z kosmetyków kupię Sylvecco mają b dobry skład

a na obiad zupa z bobu:)

Dziewczyny a kiedy bierzecie od lekarza zaświadczenie ze jesteście pod jego opieka w ciąży??? Bo będzie takie potrzebne do becikowego a jak już urodze to nie będzie mi się chciało specjalnie jechać i się prosić o wypisanie tego więc zastanawiam się czy lekarz na ostatniej wizycie przed porodem może coś takiego wypisać????
No właśnie nie wiem... chyba po 32 tc poproszę....

W tamtych dawała na ostatniej czy przedostatniej przed porodem mi.
No właśnie jak byłam z K. to nie było potrzeba a jak z B. to ni huhu nie pamiętam czy nie wystarczyła książeczka? Wiem że wg OM wychodziło mi że przyszłam po 12 tc a wg. USG że jakoś w 9tc. Teraz mam wpisane że zglosilam się w 9tc. Choć ja się zapisałam dwa tygodnie wcześniej ;)

Mi się chyba nie należy to becikowe to nawet się nie dowiadywałam, bo tam znów jakieś progi finansowe :(

Człowiek płaci te wszystkie składki itp a i tak nic z tego nie ma. Nawet cała ciąże prywatnie i lekarzy bo terminów nie ma...
Becikowe zawsze było dla wszystkich bez względu na dochód co innego zasiłek z tyt. urodzenia dziecka to też 1000zł ale już z progiem dochodowym bodaj 525 zeta na osobę brutto ale głowy nie dam bo było 492 kiedyś a czytałam ze sie pozmienialo...

reklama
Do góry