reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2015

reklama
My byliśmy na wizycie jak młody miał 2 tygodnie bo tak nas położna umówiła. A teraz mamy wizytę tydzień przed szczepieniem czyli w piątym tygodniu. A czy na bioderka jeszcze nie za wcześnie ? Moe robi sie badania po 6 tygodniu? Nas tak wlasnie zapisali miedzy 6 a 8 tygodniem. A co myślicie o szczepieniach bo ja sie wącham czy nie odroczyć Małemu pierwszych szczepień o 6 tygodni bo jakiś taki on mały i tak go faszerować ? Co myślicie i jak macie plan odnośnie szczepień . Ja myślałam aby teraz w 6 tygodniu podać dawkę na rotawirusy. A dajecie odrazu pneumokoki? Ale ja mam pytań

Ulcia ja mam w wypisie ze szpitala napisane,ze usg wskazane między 4-6 tygodniem i byliśmy już w tym tygodniu. A co do szczepień to my damy Małemu skojarzona ale dopiero będziemy rozmawiać o tym z pediatrą. A co do rota i pneumokoki to też będziemy rozmawiać z pediatrą. Na rota bym chciała bo bardzo się boję przebiegu choroby w razie czego.

heja - własnie młoda zaczyna sie budzić - bo włączyłam kompa...
My wizyte u pediatry mamy za 2 tyg czyli tydzien przed szczepieniem. Położna jest u nas raz w tygodniu i wszystko ok, mała już z wagą przeskoczyła urodzeniową więc ładnie nadrobiła stratę. Cycki mnie bolą dalej bo domaga sie jedzenia co godzinę w nocy tylko co 3... szkoda że noc u niej taka krótka (2 karmienia)... czekam aż się trochę ustabilizuje bo na psacer nie ma jak wyjśc z cyckami na wierzchu w taki ziąb? więc na razie tylko na tarasie sie dotleniamy. :)
buziaki dla Was

opisałam się i przypadkowo zamknęłam kartę :wściekła/y: wrrr........

U nas na sobotę już 5 tygodni będzie. Od 2ch tyg. zmagamy sie z katarem, na szczęście już coraz mniejszym. Na wizycie patronażowej byliśmy, jak mały miał 2,5 tyg., tak nam położna ustaliła. Bioderka mamy, jak mały skończy 7 tygodni, nie pielu****ę, bo zakładam mu pampki z rossmanna i one mu ladnie rozszerzają nóżki. Szczepić będziemy 5w1 i nic więcej, ale nie wiem, czy nie będziemy odciągać szczepienia, a termin mamy na 5 listopada. Mały w środę ważył 3940, taki pucuś się z niego fajny zrobił :D Gratuluję rozpakowanym mamusiom, czyli mamy tylko jedną październikową mamę? ;) buziaki dla maluszków :*

Hej.

U nas wizyta patronazowa byla jak B miala 2 tyg. Na bioderka mamy 15-go... a B 16-go skonczy miesiac. szczepien dodatkowch nie wykupuje. A i planuje odraczac te "obowiązkowe".Jedyna jaka o czasie byla u moich dzieci to przeciwko gruzlicy.

My na bioderka idziemy w poniedziałek to będzie mała miała miesiac
Jeśli chodzi o szczepienia planuje także trochę odroczyc zwłaszcza ze starszak chory
Wizytę patronażową zaliczyliśmy jak mała miała 11 dni bylismy w przychodni

A my jutro kończymy 3 tygodnie :)
Dzis byliśmy na wazeniu, Fifi przez 8 dni przybrał 300g i mamy juz wagę 3600g :) jest na samym cycu, laktacja się rozkręca i jestem bardzo zadowolona.
Wizytę lekarska mamy dopiero 6 listopada i wtedy też szczepienia, ale powiem szczerze że nie wiem jak szczepić, chyba tylko obowiązkowe póki co...

Dobrze ze tu zaglądam bo zapomniałam o skierowaniu na usg bioderek, ale mi przypomnialyscie, wiec jak będę u położnej to dopytam o skierowanie, jak wcześniej pytałam na pierwszej wizycie to mówiła ze usg bioderek między 6 a 8 tyg czyli wychodzi tez na pierwszą polowe listopada jakos :)

Lady dla mnie "kobieta z telefonu" ( czyt. ta co nas rejestrowala na bioderka ) powiedziala ze mozna juz po skonczonym 3 tyg. to baanie wykonywac.

reklama
U mnie w szpitalu wystawiaja wlasnie skierowanie jak dziecko skonczy 3 tygodnie. Jak siostra rodzila 5 lat temu to robili dzien po urodzeniu. A to i tak dla mnie glupizna bo kosci biodrowe ksztaltuja sie do 8 mca i tak samo mi teraz jak i siostrze w 4 mcu napisali, ze brak wyksztalconych jader kosci udowych.

Do góry