reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2015

Załatwiłam zgode na znieczulenie. Lekarz mi powiedsial ze najlepiej odrazu na wejsciu mowic ze sie chce znieczulenie i oni wtedy wiedza ze maja przyjsc a potem czasami faktycznie sa zajeci i dupa z tego. Ja sie jestem pewnw w 100% ze sie zdecyduje..troche sie boje tego ze to w kregoslup...

Dziewczyny a jak wyglada rejestracja noworodka w um? Idzie maz,dostaje cos ze szpitala ?

reklama
Ewka84 z ciężarem to ci nie doradzę, ale z ketonami to wiem, że moja diabetolozka mnie nimi straszy, ponieważ jak się bardzo mało węglowodanów i ma się cały czas niski cukier to ponoć rano te ketony występują w moczu. I ja przez tą cukrzycę rano od czasu do czasu musze siknać na takie paski do badań zawartości ketonów w moczu, bo obecnie jestem na diecie ultra niskich węgli co by cukier nie szalał.

Milusia ja dziś 37 tydz i 6dni.
Byłam na ktg.... ogólnie ok. Czasem Maluszek miał podwyższone tętno i ja miałam skurcze ze dwa.
Ze mnie tez nocny Marek. ... zasnąć nie mogę do 2-3w nocy.... za to potem śpię do 11....

Kaha ja 2 razy mialam znieczulenie. w kregoslup. Igiel boje sie strasznie.. na pobraniu krwi majty mam pelne, rece latają ze starchu.. ale jak bol chwycil taki ze ja pierdziele.. oczy wychodzily to darlam ryj o znieczulenie ze mnie na ulicy bylo slychac ;) I ch z tym ze w kregoslup. Mialo przestac tak bolec.

A z rejestracją.. Filipa rejestrowalam ja, ale Ł musial byc zeby uznac. Nie bylismy malzenstwem a F mial miec jego nazwisko, no i on musial uznac osobiscie, bo ja w sumie moglam kazdego wpisac. Oskara sama rejestrowalam. Zastrzeglam w szpitalu ze Ł nie moze wziasc jego "dowodu urodzenia" BO MNIE WKURZAL CALĄ ciąze ze syna nazwie Krzysztof ( po moim tacie ) lub Szymon ( po moim bracie ). A ja koniecznie chcialam Oskar. I tylko ze szpitala wyszlam.. doopa bolala.. ale poszlam zapisac. I dokumenty u rodziców na strychu schowalam bo sie chlopak naczytal ze on do 6 m-cy moze imie zmienic dla dziecka. Teraz czuuje ze zrobie tak samo. buahahahahah.

U nas znowu gorąco. L uklada plytki.. ja w pokoju sufit umylam, bo byl taki uchlewiony, jakby ktoś na niego zwymiotował. A ze ja mam powaznego pierdo.ca na punkcie czystosci u mnie w domu.. to musialam umyc. potem podlogi.. bo skoro sufit czysty.. to wida ze podloga jak w melinie. Oczywiscie Ł stwierdzil ze ze mną cos nie tak, bo on syfu nie widzi. Ale ostatnio on nic nie widzi po za moją dupą i golymi cyckami.

chlopcy do Torunia spakowani, Ł tez, ja prawie. Torba szpitalna stoi i czeka..jedzie z nami na wszelki wypadek. No i fotelik sciągnąc z szafy.

porobilabym coś.. np..posprzatala tak na cacy..ale krok boli jakbym z kopa dostala w pipke.

Aneta tez sie boje dlatego sie zastanawiam. :)

Tren masz racje z tym bolem...tylko ja nie wiem jakie sa moje granice wytrzymalosci :)
Podziwiam ze w ten gorac chce ci sie sprzatac...ja mam zaplanowane na koniec.sierpnia sprzatanie,ale zobaczymy:-)

Fatalnie sie czuje. Bola plecy nisko i brzuch po bokach i.zoladek. czekam u lekarza. Noestety bedzie.przed 17 dobrzr ze jestem 1 w kolejce....

Hej dziewczyny ja dzisiaj u fryzjera odrost robiłam
Milusia oj irytacja czasami odpuszcza już ale płaczliowośc mi się włącza często, w nocy średnio spałam teraz odsypialam. Kciuki za wizytę

Anula śliczna jest Twoja Alusia, napatrzeć się nie można, napisz z domku jak się ogarniacie

Kaha super ze znieczuleniem, u nas niestety nie ma takiej opcji ...Więc chwytam sie innych sposobów np tens

U mnie ze spaniem tez do kitu. Nie chce mi sie w nocy spać wiec urzęduje do 2:00 minimum mój mnie goni spać i drze ryja ze dziecku szkodzę. Budzę sie po 10:00 ale w ciagu dnia jak sie położę to zasnę. Nocne siusianie 5 razy w nocy zmieniło sie na. 2-3 razy. Za to potrafię obudzić sie o 4:00 i ni cholery nie mogę zasnąć a bo mi ciepło, obracanie z boku na bok boli bo miednica aż strzela czasem. Wstawanie boli bo stopy bolą. Także najlepiej śpi mi sie w dzień , jak padnę to na 2 h i dobudzić sie mnie nie da. I w końcu mój brzuch przestał piec jak cholera [emoji3]

ewka ja nie pomogę kompletnie nie znam się na wynikach moczu :( mam nadzieję że to nic poważnego u Ciebie

klaudixxon gdzie w Katowicach jest urząd miasta gdzie rejestruje się dzieci?? :D

jesteśmy po wizycie, dodałam w odpowiednim wątku:)

reklama
Witam dziewczyny. Od wczoraj non stop placze. W zyciu tak mi nie bolal hemoroid nie dam rady siedzieć, chodzic, lezec. A jest tak wielki ze nie dam rady nawet sie podmyc. Masci nie mam bo daleko mam apteke ale maz jutro wracajac z pracy kupi mi cos ... mam nadzieje ze wytrzymam. Bo az ciemno mi sie robi przed oczami jak chodzę

Ostatnia edycja:
Do góry