reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2015

Załatwiłam zgode na znieczulenie. Lekarz mi powiedsial ze najlepiej odrazu na wejsciu mowic ze sie chce znieczulenie i oni wtedy wiedza ze maja przyjsc a potem czasami faktycznie sa zajeci i dupa z tego. Ja sie jestem pewnw w 100% ze sie zdecyduje..troche sie boje tego ze to w kregoslup...

Dziewczyny a jak wyglada rejestracja noworodka w um? Idzie maz,dostaje cos ze szpitala ?

reklama
Ewka84 z ciężarem to ci nie doradzę, ale z ketonami to wiem, że moja diabetolozka mnie nimi straszy, ponieważ jak się bardzo mało węglowodanów i ma się cały czas niski cukier to ponoć rano te ketony występują w moczu. I ja przez tą cukrzycę rano od czasu do czasu musze siknać na takie paski do badań zawartości ketonów w moczu, bo obecnie jestem na diecie ultra niskich węgli co by cukier nie szalał.

Milusia ja dziś 37 tydz i 6dni.
Byłam na ktg.... ogólnie ok. Czasem Maluszek miał podwyższone tętno i ja miałam skurcze ze dwa.
Ze mnie tez nocny Marek. ... zasnąć nie mogę do 2-3w nocy.... za to potem śpię do 11....

Kaha ja 2 razy mialam znieczulenie. w kregoslup. Igiel boje sie strasznie.. na pobraniu krwi majty mam pelne, rece latają ze starchu.. ale jak bol chwycil taki ze ja pierdziele.. oczy wychodzily to darlam ryj o znieczulenie ze mnie na ulicy bylo slychac ;) I ch z tym ze w kregoslup. Mialo przestac tak bolec.

A z rejestracją.. Filipa rejestrowalam ja, ale Ł musial byc zeby uznac. Nie bylismy malzenstwem a F mial miec jego nazwisko, no i on musial uznac osobiscie, bo ja w sumie moglam kazdego wpisac. Oskara sama rejestrowalam. Zastrzeglam w szpitalu ze Ł nie moze wziasc jego "dowodu urodzenia" BO MNIE WKURZAL CALĄ ciąze ze syna nazwie Krzysztof ( po moim tacie ) lub Szymon ( po moim bracie ). A ja koniecznie chcialam Oskar. I tylko ze szpitala wyszlam.. doopa bolala.. ale poszlam zapisac. I dokumenty u rodziców na strychu schowalam bo sie chlopak naczytal ze on do 6 m-cy moze imie zmienic dla dziecka. Teraz czuuje ze zrobie tak samo. buahahahahah.

U nas znowu gorąco. L uklada plytki.. ja w pokoju sufit umylam, bo byl taki uchlewiony, jakby ktoś na niego zwymiotował. A ze ja mam powaznego pierdo.ca na punkcie czystosci u mnie w domu.. to musialam umyc. potem podlogi.. bo skoro sufit czysty.. to wida ze podloga jak w melinie. Oczywiscie Ł stwierdzil ze ze mną cos nie tak, bo on syfu nie widzi. Ale ostatnio on nic nie widzi po za moją dupą i golymi cyckami.

chlopcy do Torunia spakowani, Ł tez, ja prawie. Torba szpitalna stoi i czeka..jedzie z nami na wszelki wypadek. No i fotelik sciągnąc z szafy.

porobilabym coś.. np..posprzatala tak na cacy..ale krok boli jakbym z kopa dostala w pipke.

Aneta tez sie boje dlatego sie zastanawiam. :)

Tren masz racje z tym bolem...tylko ja nie wiem jakie sa moje granice wytrzymalosci :)
Podziwiam ze w ten gorac chce ci sie sprzatac...ja mam zaplanowane na koniec.sierpnia sprzatanie,ale zobaczymy:-)

Fatalnie sie czuje. Bola plecy nisko i brzuch po bokach i.zoladek. czekam u lekarza. Noestety bedzie.przed 17 dobrzr ze jestem 1 w kolejce....

Hej dziewczyny ja dzisiaj u fryzjera odrost robiłam
Milusia oj irytacja czasami odpuszcza już ale płaczliowośc mi się włącza często, w nocy średnio spałam teraz odsypialam. Kciuki za wizytę

Anula śliczna jest Twoja Alusia, napatrzeć się nie można, napisz z domku jak się ogarniacie

Kaha super ze znieczuleniem, u nas niestety nie ma takiej opcji ...Więc chwytam sie innych sposobów np tens

U mnie ze spaniem tez do kitu. Nie chce mi sie w nocy spać wiec urzęduje do 2:00 minimum mój mnie goni spać i drze ryja ze dziecku szkodzę. Budzę sie po 10:00 ale w ciagu dnia jak sie położę to zasnę. Nocne siusianie 5 razy w nocy zmieniło sie na. 2-3 razy. Za to potrafię obudzić sie o 4:00 i ni cholery nie mogę zasnąć a bo mi ciepło, obracanie z boku na bok boli bo miednica aż strzela czasem. Wstawanie boli bo stopy bolą. Także najlepiej śpi mi sie w dzień , jak padnę to na 2 h i dobudzić sie mnie nie da. I w końcu mój brzuch przestał piec jak cholera [emoji3]

ewka ja nie pomogę kompletnie nie znam się na wynikach moczu :( mam nadzieję że to nic poważnego u Ciebie

klaudixxon gdzie w Katowicach jest urząd miasta gdzie rejestruje się dzieci?? :D

jesteśmy po wizycie, dodałam w odpowiednim wątku:)

reklama
Witam dziewczyny. Od wczoraj non stop placze. W zyciu tak mi nie bolal hemoroid nie dam rady siedzieć, chodzic, lezec. A jest tak wielki ze nie dam rady nawet sie podmyc. Masci nie mam bo daleko mam apteke ale maz jutro wracajac z pracy kupi mi cos ... mam nadzieje ze wytrzymam. Bo az ciemno mi sie robi przed oczami jak chodzę

Ostatnia edycja:
Do góry