reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2015

"

Ja jestem po dzisiejszym usg, moja kropa ma 1,3mm :-) i widać już pracę serduszka :-) tylko dlatego że to bardzo wcześnie maszyna nie była w stanie określić tętna, ale widziałam jak pulsuje, co potwierdziła oczywiście moja gin :) dostałam badanie na tsh i toksoplazmoze, resztę badań przy następnej wizycie ze względu na koszta. Przecudowne uczucie :-)

Super! Zazdroszczę ogromnie:-) JUż się nie mogę doczekac mojej wizyty w przyszłym tygodniu :D

Madzialena ja jestem zdania ze nigdy wlasciwego momentu nie ma jak sie go nie chce znalezc. Tak naprawde nikt nie jest gotowy na dziecko puki wkoncu rodzicem nie zostanie. Takie moje zdanie.

Dokładnie identycznie się czuję. Jednocześnie szczęśliwa i przerażona.

reklama
Kasiaam, latać jak latać, ale najczęściej celem naszego wyjazdu zagranicznego były zwykle imprezy, koncerty, gdzie muza tłucze, skaczesz z kolanami pod brodę.. :) W te wakacje mieliśmy w planach wyjazd na Ibizę w lipcu, ale już wiem, że nic z tego - jednak nie ubolewam nad tym, zaczynam się cieszyć, że mogę być w ciąży, choć nie wiem kiedy to do mnie dotrze, zrobiłam tylko dwa testy! Boję się, że może okazać się inaczej...

Jak pisałam wcześniej mój P. w piątek leci do Londynu... i zastanawiam się czy mu powiedzieć o tym jutro, czy dopiero w niedzielę jak wróci....

Niech mnie ktoś uszczypnie, bo normalnie nie dociera to do mnie, że będę mamą! Cieszę się!!:tak:

Madzialena powiedz od razu. Nie ma co ukrywac ;)

Ja tez jestem zdania, ze nie ma po co watku zamykac przed innymi. Jestesmy z roznycb czesci kraju, nie spowiadamy sie sobie z nie wiadomo czego. Po za tym skoro decydujemy sue pisac o czyms a forum to powinnysmy zdawac sobie sprawe z tego, ze inny to czytaja.

Btw. znalazlam wkonvu super mieszkanie ;). Za tydzien sie przeprowadzam ;). Teraz musze tylko zakasac rekawy i brac sie za pakowanie ;)

Witam,
Chciałabym do Was dołączyć. Jestem mamą 4 letniego wspaniałego synka, teraz czekam na drugie maleństwo, termin porodu wypada mi na 13.09. Jestem mamą po przejściach. Dzisiaj byłam u lekarza serduszko pika, maluszek mierzy 93mm :-)

Marta1905 i MałaMi dziewczyny często zdarza się, że na początku się plami/krwawi i jest potem wszystko ok. Wiem, że to jest stresujące, ale musicie być silne dla Waszych kropeczek :*

maja888 dziwne, że lekarz nic Ci nie przepisał. Ja od razu dostałam duphaston mimo, że nie krwawię, ale 2 razy poroniłam i to tak zachowawczo.

Marta1905 babcią się nie przejmuj. Tamto pokolenie jest inaczej wychowane. Dla nich najważniejszy był ślub i potem dzieci, choć wpadki też bywały :) A teraz czasy są inne. Ja znam ogrom ludzi w związkach partnerskich i te pary mają dzieci i są szczęśliwe :)

madzialenawiem, że jesteś w szoku, ale uwierz, że za niedługo to będziesz najszczęśliwsza na świecie z tego powodu. Taki lekki "ból" jest normalny. Macica się powiększa i przez to czujesz dyskomfort.

b obak1252, siwa37 gratuluję i życzę bezproblemowej ciąży:)

Panna Annasorry za bezpośredniość ale masz walniętą szefową. Ja dzisiaj swojej powiedziałam i mnie wyściskała i gratulowała i mówi, że jak gorzej się poczuję to mogę iść do domu itp.

na tka90 to fajnie, że znalazłaś mieszkanie. Nie przemęczaj się przy pakowaniu :)

maggie2205
gratuluję i rozgość się u nas:)

Ja dziś prawie całą noc nie spałam bo tak się stresowałam dzisiejszą wizytą u lekarza, ale okazało się, że jest wszystko w porządku:) mojemu dzieciątku bije serduszko i lekarz kazał się cieszyć. Mam tylko infekcję jakaś i muszę brać nystatynę dopochwowo:(
Jestem szczęśliwa jak nie wiem co:)
Byłam u babci złożyć jej życzenia i jej powiedziałam, że jestem w ciąży to tak się cieszyła, że aż miło było:) Rodzicom też dopiero dziś powiedziałam i też się cieszą :)

Witam Was wszystkie :)
chcialabym dołączyć do grona wrześniowych mamusiek, właśnie mam potwierdzona ciąże w badaniu usg- 4 tg5 dzień, b-hcg- 6280 :) w piątek kontrolne beta, ale się cieszę !!!
brzuch boli, ale wiem, ze minie- mam już 4 latke w domu :)
Pozdrawiam!!

Hej Wisienki :p Usłyszałam dzis serduszko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Gratulacje dla wszystkich serduszkowych juz mamusiek i witam nowe Wrzesniówki :)
Moja dzidzia ma juz prawie 9mm :p
I niestety mam cukrzyce ciążową buuuuuuuuuuuuuu

Witam nowe mamuśki ;-)
Co do zamknięcia to jestem na nie. Podzielam zdanie koleżanki, która ociera się o wrzesień (wybacz, zapomniałam nicku, a nie wcisnęłam multicytatu :-p). Wg mnie jest zbyt wcześnie na podejmowanie takich decyzji, bo wiem, że dziewczyny na różnych etapach ciąży dołączają do forum. Sama też później dołączyłam do listopadówek. A np. zdjęcia brzuszków można wstawić bez twarzy.

reklama
Ursa89 - nie wiem czy to magne b6 mi pomogło z bólem brzucha czy po prostu samo przeszło, ale biorę nadal, lekarka powiedziała, że brac cały czas.

AAAAA widziałam dzisiaj pulsujące serduszko :) taka ogromna radość :) 6 tydzień i 5 dzień.

też mam infekcję dróg moczowych, ale dostałam tabletki na bazie żurawiny i witaminy C i za 2-3 tygodnie ponowne badanie.

Planujecie usg genetyczne pod koniec 1 trymestru ? Ja chodzę do medicovera, ale tam nie mają odpowiedniego sprzętu i lekarka poleciła mi dwa inne miejsca i lekarzy polecanych. Dzwoniłam dzisiaj i w jednym z tych punktów do dwóch lekarzy nie ma już miejsca na koniec lutego - początek marca, chyba faktycznie babyboom ;)

Czy któraś z Was może mi podrzucić jak zrobić teb podpis na dole z tygodniem i dniem ciąży ? Wiem, że było, ale nie mogę teraz tego znaleźć, a teraz już oficjalnie mogę dać :)

Do góry