reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2015

no ja wyprawkę kompletuje bo chciałabym z początkiem sierpnia mieć wszystko gotowe... wózek zamówiony, mebelki złożone, poukładane itp. Bo tak na prawdę możemy urodzić wcześniej i co wtedy.. ja wolę być przygotowana :)

reklama
lalki a byłaś z tymi bólami brzucha już u lekarza?

Ewka84 zgadza się z Tobą w 100%, bb ciocie chętniej słuchają, nawet codziennie o naszych brzuszkowych Skarbach, bo wszystkie jesteśmy na tym samym etapie :)

MałaMi1984 niestety do września masa czasu została :/

pauluss00- głowa do góry ;-) dużo dziewczyn w ciąży ma anemię i dzieciaki zdrowe. Ja całą zeszłą ciążę brałam femibion i mały urodził się 3100, długi a szczuplutki był. Teraz też biorę, aktualnie femibion natal 2, tylko czasami przy małym zapominam ;-)

Gabrielke- po to jest forum, żeby pisać i o złych i o dobrych rzeczach, a chwalenie się, ze znosi się ciążę dobrze powinno być , a nie tylko o złych dolegliwościach pisać ;-) chyba trochę chaotycznie napisałam, ale chodzi mi o to, że skoro nas czytasz to śmiało się udzielaj i ciesz swoim szczęściem

Lady Agnes- ja często biegam za małym i myślę, że nic złego się nie dzieje. Myślę, ze gorzej, jeśli byś np. w ciąży zaczęła biegać codziennie jakieś długie dystanse ;-)

kaha- nie jestem z Katowic, jezdzilam do kliniki do katowic ale jestem z Rybnika. mowisz ze juz robisz wyprawke??
ja sie zastanawiam ze jak juz bede po połówkowych to zaczne robic liste , a mysle ze w czerwcu zaczne kupowac rzeczy. mysle ze bede jeszcze jako tako na chodzie i dam rade:-D

mała mi- ja tez mam wrażenie ze to jeszcze takkk daleko do wrzesnia. bylabym spokojniejsza jakby byl 7 m-c. nie wiem czemu caly czas sie boje ze cos sie stanie, caly czas odliczam kazdy kolejny dzien...

ewka- ja jestem za zamknietym wątkiem. bedziemy mogly dodawac zdj bez oporu;-) choc ja tak rzadko pisze ze napewno nie uzbieralam nawet 20 postow:zawstydzona/y:

witam nowe dziewczyny:-D

tren- widze ze nie dosc ze jestesmy na tym samym etapie ciazy to i towarzyszysz mi w przeziębiniu. mnie dalej boli gardło. ale walcze... zdrówka kochana

kikifish87 tak mam już na prawdę sporo rzeczy. w sumie to komplet ubranek na 56 i 62, dwa kocyki, dwa ręczniczki, jakieś zabawki. zostały kosmetyki kilka pierdól no i wiadomo wóżek, łóżeczko mebeli. Cięzko by nam na raz było wszystko kupić, a też trochę przy przeprowadzce nie ma czasu na jeżdżenie za farbami, meblami, kołkami bo zawsze czegoś braknie + ubranka. Ja wole być przygotowana. :)

otoKika nie. nie byłam z tym u lekarza bo mnie to boli od poniedziałku. Wcześniej jak byłam gdzieś w 12 tygodniu to też miałam takie boleści i kazała brać magnez i biore do tej pory. Wtedy jeszcze luteine brałam ale byłam na wizycie 2 tygodnie temu i kazała odstawić. Zastanawiam się czy warto by wziąć NOSPĘ?
Bardzo bym chciała żeby mnie przestało boleć bo na majówkę jedziemy nad morze... Mój mąż stwierdził że dobrze mi zrobi nawdychanie się jodu :-p
Zauważyłam, że też jak się schylam czy jak więcej chodze to mnie boli jakoś bardziej...

lalki- ja kochana brałam od samego poczatku magnez i nospe max i dr z kliniki kazal mi brac jak boli. i zauwazylam ze jak sobie biore magnez 3x1 i nospe 2x1 to mi pomaga i mimo ze wiecej cos porobie czy pochodze to jest w miare ok:-D

Kikifish- 38 nazbierałaś :-D każda może sprawdzić u siebie w profilu, jest takie okienko "udziela się w" i tam jest napisane gdzie ile postów ;-)
Jeśli kogoś kojarzymy, że jednak jest na tym forum, to nie ma problemu z przyjęciem do wątku zamkniętego,nawet, jak ma mniej postów, ale jeśli ktoś napisał parę postów na samym początku i do teraz cisza, to sorki, ale takiej osoby na zamknięty nie wpuszczę, bo to by się z celem mijało.

reklama
ja jeszcze nic nie kupiłam dla małego. jakoś przy pierwszej ciąży chciałam mieć wszystko już teraz spokojnie czekam. Boje się zapeszać ciągle i poczekam jeszcze z miesiąc z zakupami

Do góry