reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2015

Cześć kochane, byłam dzisiaj na wizycie ponad planowej, brzuch mnie kilka dni boli, wystraszyłam się. Wizyta trwała 40 minut aż mąż się wystraszył. Jeszcze żaden lekarz tak nie przyłożył się do badania, o wszystko wypytał, zrobił dokładne usg które trwało z 20 minut starał się zobaczyć płeć ale dzidzia strajk pozuje jak modelka bądź model, ręce zakłada za głowę i tyle płci zobaczyłam. Ważne, że te bóle to normalna dolegliwość, dostałam nospe, nie zaszkodzi na dziecko. Właśnie zaczynam 19 tydzień. Dziwne, że moja lekarka prowadząca tak nie bada, zmienie ją na kogoś innego. Dostałam witaminy które mam brać do zakończenia karmienia piersią, ufff jaka ulga te bóle mnie bardzo wybiły z rytmu, martwiłam się że coś złego się dzieje a tu dzidzia harcuje ostro.

reklama
Problem z kregoslupem to i ja mam. Bez ciazy czesto mnie plecy bolały,dlugo zgieta byc nie moglam, dlugo stac tez nie, siedziec tez nie.. co raz zmiana pozycji, a teraz to wogole koszmar. Jak posiedze ok 5 min to potem wstac sama nie moge.. wyprostowac sie tym bardziej. lezenie to kara.. bo potem trzeba wstac. A wtedy to dopiero bol. i dretwieje mi biodro. chyba bobas uciska.

W koncu kupilismy auto. Oczywiscie juz sie dowiedzialam ze wielu ludziom bardzo przeszkadza moj brzuch, remont w domu, samochód.. bo mnie nie stac. Jak ja lubie kiedy tak wszyscy tyle o mnie wiedzą. Jak sie tak strasznie interesują mną.. chyba mają nieudane zycie osobiste.

Mari73 u mnie również będzie Tymek :-)
dziewczyny mam trochę krępujące pytanie... od jakiegoś czasu zauważam na majtkach mokrą przezroczystą plamę. nie czuję żebym popuszczała mocz i zastanawiam się czy to nie jest płyn owodniowy? nie są to duże ilości i nie zdarza się to codziennie. wizytę mam 6.05 i nie wiem czy czekać czy skontrolować to wcześniej? macie podobny problem?

dziewczyny mam trochę krępujące pytanie... od jakiegoś czasu zauważam na majtkach mokrą przezroczystą plamę. nie czuję żebym popuszczała mocz i zastanawiam się czy to nie jest płyn owodniowy? nie są to duże ilości i nie zdarza się to codziennie. wizytę mam 6.05 i nie wiem czy czekać czy skontrolować to wcześniej? macie podobny problem?

Kasiaam ja miałam podobnie i wystraszylam się ze to mogą być wody plodowe, do tego klula mnie szyjka. Byłam na wizycie to skontrolować, z szyjka wszystko ok, lekarka powedziala ze to prawdopodobnie mocz. 3 dni później miałam planowa wizytę i moja gin potwierdziła, że to nie wody, ale powiedziała ze to zwiększona ilość śluzu po prostu (o moczu nie wspomniala).
Radziłabym ci jednak to sprawdzic dla świętego spokoju, bo niestety na forum jest jedna dziewczyna, u której takie mokre plamy skończyły się tragicznie. Nie chce cię straszyć i tak jak mówię, to może być coś zupełnie blahego, ale lepiej niech lekarz spojrzy.

Jesli bierzesz np. Luteine dowcipna to może być wiecrj wydzieliny. Pamiętam ze w pierwszej ciąży też się bałam ze wody mi sie sacza i jak byłam w szpitalu to położna sprawdzała mi jakimś testem ph. Na necie są takie testy żeby sprawdzić czy to przypadkiem nie wody. Ja w domu znalazłam paski lakmusowe i mialam nimi sprawdzac ale po odstawieniu luteiny przeszły mi wodnite wydzieliny.

Tez miałam teraz taka wodnista wydzielinę plus swędzenie :/ poszłam ponadnadprogramowo na kontrole ginek odstawił mi luteinę, dostałam cos na grzybice plus lactivaginal na odbudowę flory ;) tez miałam schize z wodami i szyjka ale wszystko ok ;)

Tez mam taką wydzieline. jak wychodze z domu to wkladke nakladam b mam schize ze przeciekne i wszyscy zpbaczą ;) tez swirowalam ze to wody, z F mialam sączące sie non stop. Ale ginka mi powiedziala ze to nawet mogą byc kropelki moczu.Zwieracze nie trzymają tak jak wczesniej, do tego ja non stop kicham, kaszle.. mają prawo nie zadzialac do konca.Juz mam taki trik ze jak kicham to za krok sie lapie.. czy aby nie leci. ciekawe co ludzie na ulicy o mnie myslą :D ??

mialam nadzieje ze dziś pospie sobie. i co? i F mnie o 5 zbudzil bo on ma dziś urodziny i juz wstan daj prezent. On nie chce czekac.I tort. kiedy tort. i co 5 pytał. myslalm ze poduszką trzasne. no ale koniec konców wstalam. odwdziecze sie... łózeczko z bobasem mu w pokoju postawie jak maluch bedzie mial kolki :D

Ostatnia edycja:
Pycia gratuluję udanej wizyty!

Tren
jak ja Cię rozumiem, przerabiałam urodziny w piątek... najlepszego dla F! a ludźmi się nie przejmuj, niech sobie gadaja, widocznie swoje życie mają tak nudne, że muszą Twoim życ:-)

Kasiaam
myślę, ze nie masz się czym martwic, jesli ma CIę to niepokoić to faktycznie mozesz sobie kupic w aptece takie testery na wody płodowe TEST VISION do wykrywania wycieku płynu owodniowego 1szt. - Apteka internetowa i-Apteka.pl, ja też mam czasem taki problem, raz czuję ewidentnie, ze to mocz np jak kicham, a innym razem nic nie czuję, ale z usg na usg wód nie ubywa więc albo to jakaś wydzielina typu superwodnisty śluz albo faktycznie mocz...

Dzięki dziewczyny ;-) biorę luteinę i ona również mi "wyłazi" ale jest biała i nie przejmuję się za bardzo. wczoraj jak kichałam to ewidentnie poczułam mocz, także przypuszczam, że to jest właśnie to. poza tym czytałam w necie, że jeśli nie leci na leżąco to raczej nie są to wody płodowe. 2 tygodnie temu na wizycie miałam sprawdzaną szyjkę i była ok. mocz teraz zrobił mi się bardzo jasny, także kolorystycznie też może pasować. poza tym obserwuję już to od jakiegoś czasu i nic poza tym się ze mną nie dzieje, nie mam skurczy itd. ale chyba dla pewności wybiorę się do ginekologa

reklama
Do góry