reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2015

no to dobrze że w porządku:):) :-)

hej dziewczyny ja juz powizycie jesli chodzi o tarczyce to mam lekka nadczynnosc i endo przepisal mi tabletki za 10 dni mam isc do kontroli z powtorzonymi wynikami a co do maluszka to wszystko ok serduszko bije, wierzga nozkami i raczkami gin powiedzial ze kopie a ja do niego w zartach jak to kopie jak ja nic nie czuje jestem szczesliwa ze z maluszkiem jest wszystko ok za 2 tyg mam usg prenatalne :-D

reklama
Klaudixxon szok ale miałaś przejścia nie mogę ... nie stresuję się już by maleństwu nie zaszkodzić
Dziewczyny ja jestem z białej białej.
Milusia pytałaś gdzie robiłam prenatalne, otóż na żelaznej w gyncentrum katowicach, robił mi je dr aleksander ilski, bardzo fajny lekarz
Co do płci racja lepiej się nie nastawiać, nie nakręcać, choć jak wiadomo jak lekarz mówi że jest szansa na płeć odmienną to gdzieś tam serducho pika szybciej
Dziewczyny gratuluje wizytek i maluszków
U mnie wyszło że dzidzia jest parę dni starsza niz z om

Mi też mdłości powróciły bleee

Też chodzę do GYMCENTRUM ul. Żelazna w Katowicach, chodzę do Wojciecha Szaneckiego, nie ma on ani jednej opinii w necie nie wiem jak on się tam ukrył.

Klaudixon ja też nie znalazłam opinii o tym lekarzu co byłam na prenatalnym, ale on pracuje w kilku ośrodkach akurat ...
Ale wydaje mi się że to dość dobra placówka a ile płacisz za wizytkę ?

Płacę 130 zł za wizytę z USG, wizyty mam co 2 tyg.
Z ciekawostek ostatnio od położnej, która mierzy ciśnienie i wpisuje wyniki badań w kartę ciąży dostałam wyprawkę ciążową z jakimiś jogurcikami Hippo, pampersem, płynem hipoalergicznym do prania i wyprawką ciążową w której jest napisane co zabrać ze sobą do porodu podzielone informacje fajnie wg kategorii. Także miło mnie zaskoczyli. Z tym, że wizyty opóźniają się dość mocno ostatnio 1,20 h czekałam, wcześniej 40 minut spóźnienia bo lekarz czasami ma jakieś nagłe zabiegi no i wtedy się czeka.

Klaudixxon - o kurcze, dobrze że już wszystko ok! Dużo zdrowia dla nich :) i dla Ciebie, obyś juź nie miała więcej takich stresów.

Kaha91 ja też z Sosnowca :) pierwszą ciążę prowadziłam prywatnie u dr Marii Borek-Grzyb na klimontowie, mogę ją polecić, miła i rzeczowa babka. A cesarkę miałam w Katowicach w szpitalu Bonifatrów, mimo panujacego remontu i zamieszania wspominam baaaardzo miło. Gdybym mieszkała w Polsce to kolejny poród tylko tam :)

Ostatnia edycja:
Witam sie po bardzo dlugiej przerwie na forum :) Pisalam tutaj na poczatku i chwile w srodku, takze pewnie zadna nie kojazy :)

postaram sie czesciej odzywac i udzielac ale praktycznie zadnej z Was nie kojaze ale nadrobie :) U mnie wczoraj rozpoczal sie 14 tydzien, czyli 2 trymestr. Moj termin to 4.9 :) znam juz plec - bedziemy miec coreczke :D Czy oprocz mnie jest tu dziewczyna, ktora juz wie kto tam w brzuszku siedzi ? :)

engacka to szkoda że Cię nie ma w Pl :D
ja prowadzę ciąże u Gałązki i raczej nie będę zmieniać. Rodzić zamierzam w 1, ale też zastanawiam się nad łubinową w Katowicach..
mdłości nie dają za wygraną . umieram :(

Kaha91- Będę w maju prawdopodobnie :D
Co do łubinowej to znajoma rodziła i narzekała, bo mimo że płaciła za poród niemało to lekarze/połżne mieli wszystko w dupce, musiała się prosić o oczywiste rzeczy. Jeszcze dziecko złapało jakiegoś wirusa w szpitalu i mała musiała zostać na oddziale kolejne 2 tygodnie. No ale czytałam też pozytywne opinie, bo sama zastanawiałam się nad łubinową, ale w ostatniej chwili padło na bonifatrów i nie żałuję :) gadałam tam też z babeczkami co rodziły naturalnie i też byly zadowolone. Głównie opieka po porodzie jest świetna, a żadnej położnej nie opłacałam dodatkowo :)

W ogóle jeśli kaha to skrót od Kasia i 91 to rocznik to witaj bratnia duszo internetowa haha! :D

Ostatnia edycja:
reklama
Kaha współczuję mdłości, mnie dalej męczą mimo że u mnie zaczyna się juz 13 tydzień a końca nie widać ...
W pierwszej ciąży nie męczylo aż tak także zobaczymy
Świątecznakropeczka tu kilka dziewczyn ma już płeć stwierdzoną ale jeszcze trzeba poczekać co do ostatecznego potwierdzenia jak będzie juz wszystko widoczne
Ja synka rodziłam w prywatnej klinice w eskulapie w bielsku, byłam bardzo zadowolona, wtedy jednak mieli podpisane kontrakty z nfz a teraz już tylko prywatne więc pewnie zdecyduję się na szpital

Do góry