reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe dzieciaczki- pielęgnacja, karmienie, rozwój

U nas teraz czwórki idą (trójek jeszcze nie ma) i też nieciekawie :no: Praktycznie każdej nocy musimy mu smarować dziąsła bo się wybudza.

reklama
U nas przez cały etap wychodzenia trójek mała była podziębiona a katar to miała okropny. Ostatnia trójka była nawet z gorączką. Dawałam jej nurofen przed spaniem i było lepiej. Na szczęście nie dostawała w tym czasie antybiotyku tylko zwykłe leki. Trwało to przez miesiąc. A jak się przebiła ostatnia trójka wszystko minęło jak ręką odjął. Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
U nas teraz czwórki idą (trójek jeszcze nie ma) i też nieciekawie :no: Praktycznie każdej nocy musimy mu smarować dziąsła bo się wybudza.

U nas znowu jakoś bez objawów zęby idą , czwórki to zobaczyłam jak wyszły:-D U góry teraz się przebija trójka na górze i poza tym że coś tam sobie gryzie jak się bawi i lekko ślini jest ok . Oby tak wszystkie wychodziły .

Witajcie
Mam do Was pytanko ile ważą wasze dzieciaczki. Mój mały waży 10,1 (jest na 10 cent.) i pediatra odesłała nas do endokrynologa.
Wcześniej miał juz robione badania krwi, posiew a także usg brzuszka i nic te badania nie wykazały.
Może któraś z Was ma taki sam problem?

Mój waży ponad 13 kg:-D

U nas też ząbki-Mała męczy się paskudnie.Jednak bez związku z ząbkami pozostają bezsenne ostatnimi czasy noce.Otóż od pewnego czasu (jeszcze przed tymi ząbkami) Patrycja chodzi spać ok.godz 20-21.Ładnie zasypia i śpi tak do godz.1.00,po czym budzi się, chwilę pomarudzi,pokręci się,poszuka smoka(używa go ostatnio namiętnie) i ponownie zasypia.Póżniej już tak co godzinę do rana.Takich nocek nie miałam nawet kiedy była noworodkiem bo wtedy budziła się dwa razy na cyca i ładnie przesypiała resztę nocy.

Ile tygodniowo wasze dzieci jedzą jajek? Bo moja to by najchetniej jadła codziennie. A drugie pytanie, jaka pasta myjecie zeby? Ja w Pl myłam Elmexem, ale tutaj nie ma pasty z fluorem dla dzieci w wieku naszych i nie wiem też co ze starsza.

jak jest fluor w wodzie to pewnie pasty są bez ;-)
U mnie Maciek je codziennie zwykle 2 - czasem zero, czasem cztery :szok: chyba przezyje... Piotrek w ogole nie je bo nie lubi

Ile tygodniowo wasze dzieci jedzą jajek? Bo moja to by najchetniej jadła codziennie. A drugie pytanie, jaka pasta myjecie zeby? Ja w Pl myłam Elmexem, ale tutaj nie ma pasty z fluorem dla dzieci w wieku naszych i nie wiem też co ze starsza.
Jesli chodzi o jaja to moja mala zjada okolo 1 co drugi dzien. Ale jakby chciala wiecej, to bym jej dala, w koncu takim maluchom jeszcze cholesterol raczej nie grozi, a jajka to samo zdrowie. Co do pasty to nie mam pojecia co poradzic, ale chyba musza byc jakies pasty dla dzieci (chocby bez fluoru)? Sama nie wierze w jakies"zbawienne" dzialanie fluoru, z tego co wiem, to co za duzo to i nie zdrowo, wiec moze nie ma sie co martwic. Tak jak pisze kasia_z fluor jest juz pewnie w wodzie.:tak: Pozdrawiam .
Ps Musze w koncu isc zwazyc Patrycje w przychodni, nie mam pojecia ile moze wazyc....Na naszej wadze laziekowej ma 11,5, ale kompletnie jej nie wieze. Jak sie w koncu zmobilizuje, to napisze jak rezultat. Ale mala wyglada "tak w sam raz", wiec powinno byc OK.

Ostatnia edycja:
U nas znowu jakoś bez objawów zęby idą , czwórki to zobaczyłam jak wyszły:-D U góry teraz się przebija trójka na górze i poza tym że coś tam sobie gryzie jak się bawi i lekko ślini jest ok . Oby tak wszystkie wychodziły .

Mój waży ponad 13 kg:-D
Ale mi strasznie wstyd, bo dopiero dzis zobaczylam apel o pomoc dla Julki...:-:)-:)-(, trzymam kciuki za Julie i za Aniach, buziaki!.

Mój je 2-3 tygodniowo .

Ale mi strasznie wstyd, bo dopiero dzis zobaczylam apel o pomoc dla Julki...:-:)-:)-(, trzymam kciuki za Julie i za Aniach, buziaki!.

Nie ma co się wstydzić tylko trzeba dać na Julcie 1% , no i roześlij komu się tylko da może ktoś tez odda procencik . Czym nas więcej tym lepiej . :tak::tak:

reklama
Witam.
Dawno tu nie zaglądałam ale chyba nie tylko ja:/.Co u waszych maluchów? U nas tak ogólnie jest wszystko ok ale Liliana to straszny rozrabiaka, nabyła nowa ksywę -wichura:) ,bo jak przejdzie to nic nie zostaje na swoim miejscu:)

Mam również apel do mam które jeszcze nie wiedza co zrobić z 1% podatku .Córeczka kolegi choruje na cukrzyce insulinozależną,jeśli któraś z was chciałaby wspomóc ja w leczeniu ,będę wdzięczna
.Poniżej link:

http://photos.nasza-klasa.pl/3055288/32/other/std/3a76cf5e52.jpeg

Pozdrawiam dzieciaczki i mamusie :)

Do góry