Chciałabym powrócić do wątku żywienia Dzieciaczków bo to się na tym etapie jednak zmienia z miesiąca na miesiąc.Czy Wasze Smyki jedzą już wszystko,czy może stosujecie jeszcze jakieś ograniczenia.A co z mlekiem w ich diecie-jakieś zmiany?Patrycja je w zasadzie z nami z tym,że jeżeli mamy akurat coś "cięższego" np. na obiad to dla Małej przygotowuje to samo ale w wersji lżejszej.Mleko pije 2 razy dziennie nadal modyfikowane-zastanawiam się czy nie wprowadzić smakowych typu JUNIOR np.Nestle.
Moja Patrycja je wszystko tak jak my. Oczywiscie, nie smaze zbyt czesto, a jak juz to nie za bardzo i staramy sie nie jadac nic z konserwantami. Jedyna roznica to to ze ona uwielbia warzywa (na szczescie:-)) i zawsze specjalnie dla niej oprocz np. salatki musze dodatkowo ugotowac troszke fasolki, kukurydzy albo groszku. Czasem jadamy cos na wynos, np rybe smazona z frytkami, mala tez to zjada
, ale malutka porcje, a dodatkowo na szybko dokladam jej jakies warzywa: ogorki, pomidorka bez skorki itp. Tu na wyspach lekarze zalecaja podawanie tlustego mleka krowiego od roku. Ja daje tak pol na pol, czasem krowie (organiczne), a czasem modyfikowane.
Ja juz nie wiem co robic z moja mala
. Moze cos mi poradzicie
Juz nie mam do niej sily w nocy. Jak miala 8 miesiecy pojechalismy na 3 tyg do Polski, bo zmarla moja mama. Nie mielismy tam lozeczka i mala spala z nami. Po powrocie nie bylo mowy o spaniu w lozeczku, od tego czasu spi z nami. W dzien tez spi w duzym lozku, ale najczesciej spokojnie, okolo 2 godzinki bez klopotu. Ale w nocy ciagle musi byc przytulona do mnie. Nawet jak wyjde do ubikacji to zaraz slysze placz...Do taty nie chce sie przytulic, musze to byc ja...Chcialam isc do pracy 2-3razy w tyg na noc, ale nie dam rady przy niej. Nie chce zeby cala noc ryczala, jak mnie nie bedzie. Mam nadzieje, ze jej przejdzie, tylko kiedy
Jeszcze tak z 2miesiace temu nie bylo tak zle.A teraz cos jej w nocy odbija, ciagle kreci sie, czasem poplakuje i nie potrafi sie ode mnie odkleic.....Moze to zeby, ale w tej chwili nie wydaje mi sie zeby nowe mialy wychodzic....Nie wiem dlaczego, poradzicie cos???