reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe dzieciaczki- pielęgnacja, karmienie, rozwój

My na razie samą wodą myjemy ząbki ale akurat dzisiaj oglądałam pasty i zastanawiałam się czy jakąś kupić ale boję się że za dużo jej połknie jeżeli ktoś ma jakieś doswiadczenia z pastą niech napisze. Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
reklama
Ja mogę tyle powiedzieć,ze moja starsza córka do 4 roku życia nie umiała dobrze wypłukać buzi po myciu zębów.Zazwyczaj zamiast wodę wypluć,to ja wypijała razem z pasta i nigdy jej nic nie było.:-)Liliana tez buzi nie wypłukuje,a pasty na szczoteczkę dostaje tyle ze jej prawie nie ma.
Pasty dostosowane sa do wieku wiec sadze ze nie są niebezpieczne;-)

ja daje paste elmex one sa od 1 roku zycia. Maja wrecz domaga sie mycia zebow, jak ktos przy niej tylko o tym wspomni, to leci do lazienki po szczoteczke i paste, i dotad marudzi az jej sie nie umyje zebow... Mi o tej pascie powiedziala przyjaciolka, ktora ma synka 2 latka.Chodzi z nim do dentysty bo niestety juz w wieku 1,5 roku dostal próchnicy przez to ze nie myla mu zebow regularnie. Dentystka jej doradzila wlasnie paste elmex. powinno sie myc po kazdym posilku, ale same wiecie jak to czasem wychodzi ;)

ja kupuję pastę ta co Ksaia colgate,i daje jej bardzo mało tle co nic bo jak moja Julkia pamiętam myła to nie umiała buzi wypłukać i połykała wszystko :tak:ctakie sa uroki ihihih:-D:-D:-D a i tżeba patrzec na paście ile jest fluoru tzn dla naszych zieci to jakieś 1000 ppm fluoru

a my myjemy tylko wodą..., zgodnie z zaleceniem Pani dentysty, że dopóki dziecko nie potrafi samo wypluwac to tylko woda - ale pewnie szkoły sa różne...

aniam141 o widzę, że nosisz maleństwo w brzuszku :) Gratulację!!! :)

To już chyba mamy trzy wrześniowe mamy 2008 w ciąży :)

Mamusie a jak jest z nauką siusiania do nocniczka?

Mój Dawid za Chiny nie chce w nim siedzieć, mamy również nakładkę sedesową, tam posiedzi troszkę, ale z marnymi skutkami.

reklama
U mnie zawsze robi siku, kupę albo sygnalizuje że nie chce. Jeszcze muszę na spokojnie obczaić kiedy są jego pory na załatwianie i w sumie pielucha będzie tylko do spania. Ostatnio sam poszedł do łazienki i tam się dobijał, okazało się że chce kupę.

Do góry