reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowa Mama u lekarza:)

Zaczyna mnie ten posiew (a właściwie jego brak) coraz bardziej irytować. Chyba 9.09 na wizycie u gina sterroryzuję go by mieć to badanie zrobione :crazy:. Za duże konsekwencje i ryzyko dla dzieciaczka. A co do szpitala w którym rodzę to powiedziano mi że potrzebuję z dokumentów dowód osobisty, książeczkę RUM, wynik grupy krwi i kartę ciąży. No tak tyle że w karcie ciąży mam wciąż puste pole posiew podobnie jak pole - stan czystości pochwy...:baffled:

reklama
Anaklim - my mamy nawigacje z BECKERA - droga w porównaniu do innych, ale Maciek korzysta juz z niego od kilku lat i jest zadowolony, zwłaszcza teraz kiedy ma nową, on jedźi głownie po europie i na europe się nastawiał jak ją kupował, a że przy okazji polska jest dobra, to miłe zaskoczenie:tak::-)

Kurde z tymi bakteriami to jakaś masakra , ale widać że warto robić te badania . dziwne tylko że piszecie o lekarzach którzy tego nie zlecaja ..

Anaklim - ja mam Mio .. tez całkiem niezła .. choć jak dla mnie najlepszy zestaw to nawigacja i CB ... he he ..

Dziewczyny - bardzo dziękuję za polecenie nawigacji... Zażyczyłam sobie na imieninki... z delikatnym poślizgiem, bo nie mogłam się zdecydować co ja w ogóle chcę:) Wkrótce napiszę co wybraliśmy:)

Karina - jak ktoś stale nie używa , to polecam Midland .. kosztuje jakieś 250zł .. czyli kawałek jednego mandatu :)..
Anaklim - i tak co byś nie wybrała, to na Polske nie ma dobrej idealnej mapy :(.. i pewnie jeszcze długo nie bedzie ..
Klajo - spytaj, chyba warto jednak zrobić ,...

Ostatnia edycja:
Hmm dziwne że niektórzy lekarze nie zlecają posiewu, bo dziecko może zgarnąć bakterie w trakcie SN. Popieram Aniam moim zdaniem również warto.

reklama
Skoro lekarze nie zalecają... to i chyba szpitale nie wymagają .. no bo u mnie jest to liście szpitalnej , więc poszłam z tą listą do ginki i wyczytałam jej co mi potrzebne do szpitala , choć ona mi powiedziała że i bez listy by mi zleciła takie badania , bo zawsze się je wykonuje ...

Do góry