reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowa Mama u lekarza:)

Isia - witaj w klubie :) Ja sie borykam z watroba od poczatku tej ciazy praktycznie, w poprzedniej bylo lepiej, po 30 tc sie zaczelo. Fuj ohydztwo. Wygladam jak po wizycie w jeżynach... Na szczęscie po porodzie przechodzi...

reklama
Ewa - a Ty jak sobie dajesz radę z zastrzykami?

Isia - nic nie za długo:) To forum:) Piszta ile chceta:)

Klajo - a nie mogli zadzwonić, że odwołają wizytę???

aqua- bardzo się cieszę, że Ala ładnie i zdrowo rośnie. Jeśli chodzi zaś o rozdwajanie, to wiem, co czujesz, bo u ciebie 10 a u mnie 11 lekarze ściagną chroniące nas zabezpieczenie i wtedy akcja porodowa może potoczyć sie bardzo szybko. U mnie będzie to 36t 4d, czyli całkiem całkiem. Ania urodziła się w podobnym czasie i ważyła 2600 i dlatego teraz mam nadzieję, ze nawet jeśli nie dotrzymam do 38 tyg, to dziecko osiągnie podobną wagę. Z Usg wszystko na to wskazuje.

klajo- no nieładnie. Powinni uprzedzać o zmianie terminu wizyty.

anaklim- miło ze strony lekarza

Dziewczyny, za bardzo nie mogli zadzwonić że odwoują, bo u mojej lekarki jest tak, że się przychodzi i przyjmuje..., nie umawia się na konkretny termin..na szczęście nie było daleko...

Anaklim - ale Twój lekarz..., wielkie brawa za troskę :-):tak::-D

kama, Aqua - będzie dobrze dziewczny zobaczycie..., Okruszki będą zdrowyi pięknymi bobasami...

hello,
Widze,ze dzielnie sie trzymacie to super! :-)Mnie długo nie było ale to z przyczyn technicznych.:-(
Wyniki badan ok:tak:. Nospa forte obowiązkowo, czesto czuje ból w dole brzucha i kucie w boku . A synek swoja droga dodaje do wiwatu:-D
Kolejna wizyta u gin.7 sierpnia.

anaklim - moja tez mnie nie oszczędza - brutal mały daje czadu
kasiula - dobrze,ze wszystko porządku

no wiśnióweczki jak narazie pięknie się trzymamy oby tak dalej

Minął tydzień a ja nie mam wyników glukozy, nie mogę umówić się na wizytę kontrolną, zaczyna mnie to poważnie wkurzać! No ludzie, tu się nie da funkcjonować...

Anaklim - tamta sluzba zdrowia to jakas masakra, powiem Ci ze Ty i tak chyba jestes dosc cierpliwa. Az sie boje jakiej nerwicy ja sie tam moge nabawic, nie znosze takich sytuacji :no:

Ja jutro mam wizyte u ginki, usg, test glukozy. Juz sie nie moge doczekac zeby zobaczyc mojego maluszka. Od kilku dni wydaje mi spi coraz mniej i testuje nagminnie moje narzady. Pod zebra tez mi wpycha nozki.

reklama
anaklim- porażka z ta służba zdrowia:szok:
a do zastrzyków już się przyzwyczaiłam:-p i powoli nabieram wprawy:tak:

po dzisiejszym usg:
z oleńką wszystko w porządeczku:tak: tylko to jej ułożenie jest takie nie bardzo... tzn. główka jest w dole, ale bardzo wysoko w związku z czym może (ale nie musi) się jeszcze przekręcić i ustawić np. pośladkowo...
termin mam na ok 22 sierpnia (kurcze to już tak niedługo:szok:), no i chyba całkiem spora będzie, bo juz w tej chwili waży 3070 g:szok: i wg doktorka może przybrać jeszcze z kilogram:szok:
no a tak poza tym- wszystko ok:tak:

Do góry