reklama
martusia_78
Mama Wrzesien05Czerwiec09
Dziendoberek :-)
Zaraz po sniadanku wyskoczylismy na miasto i pospacekowalismy cala rodzinka :-)
Obiadek zaliczony w KFC wiec mam luzik i nie kucharze dzis
Niedawano wrocilismy do domku, maz na szybko wyprawiony do pracki, a my odpoczywamy. Ja przed kompem, a corcia przed TV :-)
Ladna dzis pogoda. Nie jest tak upalnie jak wczoraj, wieje wiaterek. Ale nie ejst zle jak odpoczniemy to ruszamy na dworek. Nie mam cos pomyslu na dzisiejszy dzien
Zdroweczka Maciusiu :*
Jak Sandra miala roczek to robilismy czesto badanie moczu (moj maz jko dziecko mial problemy z nerkami) i wyszly wlasnie kiedys bardzo wysokie erytrocyty 20-30 a nawet 30-40 bylam przerazona. A niunia wygladala na zdrowiutka. Pamietasz jak wyladowalysmy na tydzien w szpitalu zeby wszystko posprawdzac. Okazalo sie ze laborantka sie pomylila i mialo byc 2.0-3.0 lub 3.0 - 4.0 franjca kropek nie postawila idziecko niepotrzebnie lekarsta bralo i po szpitalach sie wloczylo. Teraz mam nauczke i zawsze robie badania tego samego moczu w dwoch roznych labolatoriach. Moze Ty tez sprawdz dla porownania w innym labolatorium.
Asiu ja bardzo lubie ta plaze z autami :-):-):-) Nie ma pijanych kierowcow no i nie nie ma takiego ruchu jak na ulicy ;-)
Nie trzeba nosic tobolkow ze soba, wszytsko co potrzebne jest w acie (pod reka) a jak chce sie isc do wody to cenniejsze rzeczy do auta, kluczyk do kieszeni i nie martwie sie, ze cos mi ukradna. Kolezanka byla nad baltykiem i rozlpalszczyla sie na piasku, poszla pomoczyc nogi wraca i nie ma torebki, telefonu, kasy, karty do bankomatu i bizuterii. Myslala, ze ja szlak trafi. To bylo 3 lata temu.
Luleczko bidulko ty to masz pecha. Co chwila cos u Was sie dzieje. :-(
niech amz szuka pracy i zostawcie to mieszkanie w cholere i poszukajcie czegos w lepszym miejscu, bez komarow i psujacych sie kaloryferow czy dziurawych rur
Nienawidze komarow, zawsze tylko mnie gryza Na szczescie tutaj nie widzialam jeszcze ani jednego.
Co do gniazdek w lazience to mozesz sobie kochana kupic przejsciowke z angielskiego na polska i ta polska pasuje do gniazdka w lazience ;-)wtedy kkupisz rajda i wlaczysz do lazienki. A poki co to kup sobie chociaz takie do psikania pomieszczen.
Jkrzymka a gdzie masz foteczki tez bym poogladala ;-):-)
Mozesz tu na wrzesniu wkleic jak amsz ochote :-)
Widze, ze jestes moj rocznik :-):-):-)
Kiedy obchodzisz swoje okragle urodzinki Ja za miesiac i 5 dni ;-)Mam ochote zrobic jakas fajna imprezke :-):-)
Dolaczam sie do fanek ciasta marchewkowego :-):-):-)
Uwielbiam go i Sandrusia rowniez :-)
Edytko co fajnego pokupowalas na allegro
Ciasto marchewkowe jest prosciutkie. Zrob tak jak Anineczka napisala inapewno sie uda
Zaraz po sniadanku wyskoczylismy na miasto i pospacekowalismy cala rodzinka :-)
Obiadek zaliczony w KFC wiec mam luzik i nie kucharze dzis
Niedawano wrocilismy do domku, maz na szybko wyprawiony do pracki, a my odpoczywamy. Ja przed kompem, a corcia przed TV :-)
Ladna dzis pogoda. Nie jest tak upalnie jak wczoraj, wieje wiaterek. Ale nie ejst zle jak odpoczniemy to ruszamy na dworek. Nie mam cos pomyslu na dzisiejszy dzien
Edytko trzeba byc dobrej mysli. Antybiotyk wygoni bakterie i bedzie dobrze.Edyta pisze:Martusiu Maciek ma zapalenie calych dróg moczowych, ma strasznie wysokie leukocyty w moczu - norma jest 0-3 a on ma 30:-( i bardzo liczne bakterie w polu widzenia. Mamy 10 dni antybiotyku, potem 2 dni przerwy, kontrolne badanie moczu z posiewem i zobaczymy. Jak będzie dobrze to chwała Bogu. A jeśli jeszcze coś takiego by się powtórzyło to aż boję się myślec....jakaś urografia chyba, żeby wykluczyc chorobę nerek, refluks. No, to jest najczarniejszy scenariusz, którego do siebie nie dopuszczam.
Zdroweczka Maciusiu :*
Jak Sandra miala roczek to robilismy czesto badanie moczu (moj maz jko dziecko mial problemy z nerkami) i wyszly wlasnie kiedys bardzo wysokie erytrocyty 20-30 a nawet 30-40 bylam przerazona. A niunia wygladala na zdrowiutka. Pamietasz jak wyladowalysmy na tydzien w szpitalu zeby wszystko posprawdzac. Okazalo sie ze laborantka sie pomylila i mialo byc 2.0-3.0 lub 3.0 - 4.0 franjca kropek nie postawila idziecko niepotrzebnie lekarsta bralo i po szpitalach sie wloczylo. Teraz mam nauczke i zawsze robie badania tego samego moczu w dwoch roznych labolatoriach. Moze Ty tez sprawdz dla porownania w innym labolatorium.
Asiu ja bardzo lubie ta plaze z autami :-):-):-) Nie ma pijanych kierowcow no i nie nie ma takiego ruchu jak na ulicy ;-)
Nie trzeba nosic tobolkow ze soba, wszytsko co potrzebne jest w acie (pod reka) a jak chce sie isc do wody to cenniejsze rzeczy do auta, kluczyk do kieszeni i nie martwie sie, ze cos mi ukradna. Kolezanka byla nad baltykiem i rozlpalszczyla sie na piasku, poszla pomoczyc nogi wraca i nie ma torebki, telefonu, kasy, karty do bankomatu i bizuterii. Myslala, ze ja szlak trafi. To bylo 3 lata temu.
Luleczko bidulko ty to masz pecha. Co chwila cos u Was sie dzieje. :-(
niech amz szuka pracy i zostawcie to mieszkanie w cholere i poszukajcie czegos w lepszym miejscu, bez komarow i psujacych sie kaloryferow czy dziurawych rur
Nienawidze komarow, zawsze tylko mnie gryza Na szczescie tutaj nie widzialam jeszcze ani jednego.
Co do gniazdek w lazience to mozesz sobie kochana kupic przejsciowke z angielskiego na polska i ta polska pasuje do gniazdka w lazience ;-)wtedy kkupisz rajda i wlaczysz do lazienki. A poki co to kup sobie chociaz takie do psikania pomieszczen.
Jkrzymka a gdzie masz foteczki tez bym poogladala ;-):-)
Mozesz tu na wrzesniu wkleic jak amsz ochote :-)
Widze, ze jestes moj rocznik :-):-):-)
Kiedy obchodzisz swoje okragle urodzinki Ja za miesiac i 5 dni ;-)Mam ochote zrobic jakas fajna imprezke :-):-)
Dolaczam sie do fanek ciasta marchewkowego :-):-):-)
Uwielbiam go i Sandrusia rowniez :-)
Edytko co fajnego pokupowalas na allegro
Ciasto marchewkowe jest prosciutkie. Zrob tak jak Anineczka napisala inapewno sie uda
Luleczka
Mama 2 córeczek ;)
JKrzymko mam nadzieje że Dominika wybaczy mi pomyłke ;-) Taka Mała na zdjęciu była, że myślałam ze to Najmłodszy synek ;-)
Fajnie że masz pomocnika ze Swojego Starszego synka, tylko pozazdroscić
Martuś to gniazdko w łazience to nie jest takie typowe gniazdko do przejściówki, tylko taki włacznik tylko do Maszynki do golenia, takie coś starodawne
A co do przeprowadzki to najczęściej myśle ze bym sie najchętniej do PL przeprowadziła, bo mnie tu wszystko denerwuje Może ak wypłącął Nam te benefity to pomyslimy nad innym mieszkaniem
Edzia pochwal sie co kupiłaś ;-)
Jak Maciuś sie czuje? Mam nadzieje lepiej
Asia ty to za dobra jesteś ;-) obiadek do pracy mężusiowi...fiuu fiuu
mój też pewnie by chciał ale sie nie doczeka ;-)
a my ukradłysmy troche dworu, jak zobaczyłam że przestało padać, prawie że wybiegłyśmy na dwór, Jula w kaloszach i płaszczu, pochodziłysmy 15 minut i biegiem do domu bo padać znów zaczęło
ale troche tlenu i tak złapałyśmy, wiec jest lepiej niż było ;-)
ide do garów
robie spagetii bo Julia ma zachciewajke
Buziaki dla Wszytskich
Fajnie że masz pomocnika ze Swojego Starszego synka, tylko pozazdroscić
Martuś to gniazdko w łazience to nie jest takie typowe gniazdko do przejściówki, tylko taki włacznik tylko do Maszynki do golenia, takie coś starodawne
A co do przeprowadzki to najczęściej myśle ze bym sie najchętniej do PL przeprowadziła, bo mnie tu wszystko denerwuje Może ak wypłącął Nam te benefity to pomyslimy nad innym mieszkaniem
Edzia pochwal sie co kupiłaś ;-)
Jak Maciuś sie czuje? Mam nadzieje lepiej
Asia ty to za dobra jesteś ;-) obiadek do pracy mężusiowi...fiuu fiuu
mój też pewnie by chciał ale sie nie doczeka ;-)
a my ukradłysmy troche dworu, jak zobaczyłam że przestało padać, prawie że wybiegłyśmy na dwór, Jula w kaloszach i płaszczu, pochodziłysmy 15 minut i biegiem do domu bo padać znów zaczęło
ale troche tlenu i tak złapałyśmy, wiec jest lepiej niż było ;-)
ide do garów
robie spagetii bo Julia ma zachciewajke
Buziaki dla Wszytskich
Anineczko dzięki ale Ty też nie należysz do staruszek :-)
dzieki za wyręczenie chodzi o link tylko powiedz mi jeszcze jak to się robi
Martusia78 ja już po urodzinkach miałam w lutym ach ta 30stka wiecie że miałam dołka przed urodzinami i nie chciałam wyprawiać ... beka chyba se zdałam sprawe że się starzeję
dzieki za wyręczenie chodzi o link tylko powiedz mi jeszcze jak to się robi
Martusia78 ja już po urodzinkach miałam w lutym ach ta 30stka wiecie że miałam dołka przed urodzinami i nie chciałam wyprawiać ... beka chyba se zdałam sprawe że się starzeję
martusia_78
Mama Wrzesien05Czerwiec09
Luleczko a masz jakas polska wtyczke. No nie wiem od suszarki, przedluzacz czy od laptopa ??
Jak masz to zobacz czy pasuje. Moja kolezanka tak wpina przedluzacz i pasuje do tego gniazdka w lazience, polskie sa troszke szersze ale wchodzi ;-)
Mnie tez sie na poczatku tu nie podobalo (nie az tak zeby wracac do PL) ale pogoda mnie najbardziej dobijala i male mieszkanko, i to ze nuc nie mielismy i trzebabylo si ewszystkiego dorabiac od nowa. Po malu po malu i dalismy rade, a teraz jak mam nowe mieszkanko to jestem bardzo zadowolona i szczesliwa :-)
A jak z tym przedszkolem dla Julci
Jkrzymka spoznine zyczenia urodzinkowe
wszystkiego naj naj najjjjjjlepszego :-)
Jkrzymka wiesz ponoc ma sie tyle lat na ile sie czuje ;-)
Ja nadal sie czuje na 22:-) duzo ospob mowi, ze wygladam na mlodsza.
Zawsze przyznawalam sie do swojego wieku, a nawet podobalo mi to, ze mam prawie 30 a czuje sie jak nastolatka :-) Z tym starzeniem masz racje ostatnio tez zdalam sobie sprawe, ze nie ejstem coraz mlodsza a coraz starsza i niedlugo bede po 30 szok. Ale ten czas leci. a niedawno robilam 18 :-):-)
Jak masz to zobacz czy pasuje. Moja kolezanka tak wpina przedluzacz i pasuje do tego gniazdka w lazience, polskie sa troszke szersze ale wchodzi ;-)
Mnie tez sie na poczatku tu nie podobalo (nie az tak zeby wracac do PL) ale pogoda mnie najbardziej dobijala i male mieszkanko, i to ze nuc nie mielismy i trzebabylo si ewszystkiego dorabiac od nowa. Po malu po malu i dalismy rade, a teraz jak mam nowe mieszkanko to jestem bardzo zadowolona i szczesliwa :-)
A jak z tym przedszkolem dla Julci
Jkrzymka spoznine zyczenia urodzinkowe
wszystkiego naj naj najjjjjjlepszego :-)
Jkrzymka wiesz ponoc ma sie tyle lat na ile sie czuje ;-)
Ja nadal sie czuje na 22:-) duzo ospob mowi, ze wygladam na mlodsza.
Zawsze przyznawalam sie do swojego wieku, a nawet podobalo mi to, ze mam prawie 30 a czuje sie jak nastolatka :-) Z tym starzeniem masz racje ostatnio tez zdalam sobie sprawe, ze nie ejstem coraz mlodsza a coraz starsza i niedlugo bede po 30 szok. Ale ten czas leci. a niedawno robilam 18 :-):-)
anineczka
królowa mrówek :P
Martusiu ale takie wpinanie innych przedłużaczy i tympodobnych jest niebezpieczne,bo te gniazdka są na 220v nie więcej.
Ja bym nie ryzykowała ;-)
Jkrzynka chodziło mi o to,że młoda mamusia jak na 13-sto latka ;-)
Ale synek pewnie dumny,że ma tak młodą mamusie :-)
Pogadałam troszke z mamą przez skypa i jakoś się obudziłam.
Ide po kawke
Ja bym nie ryzykowała ;-)
Jkrzynka chodziło mi o to,że młoda mamusia jak na 13-sto latka ;-)
Ale synek pewnie dumny,że ma tak młodą mamusie :-)
Pogadałam troszke z mamą przez skypa i jakoś się obudziłam.
Ide po kawke
edyta27
O&M
Moje dzieci już śpią
Jak ja lubię takie dni kiedy padają o tej porze.
Byłam dziś u gina. Zaproponował mi 50% zniżkę na spiralkę w ramach bycia jego stałą klientką od paru ładnych lat. Skorzystam
Jkrzymka masz cudowne dzieci!!!! A co do wieku - tylko pozazdrościc synkowi takiej młodej mamy Fajnie, że piszesz z nami, a nie znikasz po napisaniu powitalnego posta jak to zazwyczaj bywa.
Przyjmij i ode mnie życzenia urodzinowe!
Martusiu Ty rzeczywiście na te 22 wyglądasz!
Szok z tą pomyłką laborantki
Luleczko Maciek ma taką fobię sikową, że siada na nocnik, popuszcza kilka kropel i ucieka, boi się wysikać do końca, bo pamięta, że najbardziej boli pod koniec właśnie. A być może już by go tak nie bolało, w końcu może ten antybiotyk działa.
Współczuję deszczu.... U nas lato cudne.
Jak ja lubię takie dni kiedy padają o tej porze.
Byłam dziś u gina. Zaproponował mi 50% zniżkę na spiralkę w ramach bycia jego stałą klientką od paru ładnych lat. Skorzystam
Jkrzymka masz cudowne dzieci!!!! A co do wieku - tylko pozazdrościc synkowi takiej młodej mamy Fajnie, że piszesz z nami, a nie znikasz po napisaniu powitalnego posta jak to zazwyczaj bywa.
Przyjmij i ode mnie życzenia urodzinowe!
Martusiu Ty rzeczywiście na te 22 wyglądasz!
Szok z tą pomyłką laborantki
Luleczko Maciek ma taką fobię sikową, że siada na nocnik, popuszcza kilka kropel i ucieka, boi się wysikać do końca, bo pamięta, że najbardziej boli pod koniec właśnie. A być może już by go tak nie bolało, w końcu może ten antybiotyk działa.
Współczuję deszczu.... U nas lato cudne.
reklama
Edytko dzięki za życzonka
postaram sie zaglądać systematycznie jak mi dzieciaczki i mąż pozwolą :-)
a propo męża już drugą noc sama :-(
troche czasu minie kiedy połapię się na tym forum .
mały już śpi a Dominka na kolanach bo w dzień se pospała . nawet kompiel jej nie wyczerpała :-)
ooo położyła się
postaram sie zaglądać systematycznie jak mi dzieciaczki i mąż pozwolą :-)
a propo męża już drugą noc sama :-(
troche czasu minie kiedy połapię się na tym forum .
mały już śpi a Dominka na kolanach bo w dzień se pospała . nawet kompiel jej nie wyczerpała :-)
ooo położyła się