reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

WRZESIEŃ!!!!

reklama
hejka:)macie takie male wredoty w brzuchu?moj maly nie spi od 3.30 i kopie mnie w nerki chyba ciagle:/ nie lubie go za to:p chcialabym juz urodzic...no wlasnie-bedziecie rodzily same czy z nacieciami?bo moj mezczyzna (po rozmowie z moim tata chyba)ubzdural sobie ze powinnam miec cesarke-mialam kiedys operacje teczowki i popekaly mi szwy i zostal tylko 1 i on moze peknac od duzego wysilku i chlopaki twierdza ze nie moge sama urodzic a ja nie chce zeby mnie tam rozcinali przeciez to sie kosmicznie dlugo goi...ech ci mezczyzni :p

jej, zjadlam 2 kanapki i dalej jestem glodna!!! ::)

kangurki, mysle, ze to zalezy od decyzji lekarza - jak dzidzia sie ulozy, ale jesli ma to wplynac na Twoje zdrowie, to na pewno tez lepiej wziac taka opcje pod uwage. Nie martw sie na zapas, kilka moich kolezanek mialo cesarke i porod naturalny, i wiele twierdzi, ze cesarka jest lepsza. i jak zwykle po jednej i po drugiej str. jest wiele argumentow za i przeciw. A poza tym dochodzenie do siebie po porodzie (jednym czy drugim) to b. indywidualna sprawa... Ja np. po wycieciu wyrostka balam sie kichnac, wszystko mnie ciagnelo, do tej pory mam nitke, ktora mi sie nie rozpuscila i kluje...

biedna Blanus, a nie mogą tej nitki usunąć?
ja zjadłam 4 kanapeczki i już nie czuje głodu ;D

Konagurki, ja wolałabym tracycyjny poród z męzem, żebyśmy oboje mogli sie cieszyć ze swojego szczęscia w tym samym momencie
ale jeśli miałaby być cesarka, no to nie będe sie upierała ale będę czuła, że czegos mi brak w tej całej zeremoni
mój mąż czuł by się zawiedziony, gdybym zabroniła mu byc ze mna podczas porodu
raz udawałam, że wolałabym, żeby go nie było, to normalnie rozżalony był jak diabli hehehe

czesc dziewczyny!
tez sie wlasnie budze do zycia przy sniadanku :)
dzis pedze do szkoly rodzenia, ciekawe czym mnie dzis zaskocza :)

Kociak, ja tez trzymam kciuki za usg ;D

Blanus nie wiem ile ma najstarszy aparat (chyba z 15 lat)
to dzidzius bedzie wspanialym prezencikiem na Wasza dekade :D to sobie fajnie zmajstrowaliscie :D

Melanie i jak wrazenia po programie o prezesie i aferze, obiektywnie pokazali?

Ines ale pusio z Waszego Hagridka :)))) az sie chce kiziac miziac

Kangurki, jak ma ci pojsc szew na teczowce to sie nie zastanawiaj tylko wybierz cesarke, ona ma tez plusy - bedziesz mogla siedziec od razu po porodzie :)

iNECZKA ale chłopaki zrobili kocioł - no i bardzo dobrze
sprawa jest w prokuraturze i w najlepszym wypadku skończy sie zawiasami dla Prezeza
taki lajf ;D
czasem latami pewne sprawy nie wychodzą naświatło dzienne ale wystarczy spotkac kogoś
jedną osobą, która się zbuntuje... i o!

aha, przypomnialo mi sie ze szkoly rodzenia, ze najlepiej wziasc ze soba do porodu dokumentacje ze wszystkich operacji brzusznych np. wyrostek, bo jak trzeba bedzie nagle zrobic cesarke to lepiej zeby lekarze wiedzieli jak bylo sie cietym i co tam w srodku moga zastac :D
trzeba tez przy wpisie wyspowiadac sie ze wszystkich dolegliwosci rodzicow, np. nadcisnienia, bo porod moze zapoczatkowac wystapienie nadcisnienia (nawet epizodycznie) i wtedy powinni mierzyc nam cisnienie co pol godziny zamiast co 2 godziny

reklama
Do góry