reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WRZESIEŃ!!!!

Ja potrafię wrzeszczeć jak mam nerwa. Staram się panować nad sobą ale czasami mi się nie udaje i jestem później sama na siebie wściekłą że mnie poniosło. A mój Kuba to bardzo wrażliwe dziecko i potem strasznie to przeżywa jak jestem na niego zła.

Jak słusznie nawrzeszcze to tłumaczę mu później dlaczego taka była moja reakcja ale czasami niesłusznie krzyczę i póżniej go za to przepraszam. Jest bardzo mądry i dużo rzeczy rozumie, czasem mam wrażenie że jest mądrzejszy ode mnie

reklama
aniulka mam nadzieje ze moja dzidzia nie odczowa tego jak jestem zla bo chyba tam sie przewraca dogory nogami ze strachu ::)

właśnie chciałam to napisac, że dzieci w brzuchu czuja emocje mamy
i ba !
nawet więcej
jesli matka się stresuje, to sie gorzej rozwijają

Najgorsze jest jak nie wiesz czemu płącze już dostajesz szału i stajesz na głowie z domysłów co jest maluszkowi... I wtedy trudno się opanować ale TRZEBA bo jak nawrzeszczysz to dziecko będzie jeszcze bardziej płakać bo sie będzie Ciebie bało

Dziecko musi czuć że w matce ma oparcie i że mama mu nic złego nie zrobi. Kiedy Kuba był malutki umiałam panować nad sobą teraz różnie to bywa... chociaż ostatnio już rzadko mi się to zdarza. Wypracowałam sobie inne sposoby na jego humorki

reklama
Do góry