reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WRZESIEŃ!!!!

reklama
Aniulko a to juz nie wnikam,moze faktycznie tak jest.
Wiem,ze z moim bratem tez gdzies chodzili i cos sprawdzali.

kangurki szef powiedzial,ze mam przyjsc jak Antek juz bedzie calkowicie w porzadku z przedszkolem.
Wolalam posiedziec w te pierwsze dni przy telefonie,bo w razie cus moglam poleciec po Antka.
On dopiero 4 dzien dzis w przedszkolu,tak wiec moglo mu sie cos odwidziec:dry:
Jak widze,narazie,odpukac w niemalowane jest rewelka,tak wiec chyba od poniedzialku zaczne:tak:

Wiecie a rok temu o godz.21 zaczęła rodzić się Hanulka i pojawiła się na świecie w Dzień Nauczyciela :tak:...Edytko, czy któryś z twoich uczniów ma urodziny 14.10...Czy wciąż dzieci przynosza tego dnia do szkoły cukierki...bądż ciasto, żeby wszystkich poczęstować:confused:

Wiecie a rok temu o godz.21 zaczęła rodzić się Hanulka i pojawiła się na świecie w Dzień Nauczyciela :tak:...Edytko, czy któryś z twoich uczniów ma urodziny 14.10...Czy wciąż dzieci przynosza tego dnia do szkoły cukierki...bądż ciasto, żeby wszystkich poczęstować:confused:

Nie wiem ale sprawdzę:-)
Może Hanulka będzie nauczycielką:confused: :baffled:

U nas dzieci już nie przynoszą cukierków, ale jak pracowałam w podstawówce to owszem, zdarzało się.

z tą leworęcznością to trudna sprawa bo zdania sa podzielone. U kuby dochodzi jeszcze jeden problem. On urodził sie z niedotlenieniem wewnątrzmacicznym i dowiedziałam sie niedawno (od połoznej która przychodziła do Łukasza) że takie dziecko powinno byc od urodzenia pod opieką neurologa a później tez psychologa. W naszym przypadku lekarze zbagatelizowali jego niedotlenienie i nawet mnie o tym fakcie nie poinformowali, gdy wychodzilismy ze szpitala po urodzeniu Kuby. Dowiedziałam sie dopiero kiedy na spokojnie przejżałam jego książeczkę zdrowia. Nie zdawałam sobie sprawy z powagi sytuacji:no:

Dowiedziałam się rok temu, że to jaki jest Kuba to własnie skutek niedotlenienia. Nie jest ani opóźniony w rozwoju ani nie mażadneych neurologicznych przypadłości. Ale własnie te jego lęki.... ani proźba ani groźba na niego nie działa. Jak krzyczę on się denerwuję, jak łagodnie staram sie z nim postępować to nakręca sie jeszcze bardziej.... błędne koło...:baffled:

Kuba nosi do przedszkola cukierki na imieniny.

Edytko
to czy Maciek bedzie leworeczny okaze sie dopiero w wieku tak okolo 5 lkat. Do tego czasu nie ma sprecyzowanej lateryzacji bo obydwie półkule się rozwijają i jeszcze żadna nie jest dominująca

Kinus to już powoli możesz świętować Hanki urodzinki:-D

reklama
Do góry