reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WRZESIEŃ!!!!

reklama
monia77 pisze:
Melanie pisze:
HELLO ;D

Ja nie czuję świąt, bo absolutnie nic nie robię :)
śniadanie u tesciowej
obiad u mojej mamy
a potem będziemy zjadac co mamy w lodówce
jakoś nie czaję klimatu, żeby naprodukować jedzenia a potem to w siebie wciskać ::) gości nie będziemy mieli, więc nie będzie w kogo wmuszać ;D
Jak pójdę dzisiaj na spacer z Pariską, to przyniosę trochę zielska ;)
jutro wezmę się za posprzątanie domu, bo KUPA się nie ruszy :p
Dzisiaj spaliśmy na podłodze ;D na nowej wykładzinie
i łózko nie skrzypiało
chyba będziemy spac na podłodze, bo sofę mamy nie wygodną jesli chodzi i spanie :p
a na podłodze o niebo wygodniej

acha no i dzisiaj chyba jeszcze pobrykam na rumaku ;)

do napisania wieczorkiem ;)

łóżko nie skrzypiało ;), a to się liczy ;D
nasze skrzypi niemilosiernie ::) i ...mamy problem, bo Kama śpi bardzo czujnie :p

no nasze też beznadziejnie skrzypi :p

w koszyczku mamy:
baranka z ciasta albo gipsu
chlebek
sól
jajka
kiełbaska
masełko
chrzan
ocet
kurczaczek
jakis owoc
zajączek z czekolady

edyta27 pisze:
Gosiczka pisze:
Moje łóżko nie skrzypi ale jest cholernie niewygodne. A Klusek śpi tak mocno, że chyba wystrzał z armaty dopiero by go obudził  ;D ;D ;D

A my skrzypimy w drugim pokoju ;D ;)
teraz też "skrzypimy" w drugim pokoju, ale śpimy w jednym, z Kamilą i jak się odwracamy, to też skrzypi, dziadostwo jedno :mad:

w koszyczku jest:

baranek z masła własnoręcznie robiony w specjalnej foremce...ma uszka z listkow bukszpanu a nos i oczy z ziarenek pieprzu

jajka, malowane w sobotni ranek

chleb: jasny i razowy

kiełbaska jałowcowa wędzona

malutki mazurek albo babeczka drożdżowa

sól i pieprz

a ozdobiony jest kwiatami z ogródka zwykle żonkile krokusy albo takie małe niebieściutkie no i jakiś mały kurczaczek też się zawsze przybłąka ;)

octu, chrzanu ani pieniążków nie wkladamy ::)

zawartość koszyczka zależy w jakiejś mierze od regionu :)

uciekam, bo Kama się obudziła i gada w łóżeczku - od 20. min. - ale ma cierpliwość ;)

ja robię dużo potraw w niedużych ilościach ::)
lubię miec duzo dobrych rzeczy w lodówce i lubię je przygotowywać ::)
a to że uwielbiam jeść juz wam pisałam ;D wiem że nie widac tego po mnie ale to dobrze bo naprawdę bardzo duzo jem ;)

a u nas w koszyczku jest;
chlebek biały
kiełbaska
jajeczka malowane przez nas ;)
sól,pieprz
baranek cukrowy
a przyozdobiony jest jałowcem i jemiołom
i to wszycho bo nie lubię przepychu ::)

reklama
A koszyczek przyozdabiam bukszpanem.
Hmm nie wpadłam na to, żeby kwiatkami przyozdobic, chyba spróbuję w tym roku (jak gdzieś dorwę kwiatki)

Do góry