reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WRZESIEŃ!!!!

Milenka zasnela, tatus wybiera sie na siatke a mamusia zasiadla do bb ;D

wczoraj przy przewijaniu zsikanej pieluszki zobaczylam jakies krysztalki na pupci Milenki ??
nie wiem co to moze byc, czytalam gdzies, ze substancje w pieluszkach wiaza wode w takie kuleczki, ale zdarzylo sie to po raz pierwszy ??
wygladalo to jak cukier
dodam tylko, ze mamy huggisy od prawie 2 miesiecy
moze jakos mocz sie zmienil od wprowadzenia jabluszka ??

mamy tez problem z kupkami,
dzisiaj rano, po nocy pupa byla cala w bomblach
mysle ze to juz napewno od jabluszka :(
tylko jak sobie z tym teraz poradzic??
profilaktycznie smarowalismy pupe termentiolem i sudocremem, ale jesli nie zapobiegly tym bomblom to juz nie wiem :(
dzisiaj bylo wydluzone wietrzenie pupy, a jutro chyba pojde po cos do apteki

reklama
Ineczka pisze:

wczoraj przy przewijaniu zsikanej pieluszki zobaczylam jakies krysztalki na pupci Milenki ??
nie wiem co to moze byc, czytalam gdzies, ze substancje w pieluszkach wiaza wode w takie kuleczki, ale zdarzylo sie to po raz pierwszy ??
wygladalo to jak cukier

profilaktycznie smarowalismy pupe termentiolem i sudocremem, ale jesli nie zapobiegly tym bomblom to juz nie wiem :(

Ineczko na bomble nie pomoge, bo nie umiem :-[
ale takie krysztalki w pieluszkach znalazlam juz kilka razy, nie tylko w huggisach i jeszcze przed wprowadzeniem jablka...

Blanus pisze:
Ineczka pisze:

wygladalo to jak cukier

Ineczko na bomble nie pomoge, bo nie umiem :-[
ale takie krysztalki w pieluszkach znalazlam juz kilka razy, nie tylko w huggisach i jeszcze przed wprowadzeniem jablka...

tak ja też te kryształki czasem spotykam

my mieliśmy problem z bąblami na pupie jakieś 2 tygodnie temu
lekarz powiedział, żeby grubo smarować bephantenem na zmiane z clotrimazolem - to na grzybki, bo powiedział, że pęcherzyki sa od grzybków
i teraz pupcię mamy jak nową i możemy spowrotem używać tylko sudocremu :)

Ineczko chwalą tormentiol juz leczniczo na takie sprawy
ja przy zaczerwienieniu stosuje bepanthen
na codzień sudocrem i linomag
sudocrem jest profilaktycznie, próbuj jeszcze tormentiol :)

z takim kryształkiem to i ja sie spotkałam

wielkie dzieki dziewczyny, zawsze mozna na was liczyc ;D
mam gdzies bepanthen i linomag, zaraz pojde odszukac ;D
a ten clotrimazol jest bez recepty?

Te kryształki to na sto procent "zawiązana woda"... Pielucha była zbyt pełna i stąd znalazły sie na pupci.

U Kuby po termentioli zrobił sie jeszcze większy problem z bąblami na pupie. Pomogło grube smarowanie sudocremem. U Łukasza jeszcze NIGDY nie miałam problemów z zaczerwieniona pupką. Stosuje tylko sudocrem

Aniulka my tez nie mieliśmy nigdy problemów z pupią aż do tego jednego razu 2 tygodnie temu
i też zawsze stosujemy sudokrem, nie oszczędzamy tego specyfiku ;)

u nas od czasu do czsu pojawialy sie malutkie chrosteczki gdzieniegdzie i dlatego zawsze stosowalismy termentiol i tez sudocrem w ilosciach hurtowych ;D

reklama
Do góry