reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WRZESIEŃ!!!!

reklama
Ptysia jeszcze raz czesc ;D
wybieram sie od kilku lat do Lublina zeby poogladac zamek i wogole, ale jakos sie jeszcze nie wybralam ;D
moj kolega wczoraj opowiadal mi jak studiuje MBA u Was w miescie i bylam w szoku, bo pytam sie go jak on sobie radzi z biznesowym angielskim (bo wszystkie zajecia po angielsku z zalozenia powinny byc) a on zadowolony, bo dostaja skrypty po polsku przed zajeciami anglojezycznymi, a reszta po polsku jest prowadzona, prace maja oddawac po angielsku, ale robia je grupowo, a tam zawsze ktos zna sie dobrze
;D

Beatko moj lekarz od razu zaklada cc bo ulozenie posladkowe....modle sie tylko zeby male wczesniej nie chialo wyjsc bez obrocenia bo cc podczas juz akcji porodowej jest nievbezpieczne a tak zaplanowane najczesciej jest bez powieklan....

Blanus też miała założenie z góry, że będzie cesarka, no i ... dupa. chyba, że rodzisz ze swoim lekarzem, to ok. :) bo jak trafisz na jakiegoś debila, to cholera wie co będzie. trzymamy za Was kciuki w każdym razie! :laugh:

Myfa80 pisze:
Gosiczek ale masz fajnie mamcie na miejscu moja 200 kilosow odemnie :-( a zcesarka...jak oni ten cewnik zakladaja?

Moja mama i cała rodzinka mieszkają jakieś 5 minut spacerkiem od mojego bloku. Zresztą i tek nie zdążyłabym się stęsknic, bo wyprowadziliśmy się 5 dni przed urodzeniem Kuby :D hihi w 9 miechu skakałam po stole bo mi się zachciało malowania w nowym mieszkaniu i malowałam brzegi między ścianami a sufitem :p

chyba nie ma szansy, zebym wszystko przeczytala :(

Na poczatek WITAM "nowe" Wrzesniowki :) ;D ;D
"stare" tez dostaja buziaka :-* ;)

jak galeria pieknie sie rozrosla :)
i z przyjemnoscia stwierdzam, ze nie jest juz zdominowana przez piekna plec :)
coraz wiecej przystojnych panow obnaza swe wdzieki :) ;D

no, i ile ciekawych watkow powstalo!!! :o :o

Myfa nie uwazam sie za specjalistke w porodach posladkowych
bo w koncu jakby nie patrzec nam sie nie udalo
ale... z calych sil staraj sie, zeby nie rodzic naturalnie
"posladki" rodzi sie dluzej
nie ida tak szybko w dol jak glowka i to co najszersze zostaje na koniec
w dodatku lekarze nie chca dawac znieczulenia, zeby nie zatrzymac akcji porodowej
i mozesz, tak jak ja, czuc pozniej duzy zawod, jesli po kilkunastu godzinach skonczy sie cesarka

a kazdym razie jesli zaczna sie skurcze
albo odejda Ci wody (a plyna wtedy szybciej, bo pupa tak nie blokuje szyjki jak glowka)
pedz do szpitala
i tak pewnie przetrzymaja Cie troszke, bo lepiej jest jesli porod sam sie zacznie
mnie cewnikowali kiedy mialam juz pelne rozwarcie
ale przy planowanej cesarce pewnie cwenikuja po podaniu znieczulenia zewnotrzoponowego

acha, i nie przejmuj sie brakiem pokarmu przwez 2-3 pierwsze dni
po cesarce tak bywa
przystawiaj synka, jak najczesciej :) a wszystko pojdzie jak po masle :)

Zycze zdroweczka dla Maluszka
i lekkiego porodu :)
trzymam kciuki!

reklama
Do góry