reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WRZESIEŃ!!!!

reklama
Krzysiek, jak miał dwa tygodnie jadł 150 ml i dalej chciał ciągnąc...
A teraz ma miesiąc i je 50 ml i pluje butlą...
Nie wiem co jest grane,
budzi się co 1,5 -2 godziny na żarełko i tak sobie miarkuje jak robaczek...
Ale ważylismy się i w ciągu 5 dni takiego skromnego podjadania, przybrał 220 g

Winia niewiem czy w Polsce jest to mleko (nas nie ma w Polsce) "SMA Gold 1" jest to typowe mleko modyfikowane dla dzieci do 6 miesiaca. A maly wazyl jakies 2 tygodnie temu 4.96kg. Urodzil sie 3.56 potem spadl w szpitalu do 3.36kg

Joanka - Filip w pierwszym miesiącu jadł ile sie dało (dwie pełne piesi - jak odciagałam to 100ml mojego pokarmu). W drugim miesiącu zaczął jeśc jedną pierś (jak odciągam to ok. 50-60 ml mojego). A przybiera na wadze ekspresowo. Tyle że ja to sobie tłumaczę tym, że pewnie pokarm się zmienia i w takiej ilości jest wystarczająco dużo kalorii. A z butlą.... hm... to nie wiem jak to jest.
a

Natalka waga urodzeniowa 3400 a dzisiejsza waga to 5200. Pediatra powiedział, że przybiera dobrze na wadze. A takiego mleka to ja u nas nie widziałam :laugh:

No te porcje giga, mega o których pisałam to było moje odciągane mleko, bo Krzyś skubaniec nie ciągnie cyca. Natomiast teraz jestem na lekach i Krzyś wcina paskudztwo z puszki, ale apetyt mu zbladł już przy moim mleku..

Dopóki ładnie przybiera, nie będę siać paniki, tylko kurczę, wstawać w nocy muszę co godzinę, bo Krzyś chce jeść co dwie godziny, przy czym ciągnie pól godziny te marne 50 ml, odbija kolejne pól godziny, no i za godzinę od tego odbiciazno chce jesć.. I tak całą dobę.

Hard core  8)

Kurcze - to faktycznie kiepsko.
Filipa nie odbijam - je 10-15 min. i z powrotem do wyrka. Sam sobie beka.
Jego waga ur. 3900 - przy wypisie 3600 - teraz ok. 6500!

A dziś cały dzień spi - aż się boje czy nie chory :-[

a

Natalka też dziś cały dzień spi, zjadła o 13, usnęła o 14 i śpi nadal....będę musiała ją obudzić bo kąpiel prześpi ;D

reklama
Może to taki hipnotyczny dzień że dzieciaki tak śpią. Filip od urodzenia tyle w dzień nie przespał.
Hm... może to po tej szczepionce...
a

Do góry