reklama
Krzysiek, jak miał dwa tygodnie jadł 150 ml i dalej chciał ciągnąc...
A teraz ma miesiąc i je 50 ml i pluje butlą...
Nie wiem co jest grane,
budzi się co 1,5 -2 godziny na żarełko i tak sobie miarkuje jak robaczek...
Ale ważylismy się i w ciągu 5 dni takiego skromnego podjadania, przybrał 220 g
A teraz ma miesiąc i je 50 ml i pluje butlą...
Nie wiem co jest grane,
budzi się co 1,5 -2 godziny na żarełko i tak sobie miarkuje jak robaczek...
Ale ważylismy się i w ciągu 5 dni takiego skromnego podjadania, przybrał 220 g
anineczka
królowa mrówek :P
Winia niewiem czy w Polsce jest to mleko (nas nie ma w Polsce) "SMA Gold 1" jest to typowe mleko modyfikowane dla dzieci do 6 miesiaca. A maly wazyl jakies 2 tygodnie temu 4.96kg. Urodzil sie 3.56 potem spadl w szpitalu do 3.36kg
A
Anik
Gość
Joanka - Filip w pierwszym miesiącu jadł ile sie dało (dwie pełne piesi - jak odciagałam to 100ml mojego pokarmu). W drugim miesiącu zaczął jeśc jedną pierś (jak odciągam to ok. 50-60 ml mojego). A przybiera na wadze ekspresowo. Tyle że ja to sobie tłumaczę tym, że pewnie pokarm się zmienia i w takiej ilości jest wystarczająco dużo kalorii. A z butlą.... hm... to nie wiem jak to jest.
a
a
No te porcje giga, mega o których pisałam to było moje odciągane mleko, bo Krzyś skubaniec nie ciągnie cyca. Natomiast teraz jestem na lekach i Krzyś wcina paskudztwo z puszki, ale apetyt mu zbladł już przy moim mleku..
Dopóki ładnie przybiera, nie będę siać paniki, tylko kurczę, wstawać w nocy muszę co godzinę, bo Krzyś chce jeść co dwie godziny, przy czym ciągnie pól godziny te marne 50 ml, odbija kolejne pól godziny, no i za godzinę od tego odbiciazno chce jesć.. I tak całą dobę.
Hard core 8)
Dopóki ładnie przybiera, nie będę siać paniki, tylko kurczę, wstawać w nocy muszę co godzinę, bo Krzyś chce jeść co dwie godziny, przy czym ciągnie pól godziny te marne 50 ml, odbija kolejne pól godziny, no i za godzinę od tego odbiciazno chce jesć.. I tak całą dobę.
Hard core 8)
A
Anik
Gość
Kurcze - to faktycznie kiepsko.
Filipa nie odbijam - je 10-15 min. i z powrotem do wyrka. Sam sobie beka.
Jego waga ur. 3900 - przy wypisie 3600 - teraz ok. 6500!
A dziś cały dzień spi - aż się boje czy nie chory :-[
a
Filipa nie odbijam - je 10-15 min. i z powrotem do wyrka. Sam sobie beka.
Jego waga ur. 3900 - przy wypisie 3600 - teraz ok. 6500!
A dziś cały dzień spi - aż się boje czy nie chory :-[
a
reklama
A
Anik
Gość
Może to taki hipnotyczny dzień że dzieciaki tak śpią. Filip od urodzenia tyle w dzień nie przespał.
Hm... może to po tej szczepionce...
a
Hm... może to po tej szczepionce...
a