reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WRZESIEŃ!!!!

Edit - ale to chyba trzeba wyrabiać w miejscu zameldowania, nie? A ja zameldowana jestem w Bytomiu i Filip też :mad:
Ale napisz jak to u was było. No i gdzie się wybieracie.

Kurcze - Filip od dwóch dni użądza sobie dwugodzinne drzemi w foteliku - mam kaca że on spi w tym foteliku zamiast w łóżeczku, ale w łóżeczku w dzień tyle nie śpi. I co robić, co robić...

a

reklama
dziecko podczas lotu trzymasz na kolanach - w koncu za nie nie placisz. powinni ci dac pas do przypiecia malucha do twojego pasa - jesli tego nie zrobia popros stewardese.

zadnych nosidelek i tak nie pozwola wniesc, wiec nie ma czym sie martwic.

ja latalam z przesiadka, wiec bralam wozek - parasolke. oddaje sie stewardesie przy wejsciu na poklad. potem jak wysiadasz masz go na plycie, powinien juz czekac, choc z tym jest roznie.

no i trzeba odpowiednio dla dziecka spakowac podreczny - wez ciuszki na zmiane, zabawki. dobrze jest miec z soba koc - latwiej dziecku glowke oprzec, poza tym mozna okryc, gdy spi. no i pieluchy, pieluszka tetrowa.. zreszta kazda mama wie, co zabrac :)

warto tez pamietac, ze ze wzgledu na dziecko nikt rygorystycznie nie przestrzega norm wagi bagazu. poza tym moze byc wiekszy, bo za dziecko tez cos placisz, ma swoje prawa i 'swoj' bagaz. ale o tym decyduja linie zdaje sie dosc indywidualnie.

co do paszportu termin miesiaca jest terminem urzedowym - a jak sie uda wczesniej, to ma sie szczescie. my miellismy po 3tyg.

Anineczka ja karmię mała z butelki...mleko z piersi u nas już na wykończeniu. Więc praktycznie mała teraz dostaje w 80 % mleko modyfikowane.

Mała je zazwyczaj 6 razy na dobę po 120 ml. Tak jadła mleko Bebilon. Teraz testujemy Nan i tam jest niby napisane, że powinna jeść 6x150.....ale ja najwyżej 130. Jak podaję jej odciągnięte swoje mleko to zjada go nawet i 140 ml.

pytam bo bylam z malym u lekarza jakies 2 tyg. temu bo maly strasznie ulewal. To nie bylo mleko tylko w kacikach ust ,ale wszedzie lacznie ze mna,ciuchami i Antkiem.Robilam wszystko co moglam.Odbijalam,kladlam glowke wyzej itp.itd... ale nic nie dzialalo.
No i u lego lekarza dowiedzialam sie ze maly moze byc przekarmiony. Fakt ze je co 4 godziny ale 160!!!
najgorsze jest to ze jak zje mniej to nie wytrzymuje nawet 2-och godzin.

a poza tym na noc zageszczam mu to mleko. Moja mama tak robila mojej siostrze i nic jej nie jest a byla wczesniaczkiem . hieh... wiecie ze mam siostrzyczke ktora w marcu bedzie miala 4 latka :)

reklama
Moja mała też ulewała i dostałam skierowanie na USG brzuszka. Na USG wyszło, że mała ma refluks żołądkowo-przełykowy,teraz staram się dostać do gastrologa ....podobno to z wiekiem samo mija a szczególnie jak dziecko zacznie siadać. A jakie mleko podajesz małemu i ile już waży??

Do góry