reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

heh chwila spokoju dziec spi ;)

Ayni a w PL tez jest cos podobnego do Waszego 'evil eye' tylko musze sobie przypomniec jak to sie nazywa.
Lili no masz... ale pozniej jedziesz czy nie?
Perell dalej u Was kupa rzadka? ja niestety musze podac ten lek bo juz myslalam ze opanowalam a tu dzis az dziec poszedl do wanny sie umyc po kupie... srace totalnej raczej.

noc jakas taka dziwna... Oli zjadl 180 o 22. zasnal. o polnocy darcie. pic nie, na rece nie, w koncu M zrobil mleko - zjadl 150. o 6 znowu zjadl 180. o 11.30 tez 180. az nie poznaje go z ta iloscia mleka. ale pospal do 9:30 :)

biore sie zaraz za zupke ogorkowa dla Oliwka tez bedzie zobaczymy jak posmakuje bo jeszcze nie jadl.

milego dzionka
wpadne pozniej
:*

reklama
Bijesz się chociaż w pierś? :-p

Taycia - zakupy, jak niewiele kobiecie potrzeba do szczęścia. :-p U nas +20 stopni było o 22:30. :cool2:
Jasminum82 - ooo Hania wymiata i rządzi. Dobrze, że się niani słucha, mądra dziewczynka, czuje, że szacunek się należy. :tak: Co do lokomotywy to się mocno uśmiałam, kombinatorka jedna, ale bardzo dobrze, że sobie radę daje. :tak:
Perell - zaraz idę się przyjrzeć Twej osobie skoro tu takie ochy i achy :laugh2:
Martusia - jak Oliwier się czuje? Kupale opanowane?
Fasolka35 - a przywieźli coś siostrze z wojaży? :-p Choć sam fakt, że przywieźli siebie pewnie Pati wszystko wynagradza. Biedna wytęskniona. :tak:

Rowerek zakupiony, Adrianna zadowolona, tatuś pęka z dumy, toż to nie lada frajda, dzieć dostał rowerek z 4 kółkami, już nawet o uszy mi się obiło, że niedługo będzie trzeba boczne odkręcić. Tatusiowie. :-p

Ok lecę do A. Odezwę się rano dłużej. :tak:

Miłej nocki. Wszystkim, bez wyjątku. :tak:

biję, padam na kolana i co tam jeszcze chcecie :-D ;-)

Martusia chodzi o pampersy do pływania dla dzieci? Bardzo śmieszne:-D
Adi jeszcze chrztu nie miała, i nie wiem kiedy będzie, bo w Pl musi być, a na razie się nie wybieramy.
My jednak po basenie, koreczki na stacji były. Dzieciaki zachwycone, Ada w szoku, pierwszy raz była wodą ją chlapali a ona nic, ochlała się chlorowanej brudnej też (a ja jej w kartonikach kupuję)[/QUOA

:-D

ja po "uzdrawiającym" weekendzie z psiapsiółką :-)

Awersja zdrowia dla Kaca :-)

No my po obiadku i zbieramy sie na drugi spacerek jeden był rano z zakupami a teraz spacerek i plac zabaw ,miałysmy isc pod wieczor ale cos sie pochmurzyło i słonko nie prazy wiec mykamy teraz bo potem to pewnie lunie:-p

Lilijanna no bo wiara autosugestja daje duzo :-)
Tak, szczegolnie w leczeniu :tak:

Ayni a w PL tez jest cos podobnego do Waszego 'evil eye' tylko musze sobie przypomniec jak to sie nazywa.
W Polsce sie chyba mowi, ze ktos moze zauroczyc itd? Ja osobiscie w rzucanie zadnych urokow nie wierze, ale wiem jak niszczycielska jest sila zazdrosci. Ludzie potrafia pozazdroscic doslownie wszystkiego, od dziecka, po dom, samochod, szczescie w milosci i z zazdrosci potrafia zrobic wiele zlego. Dlatego uwazam, ze trzeba byc ostroznych w chwaleniu sie, napewno bym sie nie chwalila sukcesami mojego dziecka z moja bezdzietna sasiadka...

Axa, tak juz dlugo i jeszcze przed mezem... Post dla wszystkich obowiazuje taki sam. Wstrzemiezliwosc od jedzenia, picia, palenia tytoniu i uciech seksualnych od wschodu do zachodu slonca. Najgorsze pierwsze dni, a potem orgaznim sie przyzwyczaja. Ja to sie i tak ciesze, ze my mozemy w nocy zjesc, bo miliony ludzi na naszym swiecie gloduja codziennie i nie zawsze maja dostep do wody pitnej... Dlatego w Ramadan zawsze sklaniam sie ku refleksjom na temat nedzy i ubostwa i patrzac na swoje zycie , wiem, ze jestem szczesciara :tak: ze mamy co jesc i pic, ze jestesmy zdrowi, mamy dach nad glowa.

zastnawiam sie co by tu jeszcze przed dieta dzis zrobic na obiad i mysle albo nad domowa pizza albo ryz z krewetkami w sosie sour sweet, co polecacie?

Ayni dzięki za odpowiedź :-) Boże współczuję w taki upał jak my dziś mamy, i napić się nie można:baffled: i nawet wody nie można, o Mohamed się ugotuje, dziś 38 stopni!

my chrzciliśmy w Poniedziałek Wielkanocny. Gorgusia, a dlaczego przez strzykawkę bo ja nie w temacie????? Moja Hania też czasami z głodu ryczy nad ranem i bez kaszki ani rusz, woda jej nie starcza a boję jej się dawać jeść ze względu na zęby. Lekarka zabroniła nocnego karmienia, no 5 czy 6 rano to już nie jest nocne ale co z tego, jak ona zje i dalej chce sobie spać a zębów to ona sobie tak na śpiocha wymyć nie da i co mam zrobić. Strasznie boję się tej próchnicy ale jak dziecko z głodu mi ryczy... Ona tak sobie lubi kaszką z mleczkiem nadrabiać to, czego w dzień nie zje, np. zupki:baffled: bo nie lubi....

Martusia u nas kupka już wporządku, nie wiem od czego to było ;-)

Dziś w biedronce trafiłam na wyprzedaż.. i taborecik z schowkiem dla dzieci kupiłam za 5zł, majteczki dla chłopców 5 szt za 5 zł, rajstopki za 1zł (!) Szkoda że wcześniej nie zajrzałam bo bym więcej kupiła ;-)

Teraz już będziemy plażować w majtusiach ;-)

Ayni rzeczywiście mogą przyjść takie refleksje, czasami się zapomina jakie ma się szczęście.

Jasminum ja bym dała jej tą kaszkę skoro lubi a ząbki umyła jak już się porządnie wybudzi, no chyba ta godzina czy dwie nie wpłynie aż tak drastycznie na próchnicę ;-)

reklama
Witam was musze was podczytac w wolnych chwilach bo teraz ciepelko takie i tylko wieczorkami mam czas jka dzieciaki juz spia bo tak to clay dzien cos do roboty jest albo no powietrzu jestem. Moj maly to straszny rozrabiaka ganiam za nim w domu ciezko go upilnowac zawsze cos wymyli spokoiny jest tylko jak jezdze z nim na dworze.

Do góry