reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Lili w lidlu będzie sokowirówka za 139 zł od 6.06 ;-) Fajna bo z oddzielaczem piany więc czysty sok poleci ;-) Mniam!
Nisko śle pokłony dobra kobieto. :tak:
Macie jakieś pomysły na Dzień Dziecka ??????????
Wyjazd nad morze i farbki jadalne jej robię do malowania, niech grygoli, duża biała plansza zakupiona, będziemy robić łapki/nóżki i co tam nam jeszcze wyjdzie.

Jak się go posadzi i dostanie zabawki, to siedzi. Jakiś czas jest spokój, wiadomo poźniej zaczyna mu się nudzić i już nie chce siedzieć.
Ale tu się nie ma co dziwić jak ja patrzę na Weronikę to ona przy jakiejkolwiek zabawie/zabawce jest nie dłużej niż 5 minut. Jest obok mnie, za chwilę słyszę ją w spiżarni jak wywala mi z koszyczka foremki do pieczenia, tam bajzel zostawi, bo już napsociła to leci na korytarz do lwa i tu gra muzyczka, za chwilę znowu jest gdzieś indziej, a ja chodzę i zbieram po niej to co nabroiła. Mamy dom przystosowany dla dzieci, więc nie ma żadnych ograniczeń, jedynie łazienka i drzwi na schody są zamknięte. Także nie ma się co dziwić, że mu się nudzi, to normalne. A chodzenie jest po prostu fajne i on o tym doskonale wie, bo lepiej widać świat. No a jak uwielbia piłki to super, ja bym to wykorzystała do zabawy w pozycji na podłodze, tylko oby mu się udało nerwy opanować. ;-)

Mozliwe jest ze dziecko ma lek separacyjny ? 8 miesieczne? ciagle placze jak mnie nie widzi dosyc mam
Jak najbardziej tak.

Ja się dzisiaj szykuję na wyjazd nad morze, trzeba się spakować, chate ogarnąć. Trzymajcie kciuki by mój leniwiec mnie nie pochłonął.

reklama
Z ciekawości przeanalizowałam jak to było ze Starszakiem, choć wiem że każde dziecko jest inne.
Też prowadzałam go po domu jak miał 8 m-cy (pewnie mnie skrytykujecie, ale byłam młodą, niedoświadczoną mamą i nie miałam pojęcia, że źle robie, a żadna babcia mnie nie uświadomiła, wręcz przeciwnie obie się zachwycały jak wnuk pięknie maszeruje), sam wstał gdy miał 9 m-cy, usiadł sam gdy miał 10 m-cy, bo wtedy zaczął raczkować. A gdy miał 10,5 m-ca to zaczął sam chodzić. Czy zrobiłam mu krzywdę? Czy to mogło mieć jakieś konsekwencje w przyszłości?

Poza tym czuje się dziś fatalnie, wczoraj dostałam okres. Ale byłam w szoku, bo ze Starszakiem dostałam dopiero, gdy przestałam karmić. Dziś leje się ze mnie (sorki za szczerość), podbrzusze mnie boli, a do tego chyba bierze mnie choróbsko, bo gardło boli i katar się zaczyna. Ciekawe kto za mnie poodkurza i chatę z "grubsza" ogarnie?:confused:

Hallo Kobitki!
Wczoraj u nas 30 stopni, dziś leje i jest zimno! Masakra!
Anmika w porównaniu do Adi masz mobilne dziecko. Ada siedzi pewnie, przesuwa się na tej doopce, ale to wszystko, nie siada, nie wstaje, na nogach to stoi tylko w skoczku, a stawiana siada :), na brzuchu się wścieka,i doopki do góry sama na czworaka nie podniesie ;)
Ale dzieci rozwijają się bardzo różnie, każde moje uczyło się inaczej :)
Mój Kaci został przyjęty do zerówki, byliśmy w nowej szkole na rozmowie, będzie 12 dzieci w klasie, i wszystkie nie mówiące po niemiecku. Będę musiała go wozić, okazało się, że na 8:45-12:35 więc nie jest źle:-)
Ada od wczoraj też krzyczy:-) Mów "A", albo "E" ale tak głośno, i z milion razy wariatka:-D
Zabiję tą cholere u góry, zaraz mi Adi obudzą!:dry:

Dzień dobry
Moje dziecko znowu świruje w nocy:wściekła/y: przez kilka dni był spokój, spała całą noc w łóżeczku i tylko 2 pobudki. Teraz śpi ze mną, bo jak ją odkładam to wielki ryk i koniec spania a do tego 4 pobudki:wściekła/y:
Ja się zastrzelę:baffled: spać przez nią nie mogę, bo jak się budzi to wędrówki po łóżku uskutecznia i mam stracha że mi spadnie :baffled::szok:

Palma kupujemy małej Lalkę - bobasa, której oczka się otwierają :) i jakąś zabawkę edukacyjną ale jeszcze nie wiem jaką ;)
Anmika dokładnie każdy maluszek inny :) a czy to będzie miało konsekwencję np: skrzywienie kręgosłupa czy nóżek to się okaże w czasie :/ Współczuje okresu :/

Miłego dnia

anmika - ja nauczyłam dzieci w wieku niemowlęcym zasypiać przy cycku. Wczoraj widziałam się z koleżanką i jej 3 letni syn śpi z nimi w łóżku, 3 tygodniowy też, dla mnie niepojęte, choć dziś przez chwilę spaliśmy w czwórkę, bo Ada miała jakiś zły sen, a Weroniki po karmieniu nie odłożyłam, ale nie wyobrażam sobie tego codziennie, a kolezanka zachwycona. Każdy ma swoje małe minusy w wychowaniu dzieci, jeśli są mamy książkowe, to uważam, że są nienormalne. :-p

Kasieq ja też Adi planuję lalkę kupić:-) http://www.toysrus.de/product/index.jsp?pręductId=9385321 taką.Z oczami otwieranymi to różnie bywa, bo jak dziecko za dużo palce wtyka w oko, to się psuja, i otwierają do połowy np i taka lala jak nieszczęśliwa wygląda, a jak jeszcze oko wcale nie chce się otworzyć, no to już dym jest ;)
Kacuś chce wrotki :)
Jeszcze się zastanawiam nad tym jeździkiem, jest w dobrej cenie Fisher-Price Rutscher Pink Pony - Mattel - Toys"R"Us dziś pojedziemy zobaczyć na żywo.

Witam popołudniowo :-) u nas dzis słonce i deszcz ale ciepło:cool2:spacer długasny zaliczony:-) Młoda szaleje na czworaka to juz jak torpeda lata stawanie tez juz jej coraz lepiej wychodzi ;-) a i nie wiem czy pisałam ze zabek nastepny wyszedł czyli juz cztery mamy:tak: gada piszczy jak najeta ,i rojber z niej ze szok:szok::-D chyba najwiekszy z całej trojki:oo2:.

reklama
Do góry