reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Jestem, ufff.

Musiałam odpocząć po długim weekendzie. :-p

Dziewczyny po pierwsze dziękuję za życzenia urodzinowe na fb, muszę tam również się zalogować i podziękować, bo tylko wlazłam na dosłownie sekundę, bo pierwsze do BB mnie ciągnie. ;-)

Doczytałam, nie odpiszę, ale przyłączam się do wstawania w nocy po 3 razy. :confused2: U nas to jedna pobudka na uzupełnienie mleczka te pozostałe to na przytulenie, bo ewidentnie odreagowuje/przezywa dniówki.

U nas zębów również brak, ale mieliśmy dwie noce przekichane, jedna z temp. i bólem paszczy, dostała paracetamol w czopku, druga bez temp., ale paszcza boląca, dziąsła rozpulchnione, dostała ibupfrofen w syropie. Zęby nie przebite.

Eeee my jesteśmy na etapie przemieszczania się przy meblach. :shocked2: No i uczymy się schodzić z łóżka, że najpierw muszą iść nogi, potem dupka, a łeb na końcu, a nie odwrotnie. :-p Bardzo jej się podoba to, że jak nogi idą w dół to za chwile jest grunt i cała zadowolona, widzę, że jak chce zejść, to się już ustawia nogami, ale jeszcze nie do końca ma opanowane ruchy dupką jak tu się ześlizgnąć.

Jak chce żreć to mówi "ma-ma". O właśnie jak teraz, więc lecę i wpadnę zaś potem. :laugh2:

reklama
Witam was. W końcu dobre wieści. Przyszedł upragniony paszport Adasia. Nie wiem czemu szanowna pani mnie oklamala mówiąc ze wyslali juz w zeszlym tygodniu gdzie widze na stemplu ze data ze wczoraj. No ale jest.

Mąż z rana tak halasowal ze nas obudzil normalnie tak wsciekla bylam na niego, ze szok. Ide cos odespac może bo od 6 na nogach.

Ayni oklamala bo zapomnieli wyslac i zrobili to szybko po twoim telefonie ;-),tu tez sie tak zdarza jakbysmy stepli nie widzieli. Do mnie zawitala @ wiec trzeba sie bardziejh postarac bo czas leci.:szok:

Ayni ech dobrze ze juz sie wyjasniło:-)

Lilijanna moja woła dosłownie mama i u niej brzmi to jak ratunku bo głodna bo nudy itp a tata tak ładnie cichutko mowi:cool2:
Verita no to do roboty ;-) udanych staran:-)

Hallo Kobitki!
Ayni no, nam też się Adaś podoba:-) No to spokojnie możesz czekać na wylot wakacyjny!
Kasiq Kaci był superowy, szybko nauczył się przemieszczać, i bardzo uważny był, nie spadł nigdy z niczego, a szuflady zamykał otwartą rączką. Adi już drugi raz glebę zaliczyła "niemobilna" teraz już ktoś będzie siedział obok zawsze, a jak sama to w krzesełku i koniec.
Fasolka Adolina uparcie nie chce nic powiedzieć, ale za to jak śpiewa:-) Uwielbia muzykę, i nawet jak napisy na koniec filmu lecą to się tak zapatrzy, że nic innego nie słyszy:tak:
Stokrotka, No jaki zdolny Arturo! Młoda już od ponad miesiąca włącza i muzyczkę tak śmiesznie kciukiem w niebieskim kluczyku z Fisher Price:-) A teraz nauczyła się włączać i wyłączać żółwia tego świecącego, i jaka radocha, no bo trzeba brawo bić:-)

U nas cudna pogoda byla 21 stopni, bez chmur pieknie. Gdyby mala nagle na spacerze jakiejs histerii nie dostala ni z twego ni z owego az sie zaniosla , lzy jak groch. przeszlo w domu, moze slonca za duzo :no:

Witam !
Dziś Krystian był na ostatnim szczepieniu, wszystko gut. Właśnie pisząc ten post przypomniałam sobie że czeka mnie jeszcze obniżanie łóżeczka... ciekawe jak ja będę miała go tam wkładać w nocy.. chyba polece razem z nim ;-)

Fasolka mój też ma opuchnięte dziąsła a ząbek żaden nie chce wyjść się pokazać, a już miesiąc temu lekarz mówiła że lada moment się pojawi.. Także łącze się w bólu !

Ayni może szanowna pani kłamała bo bała się Twego gniewu? hihi

Verita powodzenia! Do mnie jeszcze @ nie przyszedł już od tylu miesięcy spokój, w końcu zapomnę jak to jest hehe

nooooooooooo bo jak sie samemu nie pogoni urzędasów to wiadomo jak to wygląda i kraj nie ma znaczenia ;-)

u nas od rana lało, ubrałam płaszcz, kalosze i jak wyszłam na dwór to przestało, wyszło słonko i sie cholernie ciepło zrobiło a ja tak szczelnie poubierana, mokra byłam w minucie :wściekła/y:

poza tym stłukłam talerzyk od filiżanki i pucharek od lodów :no:

TZ przyjedzie w piątek na 4 dni :-(

reklama
Stokrotka, dlaczego się nie cieszysz? Że na 4 dni tylko? Bidulka! Mój M jak wyjechał do DE, to przyjeżdżał co 1,5 miesiąca na 3 dni, nie całe:-(

Do góry