reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

reklama
Hallo Kochane!!!
Dziś 4 miesiączki kończą(dziewczynki maja takie same imiona i ten sam dzień urodzin:) Amelia Babydoll i Amelia Kasizabki
i 3 miesiączki kończy nasz najmłodszy wrześniówek Marcelek Patrysi (Miq nie liczę bo przeniosła się na październik)
Buziaki dla Skarbów!!!
kościelne poglądy podzielam z Future, i tak jak Ayni cieszę się że mieszkam w kraju, w którym księży mogę mieć gdzieś.
Moje dziecko zrobiło sobie nocną jadłodajnię, w nocy 160 w dzień 60:cool: i spanie jej się dziś całkowicie nie podoba. Nie muszę chyba nawet pisać, że piszę tego posta od 11:dry:
Nie wytrzymam z tym bydłem u góry:baffled:
Kofane Wy moje!!!!

Kasiazabka
co z Amelkowym suwaczkiem, leniwy jakiś:)

Ostatnia edycja:
Ryba bo chrzestnym się jest nie tylko poprzez wiare.
sądzisz, ze moje (ochrzczone) dzieci, nie prowadzane przeze mnie do kościoła, nie modlące się co wieczór, nie chodzące na pasterki i inne zloty w kościele, nie mają prawa chodzić na religię? jako nauczycielka wiem, ze dzieci w mlodszym wieku szkolnym i przedszkolnym, bardzo lubią chodzić na religie. schody zaczynaja się dopiero gdy idą do komuni. i trzeba zapieprzac z dziecmi co dzien o 6 rano na rekolekcje, bo inaczej nie podpiszą im dzienniczków??????????????:wściekła/y: i nie przystąpią do komuni?? phhhhhhh kpiny na maksa.

Sądzisz, ze skoro ja nie uczę dzieci modlitw, to chrzestni mają przyjeżdzać wyrywać mi dzieci z rąk i prowadzać do kościoła?? bo o tym chyba piszesz. Jak mają mi pomagać wychowywac dzieci w wierze, skoro ja ich nie chce tak wychowywac.
Chrzczę dzieci dla tradycji, i oby ktoś jeszcze nad nimi czuwał. bo nie wiem co bedzie tam kiedys. nie powiedzialam, ze nie wierze w Boga. Ale nie wierzę w te regułki i w kosciól.

a chrzestym się jest po to, by dawać dzieciom przykład jak być dobrym człowiekiem, opiekować się w przypadku niemożności rodziców,

a skoro ksiądz widzi ze ja taka jestem wyrodna katoliczka, to po jaki ch......mnie zmusza do chodzenia do kościoła i po jaki ch.....ochrzcił moje pierwsze dziecko?? dla PIENIEDZY!!!!!!!!!!! obudz się dziewczyno. to ich praca. a w oczach mają tylko KASA KASA KASA............

zostałam poproszona na chrzestną. bo moze jestem dobrym cżłowiekiem, a nie koniecznie zapitalam do koscioła żeby popatrzec na dewotki,

No nie moge się z toba zgodzić, bo akurat rola chrzestnego, jak sama nazwa wskazuje jest scisle powiazana z chrztem, czyli z kosciołem. Jesli nie chrzcisz, chrzestnych nie ma i tyle.
Ale czy ja gdzies napisałam że Twoje dzieci mają nie chodzić na religię??? Raczej napisalam, ze chodzenie na religię czy do koscioła tylko ze wzgledu na to, zeby ludzie nie gadali jest bez sensu.
Więc skoro jak napisalas że nie chcesz wychowywac dzieci w wierze to po co je chrzciłas bo tego to nie rozumiem naprawde... dla tradycji to chyba lekko smieszne...
Nie wrzucaj wszystkich księzy do jednego worka, jedni sa z powolania, inni szkoda gadać... tak jak każda inna grupa zawodowa, lekarze, nauczyciele, itp. sa tylko ludźmi i sa różni. Tylko, że Ty masz pretensje do tego Twojego ksiedza, że robi to co powinien... Widze, ze dyskusja skończona, to ja tez na tym kończe.

Moja Droga Rybo, 35 lat temu jak ja byłam mała, to może i byli księża z powołania, teraz niestety znaleźć takiego to znaleźć drogocenny kamień. A od kiedy religia jest w szkole, to już wszystkich pogięło. A ludzie chrzczą, i posyłają na religie dla tego, żeby dziecko nie doświadczało przykrości w szkole. A Ty w ogóle kiedykolwiek jesteś za, czy zawsze przeciw:cool2:
Przepraszam ale bydło u góry mnie wykończy, i zaraz coś pogryzę, od 3 godzin biegają, szurają, walą:baffled:

Hehe na tematy polityczne i religijne powinien być zakaz pisania bo ile osób tyle poglądów i zdań.:tak:I wiadomo trudno się zgodzić ze zdaniem kogoś kto myśli inaczej niż my. Tak więc bezcelowe jest wymienianie poglądów jak i tak nikt swoich nie zmieni;-)

No właśnie siadam do kawy w końcu! Mama moja do siostry pojechała na 3 dni bawić jej wnuka i teraz dla 5 chłopa gotować muszę

Najlepszego dla maluszków naszych Kochanych mających kolejne miesięcznice!

Moja Droga Rybo, 35 lat temu jak ja byłam mała, to może i byli księża z powołania, teraz niestety znaleźć takiego to znaleźć drogocenny kamień. A od kiedy religia jest w szkole, to już wszystkich pogięło. A ludzie chrzczą, i posyłają na religie dla tego, żeby dziecko nie doświadczało przykrości w szkole. A Ty w ogóle kiedykolwiek jesteś za, czy zawsze przeciw:cool2:
Przepraszam ale bydło u góry mnie wykończy, i zaraz coś pogryzę, od 3 godzin biegają, szurają, walą:baffled:

A że niby za czym bądź przeciw czemu tu niby jestem Wyrazilam tylko swoje zdanie jak inni. Zreszta widze, że zdanie mam podobne do niektorych.

reklama
Jestesmy po szczepieniu i wszystko ok :)Marcelek wazy 6910 g i mierzy 63 cm :)płaczkał jak piki miał ale teraz uśmiecha się :))najlepsze na wagę a tam w pampersie kupa :p

AXARAI
dziękuje :* a no trafił wam sie tutaj paxdziernikowy smerfik :p

Do góry