reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Hej ho:-)

Ja dzisiaj wybywam z domu do fotografa zdj zrobić do prawa j. bo z racji wady wzroku mam terminowe. No i potrzebne dokumenty dostarczyć do urzędu. Mały ładnie w nocy spał, jak zwykle o 19 kąpanie jedzenie i nyny i śpi do 23 pobudka na jedzenie i spi do 2 a czasem do 4, dzisiaj spał do 4 i potem obudził nas budzik M o 6 a mały oczy jak 5 zł. wiec z nim " pogadałam" przebrałam kupsko 2x i położyłam do maty obok łóżka a sama sie położyłam. Włączyłam mu muzyczkę i przymknęłam oczy. Patrze za jakiś czas a ten śpi:szok:. I tym sposobem wstaliśmy o 9:-)

Merlin- Właśnie o to mi chodziło. Polecam!!:tak:
Axarai- szczerze współczuje. Ja nie znoszę niemieckiego, jak film w tv idzie po niem. to przełączam bo tak mnie drażni ta sztywność w ich głosie.. Miałam j. niem. przez 6 lat w szkole i tylko przedstawić się potrafię...tak mi do głowy nie wchodził..:zawstydzona/y:
Tygrysku- Jak Mama??
Lotka- Wypoczywaj!!:-)

Miłego dnia i zmykam się "wyryktować" :-):-D

reklama
Aha zawsze chciałam napisac ale zapominało mi się...

AXARAI Kacuś jest baardzo podobny do ciebie:)Adusia też ale chyba mniej jak Kacuś:))

MAFU
Marcelek też lubi muzyczkę i czasami z M idziemy się kapac a smerfuś słucha muzyczki i zasypia ;)
LOTKA no coś ty ja to nawet myslałam o tobie ostatnio co tam słychac ;)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dzien dobry! U nas slonecznie, pospalismy do 8.50 , w nocy 1 pobudka na mliko, i o 6 kolejna. Wlasnie dostalam cynka na telefon ze Pampersy 2 sa w promocji po 5.60 EUR i nie wiem ile paczek brac... :crazy:
Ja wyprobowalam tez pampersy z LIDLa z ciekawosci Toujours czy jakos tak, i jestem mile zaskoczona, bo nic nie przeciekaja, solidne i nie pecznieja tak, ze spodnie rozrywa w kroku :-D

No i mamy weekendzik ! W niedziele przyjezdza do nas moja mama ale tylko na 1 dzien nawet na noc nie zostanie :baffled:

MILEGO DNIA

Hallo Kochane!
Ciężarówka dużo buziaków dla Bartusia z okazji 3 miesięcy!!!
No i mam problem, bo Doti Zuzka, i Zanetki Flipek urodzili się 31, a listopad ma 30:-D ale co tam dużo całusków dla Kochanych Skarbów z okazji 3 miesięcy!
Dzięki dziewczyny za zrozumienie i pomoc. Mam nadzieję, że damy radę i za rok, dwa będzie lepiej. Najgorzej, że Kaci chodzi rzadko do przedszkola, bo ciągle chory jest. Ma tak przerośnięte migdały, że jak się zajrzy do gardła, to ma ze 3 milimetry przesmyk. Tego dzyndzelka nie widać już. 14 stycznia będzie miał operację, ale teraz strasznie się męczy, ma nos zapchany, i nie może oddychać, a w nocy o ma takie bezdechy, że na zawał niedługo zejdę!!!
Adi wczoraj histerie urządzała wieczorne, i trochę sobie Ją ponosiłam, ale 3 raz od urodzenia, więc do przeżycia.
Lotka co nie pamięta, nie przeszkadzamy na wakacjach, a zresztą myślałam, że kompa nie masz:-)
Ayni ja też używam 2, ale odkryłam, że zielone dwójki są mniejsze niż żółte 2! A mam całą paczkę tych zielonych, muszę je zużyć, bo są na styk! A byłam pewna, że będą większe. Z zielonych musiała bym 4 kupować:-D

hej. nie mam czasu nadrobic, ale za to was sciskam mocno. Hesia szaleje, maly spi. musze leciec za nią, bo juz mi chate roznosi.

edit;

no jestem, mala się zajęła książeczką.

my po szczepieniu, Guciu duży, zdrowy i silny, i tak trzymac. po szczepieniu zadnych dolegliwosci. przespal nocke, tylko 5 rano, przy karmieniu cos mu się oczy jak złotówki zrobiłyu i uśmiechał się do mnie...a ja nietomna...

wazy 5,700 i jest duzy jak na swoj wiek. Pani doktor stwierdzila, ze swietnie przybiera na wadze, ale zwróciła uwagę, ze powinnam wczesniej zaszczepic, no ale opowiedzialam jej historie o naszej Pani dr co odeszła, i ze musielismy szukac kogos innego.
trafilłam w dziesiątkę. Pani doktor rewelacyjna. z Guciem gadała, taka delikatna i wogóle fajna. naprawdę. jakby ktoś potrzebował w gorzowie Wlkp. to serdecznie polecam.

helenke też zwazyłam ma 14,500 wiec tez jest niezle, nawet bardzo niezle. ona mi teraz poszła do góry troche, ale i tak jest ponad siatkami centylowymi. ale gruba nie jest.

no i odwiedzilam juz wczoraj tego marcelka o którym wam pisałam. no Boziu jakie to maleńkie, 42cm, ale od tygodnia juz w domu. 2 kg juz ma, i miesiac skończył wczoraj. Wszystko gorzej się zapowiadąło jak się urodził, mial miesiac byc w inku, ale udało się wszystko wczesniej i szczęśliwi są już w domku. Pamietacie, to ten co się urodził w 32 tc. no maleństwo...

okej, koniec przerwy.
love

Ostatnia edycja:
Meldujemy się przy kawce:)
Szczepienie wczoraj corcia przezyla dzielnie gorzej matka:) i jak rano zobaczylam siniaka to mi sie tak zal zrobilo..:( wazymy 5850 wiec maly kocuszek:) dziaselka spuchniete wiec dlatego tak nerwowo gryzie sobie te lapki. i mowi ze bardzo szybko bedzie siedziec:) wiec czekam z niecierliwoscia:)
Jesli chodzi o kolejna ciaze to chcielibysmy ,ale dopiero jak splacimy kredyt i wyprowadzimy sie od moich rodzicow,czyli za jakies 3 lata..
Cloudynka-powrotu do zdrowka zyczymy:)
Stokrotka-wy juz macie kolede? u nas dopiero w styczniu. a ksiadz moze uczulony?
Tez nie moge was dzis nadrobic:( pisze to od 9 a mala dokazuje dzis niemilosiernie :( z reszta jak ostatnie 3 dni..eh mamy skok:( a jutro znow basen:0 nie moge sie doczekac:) POLECAM!! mała dopiero w niedziele 3 miesiace a niby basen od trzech,ale my si wybralismy wczesniej:)
Ktos poruszył temat lekkiego wozka spacerówki..my mamy cos takiego Hauck Sport - super lekka spacerówka duży kosz WAW (2824472084) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie . handlowej.
Usciski dla was dziewczynki:*

Merlin śmiać mi się chce, bo te nasze dzieci tak papunie cieszą, że zauważyłam, zresztą u mojej Ady też, że jedno oczko wygląda na mniejsze, ale wnikliwie to sprawdziłam, bo się zestresowałam, i dzieci tak się uśmiechają po prostu:-) Krzyś słodziaczek!
Martusia no uśmiech Oli ma łamiący serca kobiet!
Patrysia no zakochana jestem w Twoim Skarbie namiętnie! Miny, i włosy wymiatają! A pampek świetny:-)
Dziewczyna śliczne dzieci, a Anastazja przepiękna, prawdziwa księżniczka.
Ayny synek, i..... M do schrupania:-) a kotecek też fajny!
Gorgusia ślicznie Kacek rośnie! Jako jedna z pierwszych będziesz wprowadzać stałe jedzonko, będę czekać co by coś podpatrzeć;-)

A Merlin właśnie, jak tam zęby Krzysia? Zakupiłaś żelik?

Ostatnia edycja:
Dziewczynki mam pytanie widziałam tutaj że niektóre z was mają ćwiczenia bo dzieci patrzą bardziej czy częściej na prawą stronę a jak moje dziecko trzyma główkę w lewą stronę to też powinnam pójść z nim do lekarza na jakąś konsultację?

doberek, pociemniało za oknem :no: i chyba nici ze spaceru :-(
no ja za przykładem innych mamuś ubrałam dziś juniora w spodnie dresowe i bluzę....i co go wezmę na ręce to mi się bluza podwija :no: i chyba znów wrócimy do pajacyków ;-)

młody nie jest zainteresowany matą edukacyjną za to namiętnie ogląda TV:tak::szok: i magnesy na lodówce ;-)

reklama
Dziewczynki mam pytanie widziałam tutaj że niektóre z was mają ćwiczenia bo dzieci patrzą bardziej czy częściej na prawą stronę a jak moje dziecko trzyma główkę w lewą stronę to też powinnam pójść z nim do lekarza na jakąś konsultację?
Ja byłam u neurologa, żeby sprawdzić czy to trzymanie główki w jedną stronę nie jest spowodowane nadmiernym napięciem mięśniowym.
Mam teraz pewność, że nie.
Trzeba kłaść na boku, na brzuszku etc - jak najmniej ma mieć możliwość kładzenia głowy w ulubioną stronę, bo niestety główka się spłaszczy po jednej stronie.
Ja po takim układaniu młodej już widzę pozytywne efekty.

Do góry