reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

U nas tez noc do bani..... chlopaki dostali kataru. starszy sie obudzil kichaniem i przyszedl spac do mnie a mlodszy sie budzil co chwile i go musialam pionizowac. dzis podkladam ksiazki pod lozeczko, ciekawe co to da ;-)
no i kawka ;-)

reklama
Zaczynam podejrzewac ze bede miała powtorke z'' rozrywki''
dry.gif
u Pati zaczeła sie dziwna buzia robic szorstka i połyskliwa i skora w zgieciu za uszkami jej peka
baffled5wh.gif
obserwuje jeszcze kupki ale jak u niej tez sie okaze ze ma skaze to chyba sie załamie ....zaczełam smarowac atopikiem jak za dwa dni poprawy nie bedzie to wedrujemy do pediatry...

Hallo Kochane!
Kaci poszedł do przedszkola, jeszcze kaszle, ale co zrobić:baffled: Moje dziecko chodzi tydzień do przedszkola, a później 2 jest chory! I najgorsze, że mam wrażenie, że Malutka coś w nocy sapała, ale to akurat Tatuś by ją zaraził, bo chodzi i smarka! Zabije Go! Obudziła się o 3 na mleczko, ale jakoś tak spokojnie bez sapania, teraz cały czas śpi, ale jednak coś tam jej gwizda:dry:
Lilijanna:-) O książkę czytałaś, uwielbiam:-D
Awersja, spróbuj odwrócić faktycznie spanie, i powieś coś kolorowego z drugiej strony. Ada też był moment, że preferowała prawą stronę, ale ja od razu ją pomęczyłam, że na lewej też jest fajnie. Niestety jak już długo na tej prawej leży, to może być już napięcie, i wtedy masaże:sorry2:,
Obejrzałam zdjęcia maluchów i Rysia jak wróci ma w czapkę, no wyobraźcie sobie nie wkleiła zdjęcia Adrianka!!!
Pauline, na zawodach jakiś byliście, że wyciszacze były potrzebne? Malutka cudna, i już jej włoski zaczynają się kręcić, ależ będzie laseczka! Zawsze chciałam być mulatką:cool2:
Dziś 2 miesiaczki ma Król Julian Dziewczyny! Duże buziaczki dla malutkiego!

Ostatnia edycja:
axarai, ja tez nigdzie nie dalam fotki Macka ;-)
nie wszystkie mamy chca upubliczniac fotki swoich dzieci. juz rozne cuda na kiju sie dzialy z takimi zdjeciami. nie, podziekuje ;-)

Axa ja też się przyznaję bez bicia :(

co do przesikiwania u nas się zdarza, ale odkąd przerzuciliśmysię na dada to jest lepiej, tylko już próbowałam trójki i znowu lekki przeciek więc jeszcze dwójki. A no i ptaszek w dół wtedy ok :)

słuchajcie próbuję dzisiaj z dokarmianiem więcej i ja nie wiem, czy przypadek czy nie, ale kurcze moje dziecko jest inne! jeeeeny czy on był po prostu ciągle głodny i zmęczony z tego głodu?!

Palma wiem, że Ty masz podobne problemy powiedz czy Ty karmisz butlą? próbowalaś dawać więcej?
zgłupiałam!

Młoda mi się wykrzywia.
Tak jakby w literkę C.
Nóżki i główka w prawą stronę się przechylają.
Nie jest to może aż tak bardzo widoczne, ale jak się uważnie przyjrzeć, to widać.
Dopiero teraz zauważyłam a pediatra na wizycie jak miała 3 tygodnie nic też nie zauważył, czyli wcześniej tego nie było.
No i głowę z uporem maniaka przekręca w prawo.
Co bym jej nie podłożyła obok główki jak śpi, to tak się wije, że w końcu uda się jej głowę przekręcić w prawo i tak leży.
Do pediatry z tym na pewno pójdę ale póki co chciałam zasięgnąć opinii doświadczonych mamusiek, co to może być?

Czy któraś z was ma taki problem?

Mnie pediatra przestrzegała przed tym C żeby dziecko za dużo nie leżało w leżaczkach i fotelikach e musi w ciągu dnia leżeć też na płasko, bawić sie na płasko itp a tylko raz na jakiś czas do bujaczka czy leżaczka że ponoć najczęściej od tego to C a główka rzeczywiście jak dziewczyny piszą przewracać w łóżeczku

Pauline o kurcze chce isć z mężem do kina i takie wyciszacze chyba by były boskie dla małego :szok::-D to specjalne dziecięce ?

... tak kino ... to miejsce gdzie będziemy chcieli bardzo szybko przyzwyczaić Krzysia :tak:

Niestety u nas po wczorajszym szczepieniu przeciw pneumokokom był dramat :-( znaczy nie było jakiegoś dzikiego płaczu ale mały nie mógł zasnąć cały czas popłakiwał i wisiał na cycu i niestety nie dawał sie dotknąć do nóżki i w nocy budził sie z głośnym krzykiem czego wcześniej nie było :-( Teraz ranek już lepiej choć mam wrażenie że dalej nie pozwala dotykać nóżki :dry:

polisia ja co prawda karmię piersią ale ... mój mały po prostu czasem nie zna umiaru i nie wiem z czego to wynika - często pewnie jakiegos stresu ...ale ja po prostu mu odstawiam pierś jak uznaję że już za długo i za często to trwa podjadanie bo później marudzi ale już na przejedzony brzuszek dlatego włąsnie za radą pediatry będę wprowadzac jakieś herbatki żeby czasem go "oszukać" A jak z waga u Ciebie ? może podjedź do najbliższego ośrodka i sprawdź czy dziecko przybiera na wadze na piersi jak tak to trzymaj sie piersi.

Ostatnia edycja:
reklama
Polisia! Właśnie Mikołaj też się ukrywa!
Ja myślę, że takie zdjęcia maluszków jakie wklejamy, to nie do rozpoznania są, mój M wczoraj pomylił Marcelinkę z Adą na przykład:-D Na golasa nie wklejamy przecież też.
Zapisałam jednak Małą do lekarza, znowu będę się pocić z dogadaniem:dry: Ale Malutka tak charczy trochę, niby przy mleczku nic jej nie przeszkadzało, ale też kilka razy kichnęła. Pójdę a co, zobaczymy co mi tu dadzą dla takiego maluszka. Później nie daj Boże w nocy może się rozkręci, i będzie katastrofa.

Do góry