reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

martusia mi się zasikiwal w pieluchach z rosmana zawsze mu bokiem poszło i z nich zrezygnowałam bo stwierdziłam ze wole wydać na droższe pieluchy niż się potem martwic ze nie zauważę ze się przesikal i dostanie zapalenia płuc od mokrego ubranka, nie daj Bóg na spacerze zima, i wolałam zamiast w leki i ciągle pranie zainwestować w pampersy i teraz suchutki, gdzie przy Oliwce te z rosmana sprawowały się super
Merlin ale się uśmiałam heh

my jutro jedziemy do lekarza na kontrole szczepionek i być może będziemy szczepić

reklama
martusia mi się zasikiwal w pieluchach z rosmana zawsze mu bokiem poszło i z nich zrezygnowałam bo stwierdziłam ze wole wydać na droższe pieluchy niż się potem martwic ze nie zauważę ze się przesikal i dostanie zapalenia płuc od mokrego ubranka, nie daj Bóg na spacerze zima, i wolałam zamiast w leki i ciągle pranie zainwestować w pampersy i teraz suchutki, gdzie przy Oliwce te z rosmana sprawowały się super
Merlin ale się uśmiałam heh

my jutro jedziemy do lekarza na kontrole szczepionek i być może będziemy szczepić

nam sie juz nie zdarza chyba ze w trakcie przewijania. ale z rossmanna nie probowalam i chyba nie sprobuje pieluch, jak jedne to jedne - tak uwazam.

Megan plasterki z Pl kumpela u swojego malucha używała i przywiozła mi dla Lenki nie wiem ile kosztowały, nazywają się Emla, czopki też z Pl.
Axarai no właśnie ja też nie lubi ja się na stopkach opinają, taka rozbieżność w rozmiarach ubranek dziecięcych że moja mała jeszcze 56 się spokojnie mieści, no nie we wszystko, ale jest tego troch.
Palma sporo się napociłam żeby jakiś plan był. Musiałam obserwować moje dziecko jakie są jej oznaki zmęczenia i głodu, spanie nocne sama sobie ułożyła przestawiałam jej z 20 na 22 bo ona zawsze śpi 5 później 3 i 2 godzin jakby zegarek miała, nie zależnie o której ją położę, a tak to przynajmniej ja sobie też po śpię do 3, u nas usypianie w ciągu dnia też wcale nie jest takie proste bo moja śpi tylko w swoim łóżeczko lub w moim i w wózku na spacerze. Sama nie potrafi zasnąć więc cały czas lulanie, ale musi być jak w wózku że aż jej główka lata na boki, spanie z nią moja też się drze dostaje smoka jak nie chce trochę go przytrzymam i jak załapie jest spokój albo butla jak po kąpieli.
Ewa niestety nie pomogę bo nie biorę tych tabletek
Merlin nie śmiej się z męża:tak::-D mi też się to nie raz zdarzyło, ja tyłek zaczynam już czyścić a ta jak się nie napnie, zdążyłam na bok się odsunąć i strzał poszedł i zafajdała wszystko na odległość 1 m od przewijarka tj dywan przewijak i moją rękę:szok::-D:tak:
Moja używa 2 od tygodnia dopiero, małą dupeczkę ma i chude udka:)

Ja z rosmana uzywalam 11 lat temu dla syna i chwalilam sobie, widocznie cos sie zmieniło ( na gorsze a szkoda). A probowałyscie z Lidla??? Bo niektóre mamy sobie chwalą.

Szukałam po necie coś na temat herbatek dla 2 miesiecznych bobasów i natknelam sie forum gdzie laska dawala swojemu 2 MIESIECZNEMU dziecku parowki :szok::szok::szok: Nawet link wam wkleje (co za idiotka)

http://www.rodzinko.pl/archiwum/7046-dodatkowe-posi-ki-dla-2-miesiecznego-niemowlaka.html

dada sa fajne :) my 2 zakladamy od miesiaca jakos bo newborn przyciasne byly a sa do 5kg a niunio wazyl wtedy niecale 4kg.

mamy chlopcow: przesikuja sie Wam nieraz dzieciaczki?
mojemu sie zdarzalo jak jeszcze spal na boku. teraz zawsze na pleckach, to od tej pory nie przesikal jeszcze ani razu ;-)

Axaraidzięki :) Piękne te nasze córeczki :D Ja Twojego nie znam :) zresztą Marcelina podobna do mojego K, więc może to ja powinnam podejrzewac Ciebie? ;)

Patrysia super masz chłopaczków! Przystojniaki :) A jacy do siebie podobni, ale rzeczywiście Marcelek wymiata!

Merlin uśmiałam się z Twojego posta :)

megan Normalnie w głowie się nie mieści! Trudno mi zrozumieć tok myślenia tej kobiety, jeszcze jaka dumna jest z siebie! Ja się pięć razy zastanawiam zanim coś zjem bo cycem karmię, a ta takiemu maluszkowi parówki... a kakao to się boję bić, czekolady też jeszcze nie jadłam bo Mała delikatny brzuszek ma i często płacze...

Co do pieluszek to my Dady kupujemy i jestem zadowolona, cena fajna, a sprawdzają się super w naszym przypadku. Ostatnio mąż kupił paczkę haggisów....MASAKRA! Równie dobrze Mała mogłaby w majtkach leżeć, z każdą zmianą pieluszki musiałam ją przebierać bo była mokra albo mokra i brudna. Nie polecam.
Wojtkowi kupowaliśmu pampersy przez jakieś 1,5 roku, bo inne odparzały (Dady też), ale jak podrósł spróbowałam znowu Dady i było ok i już używaliśmy tamtych, teraz na szczęście chodzi już bez.

Ostatnia edycja:
w kwestii pieluszek-miałam i Dade i BabyDream z Rossmana i znów wróciłam do Pampersów:tak:, póki co nosimy 2
mały nadal w 56, ale stópki już mu się nie mieszczą bo takie duże szwaje ma :-)
co do usypiania-TZ wymyślił patent-daje juniorowi mały ręczniczek-on sobie go w rączki bierze i trzyma lub rąbek wkłada do buzi i zasypia :tak:

Bebe nie no broń Boże! Ale Moja mała też do M podobna
My pampersy, bo tu wychodzą tak przy tutejszych zarobkach, jak by w Pl kosztowały ze 10 groszy,
Stokrotka to moje dzieci tak robią z pieluszkami. Szukam takich kolorowych i miękciejszych, mój Kaci ma aż 5 jeszcze i nazywają się Tejny, i na Adowe też mówimy Tejny. Mojej siostry syn miał Ciapcie.
Tylko pamiętaj, żeby mu zmieniać tego przytulaka, mieć kilka ręczniczków, bo jak się przyzwyczai do jednego ( a uwierz, że przyzwyczai!) to później będzie dym go wyprać!

Ostatnia edycja:
czesc dziewczynki
nie dam rady Was dzisiaj nadrobić bo padam na pysk... Wczoraj byłam u sis i zjadlam kawałek murzynka i dzisiaj mam mega sajgon...kręgosłup mi pęka...

reklama
Witajcie
Nie było mnie przez weekend bo goscili u nas znajomi meża. Fajnie bylo ale mały jak zwyle cały weekend był inny niż zazwyczaj. Cały czas poddenerwowany byłi widać że mu cos nie pasiło, a jak wczoraj tamci odjechali to już zmiana o 180 st. Zastanawiam się jak bedzie na Swięta..mamy jechać do taty M na wigilię i pewnie zostać na noc, aż boje sie myśleć jak zniesie to Artur..a M znając życie się uprze i pretensje bedzie miał, że chce jechać, wiec pewnei wyboru nie będzie.;-)

Dziewczyny prosze też o rade: Mały ostatnio zaczął mi ulewać, nie ważne ile zje to mu się zwraca troche. Nie są to jakies ogromne ilosci, czasem zwróci mleczko zaraz po jedzeniu a czasem już widać ze to lekko strawione..zmieniłam mu mleko z Bebiko na NAN bo doczytałam się, ze po nim dzieci lubią ulewać i że niby mniej wartosciowe, i niby jakaś poprawa jest ale sie zastanawiam jaka może być przyczyna..On nigdy wczesniej tak czesto nie ulewał, a przejadać go nie przejadam bo daje mu najpierw 90 ml i jak widze że nie pojedzony to dorabiam, ale najczesciej zje tyle i gdziec za 2,5h domaga się znowu..
Risia- to jak najbardziej zrozumiałe, dzieci są najważniejsze
Palma- co do usypiania, to mój mały tez nerwowy ostatnio i tak jak martusia gładze po czułku, twarzyczce i poprzytulam do cyca, a jak go odkąłdam do łóżeczka, czy wózeczka to zanim wezme ręce to jeszcze przez chwile go kołysze jak już leży i kładę mu pieluszkę koło bużki.

Mnie @ jeszcze nie nawiedziła, ale sprawdzałam na tescie owulacyjnym ( zostały mi z przed ciąży) i miałam 4 dni temu jajeczkowanie wiec kto wie cos czuej ze juz niebawem dostanę, bo cyca daje razy i to nie całego..
My juz rozmiar 68 mamy bo w 62 się nie miesci, dzis go mierzylam co prawda sama i ma 65 cm, tak że rośnie mi chlop i pampersy 3 i w sumie nie kupowałam jeszcze żadnych bo tyle mały nadostawał:-)

Tygrysku
- głowa do góry, mnie M też wkurza..aż sił pisać nie mam, ja tez wkurzająca jestem no i tak się razem nakręcamy..niby teraz złagodzenie i ocieplenie nastąpiło ale na jak długo to nie wiem..
Merlin- super ta huśtawka! Ja podaje tylko koper i wodę
Maleństwo- u mnie Artur jak widzi aparat to obczajkę robi i jak zobaczy błysk to automatycznie uśmiech sie mu pojawia, a ja jak szalona pstrykam:-)
Patrysia- Dominik rośnie na baardzo przystojnego mężczyznę! Zresztą mlodsi już go gonią. Przecudowne chłopaki!:-)

Pisałam to od 14 ale synuniek tak potrzebował mamy że dopiero teraz to mogłam skończyć..w ogóle nie daje się juz nosic na palsko tylko do góry i nie piersiami do mnie, a pleckami tak aby mógł wszytsko obczajać, taki cwaniak ;-) Dobrej nocy!

Do góry