reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

dziś jakaś ścięta jestem
próbuję ogarniać trochę dom, ale średnio mi to wychodzi :-D
wczoraj mieliśmy problem z uspaniem małej
zasnęła ok 21, potem przed 24 wzięłam ją na karmienie
potem obudziła się o 4 z bólem brzuszka po jedzeniu
i było koniec spania
a teraz podsypia, żeby znów nie było problemu z zaśnięciem :eek:

a teraz żebyście się pośmiały i rozluźniły :D

" Kobiety ... Takie jesteśmy !!!
Nie czytam żadnych instrukcji. Wciskam guziki, aż zadziała.

Nie potrzebuję alkoholu, żeby narobić sobie
obciachu. I bez alkoholu daję radę:-)
Nie jestem rozkapryszona, tylko "emocjonalnie elastyczna"!
Najpiękniejsze słowa świata: "Idę na zakupy":-)
Nie mam żadnych dziwactw! To są "special effects"!
Kobiety powinny wyglądać jak kobiety, a nie wytapetowane kości!
Przebaczyć i zapomnieć? Ani nie jestem Jezusem, ani nie mam Alzheimera!

My kobiety jesteśmy aniołami, a gdy się nam
Podetnie skrzydła, lecimy dalej - na miotle! Bo w końcu jesteśmy
elastyczne!!!
To nie jest żaden tłuszcz! To "erotyczna powierzchnia użytkowa"!
Gdy Bóg stworzył mężczyznę, obiecał, że idealnego faceta będzie można spotkać na każdym rogu....A potem uczynił Ziemię okrągłą.

Na moim nagrobku niech będzie napis: "Co się głupio
gapisz? Też bym wolała leżeć teraz na plaży!
"Tak tak...my kobiety jesteśmy bowiem jedyne w swoim rodzaju...
"

do wody przegotowanej ja dodawalam plaska lyzeczke do herbaty glukozy - na 100ml 1 plaska lyzeczka. potem sama woda i herbatka u nas z kopru wloskiego bo czasem brzuszek choruje. co do enfamilu jest do doopy synek dostal wymiotow po nim az w szpitalu ladowalismy. ulewal po nim wiecej niz normalnie. natomiast bebilon super :) i znalazlam fajna stronke z ktorej zamawiam za 3 puszki mleka zaplacilam 87zl :)

co do laktacji: chyba sie poddaje bo mam tylko na pol karmienia, w lewej piersi wiecej, w prawej prawie pustynia. i tak dawalam max 3 razy wiec i tak sie liczy jakby byl na mm - co za roznica...

gdzie kupujesz mleczko:confused:;-)

Nadrobiłam, ależ Wy piszecie!

ja @ mie miałam, ostatnia 27.09 rok temu! huhu
Axa 68 na lato? aż taka kruszynka? raaaany my własnie już siedzimy w ubrankach 68 powoli a jak go mierzyłam to ma 62 cm tak plus minus :) z drugiej strony wydaj mi sie ze w 68 dłużej pobędzie, bo kolejne,4 wydają mi się ogrooooomne!

u nas ostatnio dużo problemów z zasypianiem, pomysłów brak :(

ubranka 68 :szok:, a my wyrastamy dopiero z 56 ;-), w niektóre jeszcze wchodzimy :tak:
a 62 za duże

dziewczyny nie wydawajcie kasy na Bebilon, tylko kupujcie Bebiko, to jest to samo mleko. No chyba, ze zalezy wam na opakowaniu.
Co do rozmiaru dziecia, moja ma 62 na STYK :shocked2:, mysle, ze to kwestia tygodnia, dwóch i przejdziemy na 68 ;) Kombinezon juz 68, kurtałka też.

My pijemy wode z rozgotowanym cukrem ( glukoza nie przejdzie, mała czuje różnice, nie wiem jak, ale nie chce pić z glukoza) ewentualnie dodajemy troszkę herbatki uspokajajacej z Hippa ;)

Co do spania , u nas nawet głaskanie nie pomaga, problem tkwi w tym, ze malutka, nie potrafi w łóżeczku ani na innej płaskiej powierzchni zasnac, tylko bujak lub rece i to po walce, długiej walce, przez co mało spi w dzien. Nie moge jej nigdzie przełożyc jak zasnie, np na rekach, bo mija 5min i sie budzi.

Jedyne w miare porzadne spanie, to w wózku, dlatego niezaleznie od pogody, jestesmy codziennie ze 3h na spacerze.

Co do @ - moja juz sie konczy.

Dodałam zdjecie Nacika na odpowienim watku, przy okazji obejzałam wasze dzieciaczki, są cudne, mogłabym ogladac godzinami :tak::-), pisze tu, bo tam nie mozna kometarzy dodawac.

Ciekawe kiedy dziec da mi pospac, zaneła ok 19 obudziła sie przed 24 ( zjadła 120 ) potem o 2 zjadła 60 potem o 4 nad ranem ( zjadła 30 ) i stwierdziła, ze spac nie bedzie , a my z nia - masakrejszyn - ja chce spaccccccccccccccccccc !!!!!!!! Teraz zasnęła w bujaczku księżniczka !!!!!!!!!!!!

Palemko u nas niestety była różnica z mleczkiem
przy bebiko Zuzek miała kolki co 2 dni, bolał ją strasznie brzuszek
a przy bebilonie nic - i masz rację co do ceny :no:, ale cóż

Cześć dziewczyny!!
Mój Filipek tez już 68 ale on ma te nóżki takie długie, że półśpiszki to tak akurat. Dzisiaj pobił swój rekord i spał od 20:30 do 4:45 zjadł i dalej spaćku, dziewczyny mam pytanko czy któraś z was bierze Cerazette? lekarz mi przepisał brałam około tygodnia i dostałam okresu:no::no::no:i teraz nie wiem czy brać dalej czy przestać?? niby jak się je bierze to nie ma okresu, a tu taka niespodzianka, sama nie wiem co myślicie??
martusia ja też tak mniej więcej 3x na dobę a chwilę po karmieniu i tak trzeba dać mm bo synek nadal głodny, a gdzie kupujesz takie tanie mleczko?? ja najtaniej znalazłam za 30,49 za puszkę

ja znalazłam puszkę za 28zł w leclercu ;)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
A ja mam @ pojawiam sie i znikam:szok:w sobote była w niedziele nie było, dzis jest:szok::dry: jak tylko bede miec z kim mała zostawic to lece do gina bo mnie trafi :wściekła/y: co do mleczka to nam bebilon nie pasował młoda ulewała nim bardzo a bebiko pasuje nie ulewa wszystko od dzieciaczka zalezy a i mam takie pytanie po ile sa pieluchy dada 2 w biedronce bo my dalej na pampersach za r.2(3-6) płaciłam 41,99 za 80 szt czyli 0,52gr za szt i zastanawiam sie jak cenowo dady wychodza a nie mam jak do biedrony skoczyc zeby cene oblukac...

Fasolka no nie wiem, ja cały czas na 1 lecę, ale myślę, że teraz już kupię 2, ale też żółte jeszcze. Zielone kupiłam od 3 do 6 za 8e z kawałkiem, więc tu taniej.
Ja już 2@ i od tej łykam pigułeczki;-)

A ja mam @ pojawiam sie i znikam:szok:w sobote była w niedziele nie było, dzis jest:szok::dry: jak tylko bede miec z kim mała zostawic to lece do gina bo mnie trafi :wściekła/y: co do mleczka to nam bebilon nie pasował młoda ulewała nim bardzo a bebiko pasuje nie ulewa wszystko od dzieciaczka zalezy a i mam takie pytanie po ile sa pieluchy dada 2 w biedronce bo my dalej na pampersach za r.2(3-6) płaciłam 41,99 za 80 szt czyli 0,52gr za szt i zastanawiam sie jak cenowo dady wychodza a nie mam jak do biedrony skoczyc zeby cene oblukac...
wszystkie dady sa po 29zł(albo 29,90, nie pamietam dokladnie). kazdy kolejny rozmiar zawiera nieco mniej sztuk pieluch w opakowaniu. rozmiar 2 ma ich 78 :-)
ja juz sie zastanawiam powoli nad "3" bo 2 sa do 6kg, a moj juz tyle wazy :-)

Lotka dziekuje to przezucam sie na dady od nastepnej paczki bo roznica spora 12 zł to prawie pudełko bebiko za to mam:-p:-D ale tez chyba 3 bo moja kluseczka te 2 ma tak akurat ma a zanim ta paczke 80 szt wykonczymy:-p to znowu dupcia urosnie:-p:-D

Ayni ja czuję się oki, lekarz ostrzegał, że może wystąpić plamienie, ale wydaję mi się że to @ bo zbyt obficie i bóle jak na @ narazie będę brać i zobaczę jak sytuacja się rozwinie
martusia mój mężuś dzisiaj kupił bebilon ar za 26 zł. w rossmanie jak wróci z pracy to sprawdzę czy na pewno dobre, bo coś nie chce mi się wierzyć że taka cena:szok::szok: no ale on twierdzi że dobre (miał zdjęcie pudełka)
co do rozmiaru pampersów to my od jakiś dwóch tygodni już na 3 mały szybko rośnie i tak cała paczka rozm. 2, duża 108 została nie zaczęta, może jest ktoś z trójmiasta oddam tanio:-D:-D

tak więc jeśli chodzi o plasterki to jak dla mnie - nie ma różnicy :eek: przy ukuciu i tak mały zakrzyczał tak jak ostatnim razem na plasterki wydałam ponad 30zł ... a waży już 6520
:szok:

ps. ja też w rossmannie widziałam mleko w takiej cenie i moja kumpela od zawsze ponoć kupuje bo najtaniej

http://www.rossnet.pl/Produkty/Zywnosc-dla-dzieci,1658

Ostatnia edycja:
eeeeeeeeee tam to szkoda kasiory na te plasterki jak nie dzialaja, przytule, dam cyca i przestanie bolec ;-)

U nas psia pogoda, mżawka caly dzien, ale spacerek 2h był a teraz dzieć śpi i śpi, dotleniła sie to pewnie pośpi troszkę.
My pampersy 3 juz uzywamy, a ja zakupiłam tych pampersow na pół roku chyba w różnych rozmiarach:szok: Teraz jak na to patrze to nie mam pojecia co ja sobie wtedy myslalam - ciąża mi mózg przyćmiła hahahah:-D

reklama
Ayni ja czuję się oki, lekarz ostrzegał, że może wystąpić plamienie, ale wydaję mi się że to @ bo zbyt obficie i bóle jak na @ narazie będę brać i zobaczę jak sytuacja się rozwinie
martusia mój mężuś dzisiaj kupił bebilon ar za 26 zł. w rossmanie jak wróci z pracy to sprawdzę czy na pewno dobre, bo coś nie chce mi się wierzyć że taka cena:szok::szok: no ale on twierdzi że dobre (miał zdjęcie pudełka)
co do rozmiaru pampersów to my od jakiś dwóch tygodni już na 3 mały szybko rośnie i tak cała paczka rozm. 2, duża 108 została nie zaczęta, może jest ktoś z trójmiasta oddam tanio:-D:-D
ja ja jestem :-D moja mala jeszcze na 2 ale tez mamy sporo hagesow(mloda dostala) moze wykorzysta:-D

Do góry