reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wrzesień 2012 ;)

witajcie wrzesniowe mamusie!! jestem nowa ale mam nadzieje ze przyjmiecie mnie do swojego grona:-) ja mam termin na 26 wrzesnia, jestem bardzo szczesliwa choc nie ukrywam ze bardzo sie stresuje! 3 kwietnia mam 1 wizyte u poloznej, martwie sie bo z moim angielskim jest tak sobie, moze bedzie tlumacz w szpitalu.... pozdrawiam wszystkie mamuski:-D

reklama
Ansure mnie bolą piersi ale znośnie - w nocy mi nie przeszkadzają chyba, że uderzę się w nie albo przycisnę.

Dzięki za podniesienie na duchu odnośnie karmienia i małych cyców :)))

Co do snu - abstrahując troszkę od tematu - mnie w nocy budzi ból piersi. Jak tylko chcę zmnienić pozycję na któryś bok... to normalnie przeszywa mnie ból. Śpię już w staniku bawełnianym - podtrzymanie troszkę pomaga. Nie spodziewałam się jednak, że piersi będą aż tak bolec. Was też?
Ja mam takie odczucie jakby mi mleko nachodziło, ale boleć nie boli, ale takie dziwne uczucie, nie tylko w nocy, bo w dzień również.

PAJKAA hehe M mi pomagał w nawale gdzie bolało laktatorem ze sciaganiem mleczka :p przyjemność dla niego bo wiaodmo czmeu a mnie ulga hehe

Patrysia ja miałam to samo:) ale nie raz M dostał z "mleka" :-Di nawet tez mial taki okres, zwe chcial spróbować :-D
Dlatego jak mi A. pomagał to stawał mi za plecami, tak nam poradziła koleżanka pielęgniarka, że jemu łatwiej i bezpieczniej, dla mnie ulga niesamowita. :laugh2:

witajcie wrzesniowe mamusie!! jestem nowa ale mam nadzieje ze przyjmiecie mnie do swojego grona:-)
Witaj :tak:

W pracy zimno, na dworze piękna pogda i ciepełko. Za 20 minut wychodzę. :-p

Tak ale ja wole jak mi je spijał tak dokładniej powiem(z wypluwaniem)niż ręka tylko bo to ból przy nawale okropny a tu jeszcze ściskac :/

Patrysia - ale On Ci ściągał mleko? Bo to ze ściąganiem mleka przy nawale to wielki mit, chyba, że cyce są już bardzo twarde jak kamienie i może dojść do zapalenia. Bo mi A. masował cyce, bo ściąganie mleka powoduje jeszcze większy nawał, a chodzi o udrożnienie kanalików, u nas jak sikło to przez przypadek.

Nie "spijał"mi abym ulge poczuła;))ja mam doświadczenie w karmieniu i wiem o co chodzi(Alanek to 10,5 miesiecy karmiłam):)ja nie ściągałam nigdy mleczka np.aby zamrażać itp.nie potrzebowałam tego...ja wiem ze nie można przy nawalae na cąłosć ściągać mleczka np.laktatorem bo i tak się nagromadzi raz dwa i niekeidy jeszcze więcje niż poprzednio a tylko tyle aby poczuć ulge ;)aby zapalenie się nie zrobiły bo wtedy lipa...

Kurcze właśnie odebrałam wyniki badań. I morfologie mam chyba nie bardzo, z tego co "przetłumaczyłam" sobie wyniki w necie, to mam za mało czerwonych krwinek, czyli niedokrwistość (anemia). :-( Podobno to grozi małą wagą urodzeniową u dzidzi. W pierwszej ciąży też to miałam i na szczęście z małym było ok, ale musiałam pić sok z buraków. Fujjjjj!!!!!!!!!!!!!!!!!
Podnosiło mi się od samego zapachu:baffled: Miałam nadzieję, że mnie to ominie. No nic zobaczymy co moja gin. powie, oby tylko na tym się skończyło, bo ja oczywiście już mam czarne wizje.
No i teraz nie mam buraków w ogródku.

reklama
Do góry