reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Witam kobitki w dniu naszego święta. Wszystkiego najlepszegożyczę, miłego dnia i udanych wizyt:-):-):-):-)

Patrysia
dziękuje tobie również.

reklama
Znalazłam stronke ciekawa polecam.
Noworodek.pl - portal przyjazny matce. W trosce o Ciebie i Twoje dziecko.

mi wyszło tak
Wynik:
Na podstawieWiek płodu
CRL
= 66
12 Tygodni 6 dni,Odchylenie standardowe:+/- 8 Dni
BPD
= 18.5
12 Tygodni 6 dni,Odchylenie standardowe:+/- 8 Dni
HC
= 66.2
12 Tygodni 4 dni,Odchylenie standardowe:+/- 8 Dni
AC
= 58.1
12 Tygodni 5 dni,Odchylenie standardowe:+/- 12 Dni

A ja dzwoniłam dziś do ginki co mi robiła USG i pytam co i jak z tym krwiakiem i co mam zrobić jak mi lutki braknie, że mi wizytę przełożyli i nie wiem co robić, to mi powiedziała: po pierwsze nie panikować i się nie denerwować niepotrzebnie, popytała czy mam jakieś plamienia albo bóle silniejsze od tych na okres i powiedziała że jak nie to nie ma się czym przejmować. Mówi że mam spokojnie czekać na wizytę u gina prowadzącego i się obserwować. Nie wspomniała nic o szczególnym oszczędzaniu się, a jej w miarę ufam, więc liczę na to, że będzie OK.
Poza tym czuję się dziś dobrze, nie myślę za dużo hahaha :) Jutro pewnie pojedziemy z mężulem na comiesięczne zakupy dla Młodego, czyli jakieś pampersy, chusteczki i inne pierdółki... i może go namówię na jakiś drobiazg dla Dzidzi :) Aaaaa i planujemy iść z Młodym do fryzjera - mam nadzieję, że da się obciąć :)

Wszystkiego Najlepszego Kobitki!!!!
Bubuś
Twój mały synuś ma dziś urodzinki? Jeżeli tak to 100 lat dla maluszka!!!
Fasolka mamy taki sam dzień ciąży, a mi lekarz dziś powiedział, że dziś już mam 13 tydzień według OM:dry: Każdy liczy inaczej, mi tak policzył suwaczek, ale szczerze, to kazdy suwaczek liczy inaczej:confused: Ja miałam ostatną @ 14 grudnia a Ty?

Axarai tak, mój kochany synuś ma dziś drugie urodzinki :) Dwa lata temu o tej porze mijało 24 godziny od pierwszych solidnych bolesnych i regularnych skurczów i położna robiła mi masaż szyjki macicy żeby poszło szybciej rozwarcie :) :) :) Jeszcze niecałe dwie godzinki do końca porodu :)

Ja chyba wreszcie też trafiłam na takiego lekarza, który spełnia moje oczekiwania. Przede wszystkim mogę na niego liczyć wtedy gdy mam jakieś wątpliwości. Podał mi wszystkie swoje numery tel i powiedział,że w razie czego mam się zgłaszać nawet od razu do niego do szpitala (jest tam ordynatorem ginekologii). Wszystko wyjaśnia, pokazuje, jak trzeba uspokaja. Poprzedni lekarz szedł na ilość pacjentek, a nie jakość wizyty. Wyganiał wręcz wzrokiem i rozmawiał z położną, a nie ze mną...porażka.

Kochane- mam do Was pytanie- planujecie w tym roku jakieś wakacje? My z B. planujemy wyjazd na jakieś 4 dni żeby odpocząć jeszcze zanim pojawi się Dzieciątko. Myślałam o lipcu- zaraz po euro, bo w trakcie euro B. nie da rady nigdzie jechać. Myślicie,że to mądre? Termin mam na 30.08,więc to by było 1,5msc przed planowanym wybuchem... Myślałam o jakimś SPA tak żeby dobrze się zrelaksować...

Fajny miałam dzień. Miałam super zabieg na twarz :D Mocno nawilżający, bo teraz strasznie mi się wysusza paszcza. Najpierw peeling, później jakieś maski, ampułki i maska algowa. Mam buzię jak pupcia niemowlaka :cool2:

Bubuś- Buziaki dla Synka! I dla Ciebie, bo uważam,ze dzień urodzin dziecka jest też świętem mamy :*

kobietki najlepsiejszego z okazji naszego dnia :) u nas niby wsio ok , ale dzidzia wcale nie urosla od ostatniej wizyty czyli od niedzieli miała wtedy 13t2d dzis to samo ale nei wiem czy lekarz zle nei zmierzyl juterko opisze wsio lece bo dzis meeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeegaaaaaaaaaaaaaa mdlosci :*

Gorgusiu ja juz ledwo w domu siedzie, bo ze mnie taki podroznik troche. Lubie sie wypuszczac regularnie i az zle sie czuje, jak sie podrozami nie doladuje. Jesli wszystko pojdzie po naszej mysli, to moze jeszcze w tym miesiacu polecimy do Tunezji, poznac tesciow i wesola rodzinke, marzy mi sie juz plywanie z rybkami w cieplej wodzie. A SPA mowisz, na dluzszy weekend moge Ci polecic Slowacje , bylam 1,5 roku temu, wygrzalam sie w goracych zrodlach , pamietam , ze jest tam taki jeden komplex tylko i wylacznie spa, nie jakiejs baseny dla dzieci tylko takie konkretne SPA , mozliwosc kupna tanich pakietow juz od 18 EUR np zabiegi czekoladowe itd. Bardzo chcialabym tam pojechac :-)

reklama
Wszystkiego Najlepszego Kobitki!!!!
Bubuś
Twój mały synuś ma dziś urodzinki? Jeżeli tak to 100 lat dla maluszka!!!
Fasolka mamy taki sam dzień ciąży, a mi lekarz dziś powiedział, że dziś już mam 13 tydzień według OM:dry: Każdy liczy inaczej, mi tak policzył suwaczek, ale szczerze, to kazdy suwaczek liczy inaczej:confused: Ja miałam ostatną @ 14 grudnia a Ty?
Ja tez 14 grudnia:-)

Do góry