reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Dziewczyny powiedzcie mi jak ja mam się położyć??? Leżę na lewym boku, to mnie boli podbrzusze (przez krwiaka???), leżę na plecach, to czuję tępy ból w krzyżach promieniujący na pośladki, biodra i uda prawie do kolan, leżę na prawym boku, to boli mnie ramię, bo za często na tym boku śpię :( na brzuchu już się nie da... ratunku :( :( :(
Wymacałam sobie dziś macicę - jej koniec jest niewiele poniżej pępka... była jakaś twarda, potem zmiękła :) pewnie jakiś skurczyk był...

reklama
nikt o mnie nie pytl przez caly dzien??

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO W DNIU KOBIET

miałam dzis robione usg i tyle sie dowiedzialam ze dziec zyje, sztuk jeden, lapalo sie co chwile za glowke na usg i machalo, dlugosc z nozkami 11,7cm co odpowiada 11tyg5dzien, lekarz sie tylko zasmial jak spytalam o plec, stwierdzil ze to po 20tygodniu,

nadrobilam wszystko, ale nie mam juz sily odpisywac bo tak jak wyszlam z domu przed 7, tak wrocilam po 21, jeszcze na urodzinach u Oliwki prababci bylam

Bubuś wszystkiego naj dla Potomka

Ostatnia edycja:
Fasolka mamy taki sam dzień ciąży, a mi lekarz dziś powiedział, że dziś już mam 13 tydzień według OM:dry: Każdy liczy inaczej, mi tak policzył suwaczek, ale szczerze, to kazdy suwaczek liczy inaczej:confused: Ja miałam ostatną @ 14 grudnia a Ty?

Lekarz pewnie liczy tak samo - myślę że chodziło mu o to że wczoraj skończyłaś 12 tydzień a dziś zaczęłaś 13 tydzień:)

kobietki najlepsiejszego z okazji naszego dnia :) u nas niby wsio ok , ale dzidzia wcale nie urosla od ostatniej wizyty czyli od niedzieli miała wtedy 13t2d dzis to samo ale nei wiem czy lekarz zle nei zmierzyl juterko opisze wsio lece bo dzis meeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeegaaaaaaaaaaaaaa mdlosci :*
Majeczko pewnie urosło ale na przeciagu trzech dni lekarz moze nie wyłapał ,wazne ze serducho bije:-)

nikt o mnie nie pytl przez caly dzien??

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO W DNIU KOBIET

miałam dzis robione usg i tyle sie dowiedzialam ze dziec zyje, sztuk jeden, lapalo sie co chwile za glowke na usg i machalo, dlugosc z nozkami 11,7cm co odpowiada 11tyg5dzien, lekarz sie tylko zasmial jak spytalam o plec, stwierdzil ze to po 20tygodniu,

nadrobilam wszystko, ale nie mam juz sily odpisywac bo tak jak wyszlam z domu przed 7, tak wrocilam po 21, jeszcze na urodzinach u Oliwki prababci bylam

Bubuś wszystkiego naj dla Potomka
Martus jak nikt nie pytał:szok:ja cały dzien na kompie czekałam az sie która odezwie po wizycie :tak:

Fasolka mamy taki sam dzień ciąży, a mi lekarz dziś powiedział, że dziś już mam 13 tydzień według OM:dry: Każdy liczy inaczej, mi tak policzył suwaczek, ale szczerze, to kazdy suwaczek liczy inaczej:confused: Ja miałam ostatną @ 14 grudnia a Ty?

Jeśli mogę się wepchnąć ;-) to ja tez mam ten sam dzień ciąży, ostatnią miesiączkę też miałam 14 grudnia. Wg OM mi wychodzi tak jak Wam, a wg wtorkowego USG dzidzia jest 6 dni starsza.

DOOOOOOBRYYYY :-)

martusia - hahahahhaha :-D:-D nie płakaaaaaaaaaaaaaaj, ja o Tobie myślałam, dzieć piękny ogromny, a mnie tam ginka juz powiedziała, że dziewucha, zobaczymy czy się sprawdzi :)

gorgusia- my chyba tez tak urlop zaplanujemy, ale pod koniec czerwca bym wolała, bo wiem,że potem moge byc juz słonikiem i różnie się czuc :) super, że jestes zadowolona z lekarza, tak byc powinno :)

bubuś - kurde, nie wiem co Ci napisać bo ja śpię na wszystkich bokach i na brzuszku jeszcze , ale Ty wzasadzie to już chyba tylko na głowie spać możesz :tak:;-):-D:-D:-D;-);-) a tak na poważnie, to nie wiem ... na stojąco może :-D hehe nie bij !!!

spadam na śniadanie do mamy :)

mam kawe i serniczek z czekoladą : komu komu ? bo idę do domu ????????????:baffled::szok::-D:-):happy2::-D

Ja też myślę, że pojedziemy na wakacje, zresztą nasz Starszak już sobie zamówił na ten rok Morze Bałtyckie :tak:. Termin mam na 19 września, jak wszystko będzie ok to pojedziemy na przełomie lipca/sierpnia.
A co do SPA to myślę, że super wyjazd, tylko chyba w ciąży nie bardzo można siedzieć w gorącym jacuzzi czy saunie. No ale zawsze pozostają masaże i maseczki ;-).
W pierwszej ciąży też byłam na wakacjach w sierpniu (urodziłam 16 października) i to pod namiotem :tak:. Myślę, że jak wszystko jest dobrze z dzidzią i mama dobrze się czuje to są same plusy takiego wyjazdu, odprężymy się i nabierzemy sił.

reklama
Do góry