reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

doberek brzuchatki :-)
wczoraj przeszła burza w nocy a ja głupia zostawiłam na balkonie kartony po rzeczach :wściekła/y:
dziś sie lenię na maxa, zresztą póki mi sypialni nie przywiozą to i tak nie mam gdzie bielizny układać :no:
najgorsze,że tej kanapy nie mam i nawet tv nie mam gdzie obejrzeć :no: a musze z tym czekać na powrót TZ za ok 3 tyg :wściekła/y:
poza tym zamowiłam w końcu wózek i troche pierdół do szpitala dla mnie i baby, ale to jedynie kropla w morzu a ja jakoś nie mam weny do tego :no:
wciąż nie mam łóżeczka...kosmetyków dla baby i koszuli do karmienia :no:
szukałam czegos sensownego na necie,ale nic mi się nie podoba a jak już to kosztuje ponad 50pln :wściekła/y:
poza tym nie moge sama nigdzie wyjść bo tutaj nie ma sklepów w typie galerii handlowej :no: trzeba jechac do Rybnika, Bielska lub Katowic :no:
w sumie to jestem uziemiona i zaczynam gnuśnieć :no:
a jeszcze próbowalam się zapisac do lekarza na NFZ, ja nie wiem co to za przepisy,że najpierw trzeba sie lekarza spytac czy łaskawie zgodzi sie kontynuowac prowadzenie ciąży :szok: poza tym bez meldunku stałego mogę zapomniec o lekarzu pierwszego kontaktu :no:
w końcu zapisałam się na wizytę 13 sierpnia-już chyba ze 3tyg nik tam do mnie nie zagladał więc ciekawa jestem czy przez tą jazdę z przeprowadzką wszystko jest ok :eek:
no i moje nogi odkąd tu jestem zaczęły puchnąć i robić sie ciężkie :no:
smaruję Lovienem dla kobiet w ciąży
poza tym nawet głupiej Mustelii nie można dostac w tutejszych aptekach :wściekła/y:
bankomaty euronetu sa tylko 3 i to w dodatku daleko ode mnie :wściekła/y:
masakra jakaś, jak tu można żyć :szok:

sorki,że tak marudzę, ale musiałam się wyżalić....

reklama
Witam! U nas chłodno, czego i Wam Życzę!!
Fasolka, leżenie było zalecone, TAK!
Polisia, gratuluję udanych wakacji, i powrotu w dwupaku:-D
Rysia no nareszcie w domku!!!!!!!!!!!!!
Wczoraj wyprałam ostatnie pranie dla Ady, jeszcze mocy urzędowej nabierze ostatnie prasowanie i wsio:-D
Wczoraj jak oglądaliśmy salę porodową w klinice, to aż mnie pipunia zaczęła boleć:szok:

Zakręcona ta pogoda dziś pada za chwilę świeci słoneczko
Palemko tak biorę witaminy nadal mnie mdliło po witaminach Prenatal zmieniłam je na Falvit mama i czuję się po nich bardzo dobrze.
Uff skończyłam robić zamówienie do Tesco hihi nie będę musiała tachać tego na 3 piętro wniosą mi.
Pamiętacie jak pisałam Wam o tym łóżeczku z pościelą za 200zł babeczka napisała mi w emailu że za 500zł sprzeda łóżeczko wózek mate i jeszcze kilka innych rzeczy poprosiłam o zdjęcia i od soboty cicho sza,wiec zamówiłam sobie pościel już i pozostałe rzeczy tylko zostało mi zamówić łóżeczko.
Idę zrobić sobie kawkę mrożoną:-)

Cześć ! trzymam kciuki za wasze dobre samopoczucie !!
Ja dziś zabieram sie za kończenie malowania frontów do wymyślonych szafek do łazienki i podmalowania ścian tam gdzie "fachowcy" od szafy narozrabiali - chyba musze sie lekko na czymś wyżyć:szok:

doberek brzuchatki :-)
wczoraj przeszła burza w nocy a ja głupia zostawiłam na balkonie kartony po rzeczach :wściekła/y:
dziś sie lenię na maxa, zresztą póki mi sypialni nie przywiozą to i tak nie mam gdzie bielizny układać :no:
najgorsze,że tej kanapy nie mam i nawet tv nie mam gdzie obejrzeć :no: a musze z tym czekać na powrót TZ za ok 3 tyg :wściekła/y:
poza tym zamowiłam w końcu wózek i troche pierdół do szpitala dla mnie i baby, ale to jedynie kropla w morzu a ja jakoś nie mam weny do tego :no:
wciąż nie mam łóżeczka...kosmetyków dla baby i koszuli do karmienia :no:
szukałam czegos sensownego na necie,ale nic mi się nie podoba a jak już to kosztuje ponad 50pln :wściekła/y:
poza tym nie moge sama nigdzie wyjść bo tutaj nie ma sklepów w typie galerii handlowej :no: trzeba jechac do Rybnika, Bielska lub Katowic :no:
w sumie to jestem uziemiona i zaczynam gnuśnieć :no:
a jeszcze próbowalam się zapisac do lekarza na NFZ, ja nie wiem co to za przepisy,że najpierw trzeba sie lekarza spytac czy łaskawie zgodzi sie kontynuowac prowadzenie ciąży :szok: poza tym bez meldunku stałego mogę zapomniec o lekarzu pierwszego kontaktu :no:
w końcu zapisałam się na wizytę 13 sierpnia-już chyba ze 3tyg nik tam do mnie nie zagladał więc ciekawa jestem czy przez tą jazdę z przeprowadzką wszystko jest ok :eek:
no i moje nogi odkąd tu jestem zaczęły puchnąć i robić sie ciężkie :no:
smaruję Lovienem dla kobiet w ciąży
poza tym nawet głupiej Mustelii nie można dostac w tutejszych aptekach :wściekła/y:
bankomaty euronetu sa tylko 3 i to w dodatku daleko ode mnie :wściekła/y:
masakra jakaś, jak tu można żyć :szok:

sorki,że tak marudzę, ale musiałam się wyżalić....
wystarczy tymczasowy. ja taki mam od 3 lat i wszystko moge tutaj pozałatwiac.

reklama
no w Rybniku bywam, ostatnio w Agacie sypialni szukaliśmy :-D
tyle,że ja nie jestem zmotoryzowana :no:
z meldunkiem stały nie byloby problemu bo tesciowie są chętni, ale ja się wzbraniam bo nie chce mi się tych wszystkich formalności załatwiać i dowodu wymieniać (mam tam naprawde ładne zdjęcie) :-D
no chyba,że na tymczasowego meldunku nie trzeba nigdzie zgłaszać...
tutaj jest dziwnie z NFZ bo są jakies dyskietki i nie wiem czy z tymczasowym meldunkiem mi ją wydadzą....

Do góry