reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Ja dzis troszke posprzatalam, zrobilam salatke i lezakuje ale mysle,że wskocze na troszke do baseniku:-) no a coo, po to wkoncu jest:-) potem wezme sie za ciacho bo jutro wszystkie Anny swietuja nie:-) musze jeszcze sklep zaliczyc bo nie mam maki a tak mi sie nie chce bo tak z 0,5 km jest do sklepu a dzis taki skwar...

Gorgusia no to dobrze,że jutro KTG nie bedziesz sie martwic a dzis polezakuj wiecej zeby bylo dobrze:-)

Joasia,Do-ti ja remont mialam dobry rok:-D takze sie pocieszcie, jeszcze czeka nas remont pokoju w ktorym siedzimy a i nie wspomne,że ja nie mam sprzetow:-( maly niedlugo na swiecie a my jeszcze nie urzadzeni ehh

Martusia1605
oby Cie tylko nie bolalo!! &&&&

reklama
Ja się jeszcze nie szykuję. Przynajmniej nie chcę się szykować... Czuję,że dla Małego jest jeszcze za wcześnie... Patrząc na termin z usg to ma jeszcze sporo czasu i chciałabym żeby się tego trzymał. Do 15.08 ma zakaz wyjścia ;-)
Dziwne to uczucie opuchnięcia...mam je od dwóch dni. Głownie w okolicach oczu...

polożyłam się z synkiem o 10... popadało u nas powietrze lepsze, ja dalej czuję sie zamulona - dzisiaj muszę jechać po sandałki dla synka bo ma za male...

Maluszek chyba zmiana ciśnienia tak na nas dziala...

Monaliza witaj w klubie leniwców :-)

Do_ti
może idź do lekarza z tym brzuchem...

Joasiu śliczne ciśnienie, oby tak dalej :tak:zaciskam kciuki jeszcze mocniej &&&&&&

Polisia odważna decyzja ja bym się nie zdecydowała w 36 tc nad morze tylko nie wiem ile Ty km masz bo ja mam 700 km... ja w kwestii szpitali nie pomogę

Axarai super :) a ciuszki popierz niech M poprasuje a co:tak:

Misiaczek
no ja mam to szczęście, ze Sebek ma drzemki wtedy ja myk z nim i spimy 2-3 h :p no, ale wstajemy o 5:40:baffled:

Gorgusia oj może to przez przytulaski :tak:a pijesz dużo wody?? rob sobie oklady z mokrego ręcznika chłodnego :tak:

Piję mało.Litr dziennie może się uzbiera, ale siusiam raczej dużo,więc nie powinnam zatrzymywać wody. Stopy i dłonie nie są opuchnięte- tylko twarz.
RiSiA- pobudki o 5.40? jej! Synek mojej siostry ma dwa latka i jak nie śpi w dzień to przesypia nieprzerwanie w nocy 12h, ale nawet jak w dzień drzemnie to wcześniej niż o 8 nie wstaje. Ranny ptaszek z Twojego Sebusia :D

Alebur, jedziemy około 16.30 bo tak M z pracy wraca, i tam jest pięknie, to jest strzeżona plaża, z piaseczkiem, z trawką, prysznicami, i drzewami jak ktoś woli cień.
Rysia jakbym powiedziała M, że ma poprasować to by poprasował, jak jest w zlewie coś do mycia, to już też tylko on myje, bo ja mam jakoś dziwnie krótkie ręce:-)

no hej. przepraszam, ze tylko o sobie, ale nie mam sił dzisiaj. upał mnie wykańcza. a nawet nie wychodzę. mała w domu tez się kisi, tylko w basenie z tatusiem byla, a tak to nie ma sił. wszedzie patelnia. 34 stopnie. szok.

chcialam się pochwalić tylko Usg wczorajszym. Antoś rośnie dzielnie. wielki jest i ma dużą głowę, i o 2 tyg przyśpieszył mi termin. wazy 1616, a Hesia w tym czasie 1384, wiec jest szansa, ze bedzie troszkę większy niż ona jak się urodziła...

wszystko prawidłowe, ale na 3d nic nie bylo już widać, bo duzy jest. no ale trudno, wazne ze wszystko dobrze. serduszko, kręgosłup, nerki, zołądek wszystko okej. dlatego najszczesliwsza jestem na swiecie. ułożony już na dół, i nogami się nakrywa. i wypycha mamie tylek i inne czesci ciała.....kocham go...wiecie....już się nie mogę doczekać.

w nocy mialam bole w kręgosłupie i zaczęłam sobie wmawiac, ze to porodowe. ale nocka ciezka dzis. Hesia o 12 sie obudzila i nie chciala spac, wzielismy ją do nas, to po nas skakała, zasnela kolo 4, a o 6,30 już na nogach. no szok. ja wstalam do 8 pobawilysmy sie, poznej menżu ją przejął a ja spałam do 12. no szok, rozregulowana jestem jak nie wiem.

a dzis już 2 razy mi krew leciała z nosa. musze leżeć. ale jak tu leżeć ...ja chcę być z dzieckiem...no ale nie mogę. niestety.
boję się co to bedzie po porodzie, ale może w końcu dadzą mi jakieś leki i trochę mnie wyleczą, bo przecież nie dam rady się zająć 2 dzieci, i to sama....

Gorgusiu no, ale jak mało pijesz to mozesz się odwodnić... i na koniec możesz sobie zafundować kolki nerkowe... ja piję 3 l dziennie...mam nauczkę z poprzedniej ciąży jak zwijałam się z bólu z powodu kolki nerkowej... a to jest gorsze niż ból porodowy:tak:jak moj synek ma dzień sobroci dla mamy to wstaje o 8 :-pale u nas bez względu na to, czy ma drzemkę czy nie wstaje czasami o 5:40 czasami o 8...

Axarai no moj prasuje wszystkie ciuchy opropcz moich bo go "krew' zalewa na te koronki ect :-Dtak samo jak ja nie tykam jego koszul:tak::-D

Gorgusia nooo Ty to chyba się szykujesz co? :D moja siostra opuchła na buzi straaaasznie na 1-2 tyg przed porodem, mi na wszelkie puchnięcie pomaga herbata z pokrzywy, poleciła mi ją moja gin na opuchnięte nóżki i przyznaję, że jest super :) wypijam i już ciut lepiej :)
co do wyjazdu hehe tak właśnie się śmiejemy, że zrobiłby niezły numer :D

Risia no też mamy kawałek, jednak będzie z 5 godz jazdy, ale wiem, że będą postoje i mamy wygodne auto i dobrze mi się jeździ z moim M. :)

Axarai plażować fiu fiu :D ale mnie to pogoda na plażowanie za ciepła ale już taka kąpiel w chłodnej wodzie, o taaaaaaaaaaak!

Merlin wszystko zależy jak się czujesz, my jedziemy z zamontowanym fotelikiem i całą spakowaną torbą, przynajmniej taki jest plan :) no i nie na jakoś długo, na weekend bardziej :D

Do_ti mój M też boi się mnie samej wypuszczać z domu haha, ale już z nim to spoko :)

szkoda, że nikt z Was z tamtych okolic nie jest, muszę się doszkolić w szpitalach tak na wszelki, to wtedy się nie przydadzą :D

Ale napisałyście! :D fiu fiu

ja już się nie nastawiam co moje Małe woli, przyjdzie na świat kiedy zechce, podobno chłopcy lubią dłużej posiedzeć :D ale ja już czuję, że on wielki jest, nie mogę czasem się schylić, bo mam wrażenie jakby kija połknęła :szok:

Mam też do Was pytanie istotne :D
wybieramy się nad morze jednak, a co :) tylko na wszelki wypadek chciałabym spisać szpitale w okolicach trójmiasta - pomożecie? który warto a który ominąć? bo ja tam nic a nic nie kojarzę a chcę mieć w torbie taką zapiskę na wszelki wypadek, tym bardziej, że planujemy wypad po 36 tyg.

W ogóle to chyba powinnam zacząć prać i prasować ubranka jak tak Was czytam :D

polisia a w jakie okolice jedziesz bo np w gdańsku sa trzy szpitale z porodowkami. Wojewódzki, Zaspa i Kliniczny. W porodach specjalizuje się szpital na klinicznej za to ten na zaspie ma super oddzial dla wczesniaków. Na temat Wojewódzkiego to słyszalam wiecej negatywnych opinii niz pozytywnych. ja rodziłam na zaspie i chwale sobie opieke ale warunki pobytu sa kiepskie

reklama
polisia a w jakie okolice jedziesz bo np w gdańsku sa trzy szpitale z porodowkami. Wojewódzki, Zaspa i Kliniczny. W porodach specjalizuje się szpital na klinicznej za to ten na zaspie ma super oddzial dla wczesniaków. Na temat Wojewódzkiego to słyszalam wiecej negatywnych opinii niz pozytywnych. ja rodziłam na zaspie i chwale sobie opieke ale warunki pobytu sa kiepskie

właśnie w okolice trójmiasta dlatego jak najbardziej Gdańsk byłby ok, gdyby coś ;-) czy to są ich nazwy, wiesz, bym mogła sobie adresy wbić? :) czyli jakby co to Zaspa, wolę mieć taką wiedzę niż nic :)
warunki nie są najważniejsze :)))
dziękuję!

Do góry