R
RiSiA
Gość
ja ogolnie jak widze energię mojego 2-latka wymiękam, ze za 2 miesiące bede miała dodatkowo noworodka![szok :szok: :szok:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/shocked.gif)
![szok :szok: :szok:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/shocked.gif)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
o kurka!marusia rowaliłaś mnie tym pchaniem samochodu pod górkęja nie dałabym rady.
Ostatnio miewam jakieś pojedyncze skurcze i brzuch mi się stawia, ale nie jestem tego pewna , czy to nie po prostu rozciąganie się maleńkiej. Postanowiłam poczytać o symptomach rozpoczynającego się porodu. Doszłam do tego co pomaga w bólu i wyczytałam tekst , po którym smiałam się jak dziecko:
"*a przy parciu uśmiechanie się - ponoć jest zasada - "luźne usta luźne krocze""
to ma niby pomóc hehehehe padłam![]()
o jak ja Cię rozumiem!!! jak ja tego nie lubię, wyśpij się na zapas albo mamusie co mają 3-4 mc dzieci i nieproszone dają rewelacyjne rady własnie w stylu "zobaczysz" itd. kurcze może i prosto nie będzie, ale wkurza mnie to, inni dają radę to i ja dam a na zapas wyspać się nie da.nie wiem jak Wy, ale ja się w ciąży bardzo szybko denerwuje, łagodnie mówiącnie wiem dlaczego, ale jak słyszę od ludzi : o już ciężko pewnie? to mnie krew zalewa. nie, nie jest mi ciężko jeszcze, staram się trzymać do końca, mieszkam na 3 pietrze wiec po schodach śmigam sobie codziennie, a jak widzę taką jedną babkę, która raz do mnie powiedziała po co się jeszcze toczę po mieście to miałam jej ochotę bardzo brzydko odpowiedzieć ! a co mam robić? leżeć plackiem w domu jeżeli jeszcze czuję się na tyle dobrze że mogę chodzić wszędzie?! a już najbardziej to nie mogę zdzierżyć młodych mam, które dopiero co urodziły a zachowują się jakby były ekspertkami ! np moja pani od paznokci, jest mamą od września i mówi do mnie wczoraj oj ja to Ci strasznie współczuje, małe dziecko, no szkoda mi Ciebie ! wtf ?! albo jak słyszę wyśpij się teraz... czy znacie jakiś sposób żeby się wyspać na zapas?! haha a jeszcze wczoraj jak u niej byłam przyszła jej koleżanka, która żuła gumę z otwarta buzia, wiecie tak głośno, mnie trzepało za każdym razem normalnie
![]()