reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

reklama
Żarcik

Zarcik.jpg

Witajcie:)
Miałam dość aktywny weekend. W sobotę praca, wesele (dałam radę do 2ej, pohulałam z Małżem i jego wujkami, kuzynami). W niedziele poprawiny wesela sprzed tygodnia a później jeszcze poprawiny aktualnego wesela. Wczoraj ciężko było mi dojść do siebie :baffled:
Dzisiaj już lepiej. Rano byłam na glukozie. Nie było tak źle, powiedziała bym nawet że mi smakowało :-D
Wyniki chyba ok, sprawdziłam w internecie i wyszło:
Glukoza na czczo4,23
mmol/l
(norma 3,90
- 5,83)

Glukoza po 2 godz.
4,66 (norma <7,80)

Miłego wieczoru :))

W koncu dotarlam do domku, ale zadowolona szczegoly na watku u doktorka hehe no i Crzestniaka odwiedzialm tez juz sumienie lzejsze tylko wszystko odbilo sie na mnie kregoslup i bioderko daja o sobie znac no nic jutro lezakowanie nie narzekam :-)
fasolka
najlepsze zyczenia dla Szymona i udanej imprezki:-)

jasminum a probowalas na boku z poduszka miedzy nogami mi pomoglo, albo z noga zarzucona na Mka lub poduche jak kto woli:-D

maluszek dzieki kciuki sie przydaly i pociagiem tez dalam rade huuura hihi

gorgusia mnie tez wlasnie jak za duzo pochodze, jak dzis, lub w nocy jak za dlugo spie na jednej stronie to zaczyna bolec biodro....teraz tez lezalam na lewym boku jak Was czytalam i ledwo pokustykalam do lazienki:( takze lacze sie w bolu ja mam nadzieje swoj rozchodzic ale malenkimi spacerkami a nie maratonami heh

malenstwo wow Ty to masz zycie z Szefem i jego rodzina zaczynam sie juz nie dziwic temu ze pracujesz jeszcze w 7 m-cu widac ma normalne podejscie do pracownic w ciazy nie to co moj:wściekła/y::wściekła/y:

Pajka a czy ten talk moge tez sobie do brzuszka uzyc bo zauwazylam na dolnej linii brzuszka potowki myslalam, ze to jakies uczulenie ale P powiedziala ze ma 2 dzieci i wie jak wygladaja potowki:-) ja tez w sobote urzadzilam sobie salon SPA w domku haha polecam na polepszenie humorku:-)

doti hehe wulkan etna dooobre czyli cos mi sie wydaje, ze mnie tez to czeka bo wyglada jakby lada dzien mial mi pepek eksplodowac:-D foto wypasik hehe

*martusia dzieki bardzo wszystko poszlo dobrze ale to chyba juz ostatnia taka wycieczka na dluzszy czas, bo teraz musze lezakowac bo cialo odmawia posluszenstwa:-( moze nie stresuj mamy i sobie odpusc chociaz nie musisz glaskac wszystkich zwierzakow przeciez wiesz ze to teraz niewskazane tokso i wogole....no ale zeby mam byla spokojna to moze jakies inne atrakcje zaplanuj....moze basen:-)

mantezowa a jak ta finka wyglada bo ja sie nie znam a tez mysle o jakims fotelu do karmienia:)

anmika jasne, ze pamietamy i ciesze sie ze sie odezwalas pomimo nawalo pracy:)gratulacje takiego roztanczonego Syncia tym bardziej zaszczyt w pierwszej parze no, no:-)

martusia heheh nie straszac podobno porownywali gdzies w gazecie porod do lamania kosci takze zab i dentysta to pikus:p ale mysl o dziecku to chyba najlepsze znieczulenie:-)

Spokojnej nocki Piekne :***

widzialam dzis zdjecia Jasia, synka kolezanki co niedawno urodzila, no i powiem ze wykapany tatus. tylko co z tego, jak tatus nadal watpi ze to jego dziecko...ech, slow brakuje no.

a przede mna jeszcze kapiel i jutro ta glukoza, a dzien pozniej USG w koncu :D. szkoda tylko ze bez malza, bo na 6 do pracy :(.

nie wiem czy jutro bede po glukozie, moze byc ciezko... w kazdym razie buziaki dla Was :)

Hej dziewczyny
Postaram się nadrobić i odpisać, ale najpierw się wyżalę. Kto wrażliwy na niezbyt estetyczne dla oczu opisy, niech nie czyta:-pSłuchajcie nie wiem co mi się zrobiło, ale wyczytałam, że mam pseudobiegunkę - co wczoraj szłam siusiu, to trochę też było i tego drugiego, ale w normalnym jak na mnie w ciąży wydaniu:zawstydzona/y:Pupka mnie boli ale martwię się co to może być, jadłam to co zawsze, ale to co zawsze to dużo owoców i słodyczy, może jakiś spleśniały się owoc trafił czy coś :-(Na pewno są dobrze myte itd, no ale nie wiem skąd to tak nagle. No i dzisiaj wstałam i jakoś mi nadal tam średnio, na dodatek mdli mnie uhh powiedzcie, że to nie musi być nic strasznego :szok: Na dodatek kręgosłup i łydki strasznie bolą i wyspać się nijak nie mogę.
Obrona zaliczona, dziękuję wszystkim za kciuki:-)
Fasolko, spóźnione życzenia dla synka - zdrówka i szczęścia :tak:
Jasminum jakoś mi to znajomo brzmi, chyba kiedyś miałam podobny problem, ale nie mogę sobie przypomnieć jak go rozwiązałam - chyba samo w końcu minęło ;-)
Gorgusia, współczuję bólu biodra, może jakiś znajomy fizjoterapeuta coś doradzi?
Malenstwo, duszności mnie co chwila łapią...A z prezentami super:-)
Do__ti, ja też uwielbiam jak brzuszek faluje :-D
Martusia, powodzenia na glukozie i dla mnie mama też ma całe życie garść porad zakazów i nakazów w każdej sytuacji, przyzwyczaiłam się;-)
Anmika, ale fajnie z tym tańcem synka - też już bym chciała przeżywać takie widoki ;-) Ja wózek dawno kupiłam, ale ile najpierw się oczytałam na ten temat, ale chciałam podjąć decyzję sama i po długim zastanowieniu się ( co u mnie zakupoholiczki działającej pod wpływem impulsu rzadkie bardzo haha :-p ) i udało się chyba dobrze trafić :laugh2: Wpadaj częściej
Martusia, Ty mi lepiej takich makabrycznych historii tutaj nie wypisuj, bo stracę przez Ciebie wszystkie zęby:-p Ale przytulam i współczuję, ja po takich akcjach mam uraz i unikam przez następny rok :szok:
Szysza, fajnie Ci, że się wybawiłaś:-)
Joasia, super, że szczęśliwa jesteś :*
Pauline, mój A też mi mojego rogala podbiera czasem, ale od razu na niego krzyczę haha

We wtorek za tydzień mój A ma tym razem obronę i tego samego dnia usg, więc stres podwójny, ale nie mogę się doczekać. Miłego dnia kochane :-)

malenstwo wow Ty to masz zycie z Szefem i jego rodzina zaczynam sie juz nie dziwic temu ze pracujesz jeszcze w 7 m-cu widac ma normalne podejscie do pracownic w ciazy nie to co moj:wściekła/y::wściekła/y:

dziękuję. mam umowę zlecenie i szkolimy właśnie nową wspólnie.

dziewczyny jestem ostatnio osłabiona i jeszcze wyniki wczorajsze mnie niepokoja napisalam w watku z wynikami o nich buzka. milego dnia

reklama
jak pech to pech. pojechalam na glukoze i pocalowalam klamke-dzis punkt pobran nieczynny. jutro na USG ale sama wiec znowu na piatek przekladam ta glukoze. i jeszcze wizyte zamiast 2 lipca mam 6 lipca... czy tylko u mnie tak wszystko sie musi psuc?:no:

malenstwo nie interpretuj sobie sama wynikow, ciezarne maja inne normy niz 'normalni ludzie'. poczekaj do wizyty albo ja przyspiesz jak Cie to bardzo martwi. tez mam obnizone HCT i nic mi lekarz na to nie powiedzial, a juz przestalam sie doszukiwac razem z dr google-mniej stresu i niepotrzebnego myslenia.

Do góry